05. 06. 2016. će u Mlad Mjesec biti u Blizancima. On će najviše novosti donijeti Blizancima koji su rođeni prvih dana lipnja, posebno oko 5. lipnja će doživjeti promjene, koje će djelovati tijekom cijele godine.

Mlad Mjesec u Blizancima bit će u konjukciji sa Venerom, u kvadratu sa Jupiterom u Djevici, kao i u kvadratu sa Neptunom u Ribama, kao i opoziciji sa Saturnom u Strijelcu. Takvi napeti tranziti donijet će više nemira, nervoze, ali kod nekih razdraganosti, kod onih koji su pod utjecajem Venere. Ipak, najviše će biti drugih pretjerivanja, neodmjerenosti vezane za komunikaciju, mentalne aktivnosti, učenje, kraća putovanja, pripreme za ispite.

Kod nekih će se pojaviti razne dileme, jer su Blizanci dvostruki znak, a Mladi Mjesec u izazovnim aspektima donosi poteškoće da se usmjerite samo prema jednom. Osobe koje su pod utjecajem tranzitnog Saturna bit će podložni strahu, brigama. Na to će djelovati oporba Mladog Mjeseca s retogradnim Saturnom u Strijelcu. Nešto iz prošlosti može kočiti provođenje novina.

Ovaj utjecaj već će osjetiti nekoliko dana pred Mlad Mjesec od 1.06. – 06.06. Sunce u Blizancima će tih dana u opoziciji sa Saturnom u Strijelcu. Ovaj utjecaj će najviše osjećati Strijelci rođeni prvih dana prosinca i Blizanci rođeni prvih dana lipnja i osobe rođene u znaku Strijelca, prvih dana studenog. Za vas bi bilo najbolje da usporite, pauzirate ako je potrebno, ili bar smanjite tempo življenja, da se više odmarate, a manje krećete u danima pred Mlad Mjesec. Ako se slučajno pojave zdravstveni problem to je znak da trebate nešto novo poduzeti, da bi izašli iz tog stanja i to već od Mladog Mjeseca. To novo, promjene, bi trebale se smanjiti i prevladati posebno neraspoloženja ili bezvoljnosti, osjećanje premora, ili tuge i straha.

Saturn je planet koji potiče kronična oboljenja, te da ne bi od akutnih prešlo nešto u kronično dobro je da nešto promijenite od Mladog Mjeseca u Blizancima. Dobro je mijenjati prije svega način razmišljanja, stavove, ali i komunikaciju. Ako ima hladnoće i distanciranosti u nekom odnosu, ili negativnih osjećanja, vrijeme je da to promijenite od 5. 06. kada bude Mlad Mjesec u Blizancima.

Najpovoljnije je vrijeme da započnete novine je 5.06. u večernjim satima tj od 17-21 sat kada će Mladi Mjesec biti u sekstilu s Uranom u Ovnu. Novine će se tada brzo odvijati i donijeti mogućnost poboljšanja. Tada je idealno vrijeme za pokretanje novina. Nekima će one same doći, te je dobro iskoristiti datu priliku.

U danima pred Mladi Mjesec, posebno oko 2. i 3. 06. ako vas pritisnu poteškoće i ne možete se nositi s njima potražite pomoć drugih, podršku drugih, onih koji su mogućnosti da vam pomognu. Za osobe koje su rođene oko 4., 5., 6. i 7. studenog, ovo je doba godine kada im je energija izuzetno smanjena te se trebaju više odmarati i mirovati. Dobro je ako mogu iskazati i veću hrabrost i moralnu čvrstinu, posebno ako završavaju, ili privode kraju nešto zadnjih dana svibnja i početkom lipnja do 05.06. Tada će biti više opterećenja i to psihičkog, nemira i konfuzije, koji su vezani za novine koje predstoje. Posebno one koje su u vezi za nešto što je u vezi s Blizancima, a to je učenje, polaganje prijemnih ispita za upis u srednje škole i fakultete, komunikaciju, medije, kao i putovanja, kao i razna okupljanja, seminare, kongrese i sl. Obratite pažnju i na informacije koje stižu, provjeravajte ih, da ne bi došlo do konfuzije, ili lažnih informacija, posebno od 13.06 kada Merkur bude ušao u Blizance i bude veći protok informacija i više komunikacije.

Važno je dopustiti od 05.06, pa u narednih tjedan dalje, da se promjene i novosti odvijaju, jer su one neminovnost, te i se treba prilagođavati postojećim okolnostima, što će biti lakše. Nastojte se pretjerano ne brinuti. Strah je uvijek najveći neprijatelj i dobro bi bilo naći način da se s njim izborite, odnosno kanalizirate ga u pokretačku snagu. Tada će sve biti u redu.

