U najnovijim znanstvenim studijama je otkriveno da se matične stanice raka mogu izliječiti fenetil-izotiocijanatom u roku od 24 sata. Zbog toga, možda ćete poželjeti konzumirati brokulu i potočarku koje su prepune ove spasonosne tvari!

Ovo povrće je i do sada bilo dobro poznato po svojim antikancerogenim svojstvima. Pokazalo se da ovo zeleno povrće štiti DNK organizma od oštećenja. Potočarka i brokula mogu smanjiti i rizik od nekih vrsta raka povećanjem količine antioksidansa putem krvi, navodi organichealth.co.

Također, ove biljke sadrže glukozinolat, fitokemikalije koje proizvode izotiocijanate, a to je ono što ovom povrću omogućuje da djeluje antikancerogeno.

U brokuli su pronađena čak 3 aktivna sastojka, koja štite od raka: 3,3′-dindolilmetan (DIM), glukorafanin i indol-3-karbinol.

Ovi sastojci blokiraju razvoj stanica raka i sprečavaju rak crijeva, želuca, dojke, maternice i prostate.
Spojevi koje se nalaze u potočarki su u stanju ugasiti signal koji tumor šalje tkivu u tijelu i tako spriječiti rast tumora!

Ljekovitost potočarke dokazana je u mnogobrojnim svjetskim znanstvenim studijama.

Jedna od njih, objavljena je u uglednom časopisu British Journal of Nutrition te dokazuje da redovito konzumiranje manjih količina ove biljke može spriječiti rak prostate i debelog crijeva.

Istraživanja su pokazala da oblog od lišća potočarke učinkovito djeluje na suzbijanje tumora žlijezda ili limfnih čvorova.

Profesor Graham Packham sa Sveučilišta u Southamptonu začetnik je projekta kojim nastoji dokazati vrijednost potočarke u borbi protiv raka.

Vezano za PEITC, Packham je za Daily Echo izjavio:

“Proveli smo studiju koja potvrđuje djelovanje potočarke na rak dojke, ali ova biljka mogla bi biti učinkovita i u liječenju drugih vrsta raka. Istraživanja su pokazala da potočarka sadrži znatne količine spoja nazvanog feniletil izotiocijanat (PEITC), koji ima snažna antikancerogena svojstva. Bio sam iznenađen da konzumiranje samo jedne porcije potočarke može rezultirati proizvodnjom značajne razine ovog spoja u krvi.”

Bilo je čak i više nedavnih studija koje su jasno stavile do znanja da kada se ovo povrće žvače, stvaraju se spojevi i enzimi i proizvodi se fenetil-izotiocijanat (PEITC). Veća količina ovih spojeva može izliječiti rak.
organichealth.co/web-tribune.rs/novi-svjetski-poredak.com

Prethodna objavaThich Nhat Hanh: Grlite i volite povrijeđeno dijete u sebi
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 30.06.2015.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.