Ein deutscher Nobelpreisträger für Medizin ! Prof. Otto H. Warburg, der Direktor des Kaiser-Wilhelm-Instituts für Zell-Physiologie wurde der Nobelpreis für Medizin von der Nobelstiftung in Stockholm zuerkannt. Prof. Otto H. Warburg, der deutsche Nobelpreisträger für Medizin, in seinem Laboratorium im Kaiser-Wilhelm Institut in Berlin.

Danas je utjecaj farmaceutskih kompanija toliko golem da upravo one diktiraju što će se i pod kojim uvjetom nazivati bolešću, hoće li se takva bolest smatrati mogućom za izliječenje, te pod kojim uvjetom će biti izliječena. Profit, koji je glavni motiv za kreiranje ljudskih sudbina, u doslovnom smislu ljudskog življenja i smrti, stvara od zdravih bolesne, a od bolesnih polumrtve i ovisnike koji kada jednom uđu u začarani krug ove zagonetne eugenike, teško izlaze do kraja života.

Iako već duže vrijeme kruže priče o alternativnom izlječenju tumora, naročito među onima koji preferiraju zdrav način života i nekonvencionalne metode liječenja, još jednom ponoviti priču o povijesti liječenja ove bolesti nije naodmet. Sve je više ljudi koji postaju svjesni utjecaja farmaceutskih kompanija i njihove prevlasti u liječenju oboljelih, a što je još važnije, u poimanju onoga što smatramo bolešću.

Danas je utjecaj farmaceutskih kompanija toliko golem da upravo one diktiraju što će se i pod kojim uvjetom nazivati bolešću, hoće li se takva bolest smatrati mogućom za izliječenje, te pod kojim uvjetom će biti izliječena. Profit, koji je glavni motiv za kreiranje ljudskih sudbina, u doslovnom smislu ljudskog življenja i smrti, stvara od zdravih bolesne, a od bolesnih polumrtve i ovisnike koji kada jednom uđu u začarani krug ove zagonetne eugenike, teško izlaze do kraja života.

Sve je više priznanja o izmišljenim bolestima koje služe za popunjavanje bankovnih računa moćnika koji kako se čini, naše živote i smrti promatraju kroz profit i zlobnu zabavu. ADHD, dijabetes (oba tipa), razne vrste cijepljenja i povišeni kolesteroli su samo neke od mnogih ‘bolesti’ kojima se pišu mnoge ljudske tragedije, te s druge strane nesmiljeno zarađuje. Ovo nije priča samo o tumoru ili nekoj bolesti, već o činjenici da živimo u obmani i da upravo zbog nje netko određuje nas i naš život.

Osnovni uzrok raka je otkriven prije gotovo jednog stoljeća, a skrivan od javnosti do sada

Godine 1931., njemački znanstvenik Otto Heinrich Warnburg je primio Nobelovu nagradu za pronalazak glavnog uzroka raka. On je otkrio da je rak rezultat anti – fiziološke snage i anti – fiziološkog načina života. Tako primjerice, dijeta na osnovi hrane koja zakiseljuje (anti – fiziološki način prehrane) i fizičke neaktivnosti (stanice nisu dovoljno snabdjevene kisikom) stvara kiselu sredinu. Stanična zakiseljenost će nakon toga uzrokovati izbacivanje kisika. Tumorna tkiva su kisela, dok su zdrava tkiva alkalna. U svojem djelu ‘Metabolizam tumora’, Warnburg je pokazao da su svi kancerogeni oblici temelje na dva modela: krvnoj kiselosti i hipoksiji (pomanjkanjem kisika). Osim toga, tumorne stanice su anaerobne zbog čega im ne treba kisik, te zapravo i ne mogu živjeti kraj velikih koncentracija kisika (za razliku od zdravih, alkalnih koje žive u velikim koncentracijama kisika). Iako je Warnburg glavnog uzročnika raka pronašao još davne 1923. godine, ono je zadržano po strani (bez obzira i na Nobelovu nagradu), a primat u ‘ispravnom’ liječenju kao i financiranju oboljelih preuzela je farmaceutska industrija.

Zbog čega smo bolesni?