Zaželite želju…

Dobro je da pravite planove, odredite svoje želje 5. 06. kada je dobro raditi vizualizaciju u ranim jutarnjim satima. Tada zamišljajte promjene koje želite. Možete napraviti i ček obilja. Ako niste skloni vizualizaciji onda napravite plan, zabilježite što bi željeli promijeniti u svom životu. Tako ako vam je Mlad Mjesec u prvoj kući, odnosno podznak u Blizancima donosi promjene onima koji imaju podznak u ovom znaku u izgledu, ponašanju.

Oko 5., 6., 7., 8. 06. u danima oko Mladog Mjeseca u Blizancima, Merkur je u opoziciji s Marsom retrogradnim u Škorpionu. To može dovesti do pojačanog mentalnog napora, uznemirenosti, ili kod nekih i do sukoba mišljenja. Blizancima donosi mogućnost problema vezanih za posao, ili zdravlje, od ranije, te treba djelovati preventivno i nastojati kroz komunikaciju i potrebe informacije rješavati probleme. Više borbe, napora, ili konflikta na poslu, ako ste zaposleni. Problemi od ranije ili bolesti od ranije mogu se pojaviti i dobro bi bilo da kontrolirate svoje zdravlje i poduzmete preventivu već tijekom svibnja i početkom lipnja, kako bi ublažili, smanjili ili zaustavili nepovoljno djelovanje ovih tranzita. Osobe sa podznakom u Ovnu, Škorpionu, kao i Blizancima i Djevici će najviše osjetiti ovu opoziciju.

Kako će ovaj period utjecati na vas kroz vaš podznak?

Ovnovi se mogu uzbuđivati ili ljutiti zbog financija, troškova, poreza, ili kredita, novca koji dolazi od drugih, bilo zbog nedostatka financijske potpore od partnera, ili zbog ljutnje na što ili kako partner, ili partnerica troši novac.

Djevice mogu imati probleme u komunikaciji, rasprave s osobama iz bliže okoline. Ovo nije povoljan period za putovanja za njih. Dobro bi bilo da budu oprezne u prometu. Škorpioni se mogu lako naljutiti, ili uznemiriti i imaju problema u komunikaciji s partnerom, zbog sukoba mišljenja. Osobe rođene sredinom svibnja, kolovoza, veljače i studenog osjetit će ove tranzite više nego drugi. Njima će ovi dani donijeti više uzbuđenja, uznemirenosti, kao i neke vrste borbe, ili konflikata.

Ipak lipanj, odnosno period nakon Mladog Mjeseca, bit će lakši nego svibanj, jer prestaje T kvadrat Saturna u Strijelcu sa Jupiterom u Djevici, ili sa Neptunom, koji je izazvao više sumnje, kolebljivosti, manje vjere.

Osobe s podznakom u Blizancima mogu ostvariti novčani dobitak ili kroz partnera, djecu, ili kroz neki hobi, novac im dolazi preko drugih, bilo kroz kredit, nasljedstvo itd.

Osobama s podznakom u Biku, Mladi Mjesec će donijeti promjene na financijskom planu. Pojavit će se mogućnost da započnete nov način stjecanja novca. Novac će dolaziti s više strana, ali ćete novac više i trošiti. Povoljno je vrijeme i promijeniti nešto u načinu prehrane, započeti novu dijetu i sl.

Osobe s podznakom u Raku najviše su pod utjecajem Mjeseca. Mladi Mjesec će im biti u kući tajni, podsvjesnog, daljina, dalekog inozemstva, kao i samoće, izolacije. Boravak Sunca, Venere, a od 13. i Merkura u njihovoj 12. mogu donijeti komunikaciju s osobama koje su udaljene od njih, a kod nekih i putovanje u daleko inozemstvo. Ipak, većina će imati kratka putovanja, ili pak povoljne okolnosti kroz učenje, polaganje ispita, dobar završetak školske ili studenske godine i bolje odnose s drugima, posebno s osobama iz neposredne okoline, braćom i sestrama, ali i poboljšanje vezano za partnerstvo, ili za odnose u javnosti zbog Plutona u vašoj 7. kući s Jupiterom u trećoj.. Poboljšanje će se osjetiti u komunikacija s partnerom.

Osobama s podznakom u Lavu, Mlad Mjesec će donijeti nova poznanstva, ili novine vezane za neku grupu, udruženje, ili tim. Vi ste odlučni, a Merkur u 10. u Biku, će omogućiti da to ispoljite kroz poslovnu komunikaciju, kao i kroz racionalno sagledavanje problema, bez obzira na poteškoće koje su moguće prvih dana lipnja, kada je Sunce u Blizancima u opoziciji sa Saturnom u Strijelcu. Jupiter u drugoj pravi povoljne aspekte krajem svibnja i početkom lipnja i pomaže vam da poslije izvjesnog zastoja opet prosperirate na financijskom-poslovnom planu. Vi ćete, ako imate djecu, najviše novca trošiti na njih. Sunce u Blizancima donosi vam još više razno-raznih kontakta i pojačanu komunikaciju, koja će biti naglašena kada Merkur uđe u Blizance.

