Gajski: “Kliničke studije na temelju kojih je HPV vakcina registrirana bile su dizajnirane na način koji neomogućuje adekvatno prepoznavanje nuspojava i obilovale su metodološkim slabostima. Istovremeno, druga znanstvena istraživanja i izvještaji povezali su ovo cjepivo s čitavim nizom nuspojava, među kojima su: smrt, grčevi, nesvjestica, pad krvnog tlaka, gubitak vida, trnci, paraliza, Guillain-Barreov sindrom, kljenut ličnog živca, sindrom kroničnog umora, teške alergijske reakcije, autoimuni poremećaji, venska tromboza, plućna embolija, upala gušterače.

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi u Japanu progovorilo je o nuspojavama cjepiva protiv HPV-a koje se promovira i koristi u cijelom svijetu, prenosi Natural News. Riječ je o cjepivu Gardashil čiji je vlasnik globalna farmaceutska kompanije Mercks te o cijepivu Cervarix koje je proizvedeno od strane GlaxoSmithKline farmaceutske kompanije. Cjepivo Gardashill protiv HPV-a preporuča i hrvatsko ministarstvo zdravstva te ga promovira čak i u programu spornog zdravstvenog odgoja.

Lidija Gajski, liječnica i specijalistica interne medicine također upozorava na opasnosti ovog cjepiva: “Kliničke studije na temelju kojih je HPV vakcina registrirana bile su dizajnirane na način koji neomogućuje adekvatno prepoznavanje nuspojava i obilovale su metodološkim slabostima. Istovremeno, druga znanstvena istraživanja i izvještaji povezali su ovo cjepivo s čitavim nizom nuspojava, među kojima su: smrt, grčevi, nesvjestica, pad krvnog tlaka, gubitak vida, trnci, paraliza, Guillain-Barreov sindrom, kljenut ličnog živca, sindrom kroničnog umora, teške alergijske reakcije, autoimuni poremećaji, venska tromboza, plućna embolija, upala gušterače. O vrlo čestim lokalnim, probavnim i kožnim reakcijama da i ne govorimo.

Štetni učinci HPV vakcine nadležnim se državnim agencijama prijavljuju od samog početka cijepljenja. Broj prijava samo u šest zapadnih zemalja do 2011. godine dosegao je više od 30 000. Podaci britanske agencije za lijekove (MHRA) pokazuju da je ukupni broj prijava za jedno od HPV cjepiva 24-104 puta veći od bilo kojeg drugog cjepiva iz Kalendara.”

Japanska vlada kreće u detaljnu istragu

Do danas tim cjepivom u Japanu cijepljeno je više od tri milijuna Japanki, a do vlade je stiglo oko dvije tisuće medicinskih slučajeva s detaljnom medicinskom dokumentacijom koja upućuje na ozbiljne medicinske nuspojave cjepiva.

Od nuspojava pacijenti su prijavili dugotrajnu bol, trnjenje tijela ali i neplodnost te paralizu. U svjetlu tih optužbi japanska vlada odlučila je javno povući svoju podršku cjepivu i tako se suprotstaviti farmaceutskim divovima u korist svojih građana. Usprkos tome Svjetska zdravstvena organizacija i dalje ističe učinkovitost cjepiva pravdajući ga kao koristan alat za sprječavanje raka grlića maternice. Slučajeve koje je zaprimila japanska vlada ne žele komentirati.

Globalna farmaceutska kompanije Merck također ne želi slušati optužbe dok god se ne utvrdi uzročno posljedična veza između cjepiva i nuspojava. Ističu kako će i dalje surađivati sa svim stranama zainteresiranim za cjepivo uključujući i japansko tržište te da će s promoviranjem cjepiva nastaviti što je prije moguće. Naime, Japan nije povukao cjepivo s tržišta dok god ne dođu krajnji rezultati istrage. Svi zainteresirani i dalje se mogu cijepiti a jedina razlika je u tome što je japanska vlada obznanila kako ne preporuča cjepivo svojim građanima te da građani prije cjepljenja moraju biti detaljno obaviješteni o svim nuspojavam cjepiva od strane medicinskoga osoblja, što do sada nije bilo obavezno.

Marko Momoi, ministar zdravstva u Japanu izjavio je kako odluka o nepreporučljivosti cjepiva ne znači da je cjepivo 100% problematično ali zbog prijavljenih slučajeva dužni su napraviti detaljnu istragu te tako učiniti da se građani osjećaju sigurnije. U narednim mjesecima vlada je prisiljena provesti istragu te odlučiti hoće li cjepivo maknuti s tržišta ili ga nastaviti promovirati a odluku će temeljiti na rezultatima istrage.

Prošlost kompanije Mercks

Činjenica je da farmaceutska kompanija Merc nije prvi puta prozvana zbog problematičnih slučajeva prilikom korištenja njihovih lijekova. 2010. godine dva su bivša radnika te kompanije tužila Merck tvrdeći kako oni uvjeravaju savezne države SAD-a da kupuju bezvrijedna i opasna cjepiva trošeći tako stotine milijuna dolatra poreznih obveznika. Najpoznatiji skandal s tom kompanijom bio je onaj pod nazivom Vioxx (ime lijeka) gdje su osumnjičeni za 38 tisuća sumnjivih smrti u SAD-u.

http://www.dnevno.hr/vijesti/90837-dok-cjepivo-protiv-hpv-a-hrvatsko-ministarstvo-promovira-japanska-vlada-upozorava-na-njegove-ozbiljne-posljedice.html

Izvori:

http://www.medscape.com/viewarticle/806645

http://www.japantimes.co.jp/opinion/2013/06/14/editorials/hpv-vaccine-raises-questions/#.UdzitPkqxN8

http://www.pharmalive.com/citing-side-effects-japan-pulls-recommendations-for-hpv-vaccines

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 10.07.2013.
Slijedeća objava5 razloga za jednostavnu, opuštajuću šetnju
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here