Naša tijela, koja se najvećim dijelom sastoje od vode bi se trebala održavati blago lužnatima. U zdravoj osobi pH krvi se nalazi između 7,4 i 7,5. Upravo u tu svrhu (prema hranidbenoj piramidi) bismo trebali preferirati žitarice, te voće i povrće. Danas je ljudska ishrana po mnogo čemu narušena – namjerno? Prehrana je u pravilu  svedena na žitarice iz kojih su izuzeti gotovo svi važni sastojci, šećer, meso i masti, a većina ljudi konzumira navedene sastojke bez previše razmišljanja. Konzumerički koncept i medijski utjecaj od većine ljudi su stvorili pasivne promatrače koji uvjereni u vrijednost (preko komercijalne ‘vrijednosti’) onoga što jedu oboljevaju od mnogih teških bolesti koje do pojave konzervirane hrane nisu postojale. Ako je pri održavanju zdravlja važno zadržati lužnatost u tijelu, zašto preferiramo hranu koja uzrokuje kiselost?

Hrana koja zakiseljuje tijelo:

  • rafinirano brašno i njegovi derivati
  • rafinirani šećer i njegovi derivati
  • kuhana hrana
  • meso (sve vrste)
  • mliječni proizvodi i jaja
  • kofein
  • rafinirana sol
  • alkohol
  • duhan
  • margarin
  • lijekovi (antibiotici)

Vrlo je zanimljiva činjenica da kada se razbolite od tumora ili neke druge bolesti bivate potvrgnuti tipičnom konvencionalnom liječenju kroz oralno uzimanje lijekova (i kemoterapije – u slučaju raka). Ne postoji li jednostavnije, zdravije i praktičnije liječenje od tipičnog uzimanja sintetičkih lijekova koji neprirodno i neuravnoteženo djeluju na naš organizam? Farmaceutska industrija kaže da ne postoji, no nemojte zaboraviti da ona zarađuje na nama. Postoji sve više klinika u svijetu koje vrlo jednostavno liječe organizam od tumora ili bilo kojeg drugog oboljenja. Mahom su takve klinike elitne, ali načini liječenja koje možemo primjeniti su jednostavni. Liječenje, koje je svedeno na odmor i konzumiranje sirove biljne hrane podiže organizam i vraća ga u prirodno lužnato stanje.

Hrana koja alkalizira tijelo:

  • sve sirovo povrće
  • sve sirovo voće
  • intergralne žitarice
  • voda

Vitamin B17 – zabranjeni vitamin koji liječi rak

Još prošlo stoljeće američki biokemičar Ernst T. Krebs uspio je izvojiti kemijsku supstancu koja razara stanice raka. Nažalost, tek sada njegovo otkriće nailazi na odobravanje i to među onima koji odbijaju konvencionalni pristup liječenju. Kemijska supstanca za koju je shvatio da razara rak je vitamin B17 (amygdalin ili laetril) – jeftin izvor liječenja kojega možete pronaći u većini koštunjavog voća. Krebsovo otkriće je ismijano, a FDA je svojim tvrdnjama da B17  sadrži cijanid uspjela uvjeriti ljude kako ovo nije sigurna metoda liječenja. Vitamin B17 možete pronaći u : košticama jabuke, kruške, šljive, marelice, breskve, kajsije, nektarine, trešnjama, ribizlu, kupinama, orašastim plodovima (u SAD-u su zabranili sadnju oraha ?!), malinama, dunji. Itd. Ipak, najveća količina vitamina B17  se nalazi u sjemenkama marelica.

Na koji način pomaže B-17?

Ovaj vitamin sadrži 1 molekulu benzaldehida, 1 molekulu hidrocijanida i 2 molekule glukoze. Benzaldehid i cijanid (koji su otrovni, ali sa molekulama glukoze nemaju toksično djelovanje) dolaze u kontakt sa beta-glukozidazom (enzimom) kojega ima 3000 puta više u stanicama raka nego u ostatku tijela. Stanice raka apsorbiraju molekule glukoze iz vitamina B17 (potrebno stanici raka kao energija), a potom u reakciji beta-glukozidaze sa benzaldehidom i cijanidom umiru.

Autor: Marijana Katalinić
http://www.dnevno.hr/magazin/zdravlje/90851-dobro-skrivane-tajne-i-uzroci-nastanka-raka-nakon-otkrica-nobelovca-gurnute-u-ladicu.html

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 16.07.2013.
Slijedeća objavaLubenica – sočni čuvar zdravlja
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.