Osobama s Djevicom u podznaku Mladi Mjesec u Blizancima donosi mogućnost da započnu s novinama vezanim za ostvarenje svojih životnih ciljeva. Oko 7., 8., 9. bit će više borbe, mentalnog napora. Izbjegavajte putovanja ovih dana i budite nešto oprezniji u prometu, komunikaciji, zbog opozicije Merkura s Marsom u vašoj 3. i 9. kući.

Vagama je Mladi Mjesec u kući vezanoj za obrazovanje, studiranje, daleka putovanja, odnosa s inozemstvom, kao životnu filozofiju, gdje se nalazi i Venera. Ona će vam donijeti više druženja s drugima. 3.,4.06. Venera je u opoziciji sa Saturnom. Tih dana budite spremni da dođe do zahlađenja u nekom odnosu, ili ćete biti skloni sumnji, preispitivanju. Od 06.06. stvari se mijenjaju i nove mogućnosti donose drugačiju energiju i mogućnost da u promjenama koje dolaze pronađete nešto što će vas uzdići. Najbolje vrijeme za to, za takve novine slijede oko 12. 06. kada će Venera u Blizancima biti u sekstilu s Uranom u Ovnu.

Škorpionima će Mlad Mjesec biti u 8. kući. Unutarnje promjene će biti prisutne. Podrška drugih, kako psihička, tako i financijska će vam dobro doći. Uzbuđenja i mogućnost konflikata u partnerstvu ili s drugima su moguća oko 7., 8. i 9.06. Borite se za svoje ciljeve, budite aktivni i uporni, jer tako ćete ih uspjeti ostvariti, posebno uz podršku roditelja, ili autoriteta, jer vam je Jupiter u 10. I pravi veliki trigon s vašim vladarom Plutonom u trećoj. Pozitivne promjene su kod vas moguće i vezane za komunikaciju, učenje, druženje, koje mogu biti vrlo uspješne i donijeti vam prosperitet. Mladi Škorpioni mogu doživjeti napredak preko jednog roditelja.

Osobama s podznakom u Strijelcu je Mladi Mjesec u 7. kući braka, partnerstva i javnosti i tu će biti novina. Budite otvoreni da ako ste sami neko uđe u vaš život. Trebate više vedrine i radosti, osobe koje će vam pomoći da se bolje nosite sa Saturnom u vašoj prvoj kući, koji vam je donio više obveza ili neku težinu, na koju niste navikli. Jupiter u 9. vam na području studiranja, ili rada u obrazovnim ustanovama, ili u odnosima s inozemstvom donosi tijekom lipnja mogućnost pozitivnih događanja, posebno u drugoj polovici mjeseca.

Osobe s Jarcem u podznaku očekuju promjene u poslu, ili kada je zdravlje u pitanju. Tijekom lipnja, posebno u drugoj polovici prestaju nepovoljni utjecaji Saturna, tako da ćete odahnuti. Saturn se vraća u vašu 11. I opet će vam donijeti mogućnost da ukoliko ranije niste ostvarili neku značajnu želju, ili vezu – sada ponovo to pokušate. Bolje ćete proći ako budete fleksibilniji.

Osobe sa podznakom u Vodenjaku očekuju promjene vezane za dom, obitelj, mjesto stanovanja. Sada je vrijeme da se preselite, ako to namjeravate. Obiteljska događanja su značajna. Ne zaboravite, Jupiter u 7. vama donosi sreću kroz druge ove godine. Dobro je da s drugima dijelite svoju sreću, ma kolika da je. Očekuju vas pozitivne promjene vezane za dom, obitelj, a sredinom lipnja i skladni obiteljski odnosi.

Za Ribe u podznaku, Mlad Mjesec – novine su kod vas vezane za nova poznanstva, ili neku novu obuku, ili za učenje, nova saznanja. Bit će više kretanja, druženja i kratkih putovanja. Ako ste sami, na njima možete upoznati osobu koja će vam se vrlo dopasti.

***

Mlad Mjesec u Blizancima donosi nam šansu da krenemo s novinama i da zbog konjukcije s Venerom očekujemo da će nam donijeti povoljne promjene, jer su onda veće mogućnosti da one i dođu. Zato radujmo se novinama i dozvolimo im da dođu. Budimo spremni da im se prilagodimo onoliko koliko nam je potrebno. Uz pozitivno razmišljanje i spremnost da iz njih nešto novo doživimo, ili naučimo…

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović 

Naslovna slika: Lucy Campbell

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 03.06.2016.
Slijedeća objavaUnisex bakrena narukvica s magnetima (Indija) – Potiče bolji rad cijelog organizma!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.