Vaginitis je upala vagine ili rodnice. To je jedan od najčešćih poremaćaja u ginekologiji. Skoro sve žene u nekoj fazi života proživljavaju ovo oboljenje, a smatra se da barem 10% žena svake godine ima barem jednu epizodu upale rodnice. Vjerujemo i da mnoge naše čitateljice imaju ili su imale ovaj problem. Najčešći simptomi koji mogu biti jako iritantni su svrab vulve, pojačano lučenje iz vagine uz promjenu boje i mirisa iscjedka, bol pri mokrenju i često mokrenje, oticanje vanjskih genetalnih struktura itd.

Postoji više tipova vaginitisa, a najčešći je poznat pod imenom kandidijaza njačešće uzrokovan infekcijom gljivicama Candida albicans.

Prema tvrdnjama doktorice Eileen Hilton, infektologa iz New Yorka postoji jako jednostavan i vrlo efikasan potpuno prirodni način kako da se riješite upale rodnice i svih problema u vezi sa tim.
Recept i uputstvo su jednostvani, a potrebno je da svaki dan u dužem vremenskom intervalu pijete jednu čašu svježeg jogurta.

Dobro ste pročitali – cijeli recept sastoji se u redovnoj konzumaciji jogurta.

Jogurt mora sadržavati žive acidofilne kulture bakterija pa to provjerite na pakovanju prije kupovine jogurta.

Dr Hilton radila je više istraživanja u kojima je uključila žene koje su imale učestale upale rodnice, te je tokom 6 mjeseci jedna grupa uzimala redovno svaki dan čašu jogurta, a druga ne. Nakon završenog perioda, broj upala vagine bio je tri puta manji kod žena koje su uzimale jogurt od onih koje nisu. Kod žena koje su inače imale upalu rodnice i do tri puta u 6 mjesec,i uz redovno uzimanje jogurta upale se skoro potpuno nestale.

Dr Hilton preporučuje da žene koje imaju ove probleme nastave sa redovnom upotrebom jedne čaše jogurta na dan.
Doktorica Hilton smatra da se u borbi protiv infekcija, aktivno bore acidofilne bakterije L. Acidophilus koje se nalaze u većini jogurta i koje svojim djelovanjem reguliraju floru te liječe upale.

Ukoliko želite, možete i sami napraviti jogurt ali obavezno kupite acidofilne kulture koje se mogu naći u mnogim prodavaonicama zdrave hrane.

U suprotnom, potražite odgovarajući jogurt u svom supermarketu.

zdravljebezdoktora.com

Prethodna objavaSkandal s hranom u BiH – dvije trećine uzoraka sadrži GMO
Slijedeća objavaS ovim trikom peglajte 3 puta brže i efektnije!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.