Foto: pixabay.com

“Ovo istraživanje pokazuje da kad otvorite svoje srce i osjetite ljubav – govorim da se u potpunosti prepuštate ljubavi – moć te duboke ljubavi može stvoriti novi temelj u vašem mozgu i sustavima opstanka u tijelu. To znači da je srce zapravo zapovjedno središte tijela, kao i mozak.”

Uvijek govori dobro o drugima…
Kada doživljavamo traumatične incidente u našim životima (ili akumulaciju ponovljenih sličnih incidenata) kao što su bol, gubitak, zlostavljanje i tako dalje, snaga odgovarajućeg emocionalnog kvocijenta uključuje naš centar za preživljavanje u našem mozgu.

Taj centar se naziva amigdala. Budući da je iskustvo bilo bolno, aktiviranje amigdale služi kako bi nas zaštitilo od situacije koja se ponovno događa. Drugim riječima, to je nesvjestan odgovor na vanjsku situaciju osmišljen za samoodržanje.

Što više puta doživljavate traumu ili svakodnevno ponovno proživljavate emocije patnje uzrokovane njome (to jest, više puta se uključi amigdala), to je kao da se vaš mozak stalno postavlja na novi temelj – temelj koji nije povezan s ljubavlju, radošću, ravnotežom ili homeostazom.

Umjesto toga, temelji se na hormonima stresa, i kao što svi znamo, živjeti u hormonima stresa duže vrijeme ima ozbiljne zdravstvene posljedice.

Ako vaša osjetila uvijek pregledavaju okolinu kako bi utvrdila što je sigurno i / ili što nije, ako nešto u vašem okruženju pokreće asocijaciju na sjećanje na tu traumu, dok se amigdala uključuje, vraćate se u život u prošlosti, očekujući da će se budući događaj ponoviti, piše dr Joe Dispenza.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Ovaj podsvjesni mehanizam je evolucijska osobina koja nam omogućuje da se prilagodimo ili da se bar nosimo s traumom koja nas je izbacila iz ravnoteže – i tu je da nam pomogne da budemo spremni ako se opet dogodi.

Uvijek sam shvaćao da frontalni režanj smanjuje glasnoću snažnih emocionalnih centara – da nam frontalni režanj omogućava da utišamo te centre za preživljavanje. U ovoj paradigmi, mozak je kontrolni centar tijela. Nedavno su mi, međutim, moji prijatelji s Instituta HeartMath pokazali zanimljiva istraživanja koja su me navela da razmišljam drugačije.

U istraživanju su istaknuli da postoje aferentna živčana vlakna koja idu izravno iz srca u mozak. Ne samo da idu izravno u mozak, nego idu izravno u amigdalu. Zašto je to važno?

Zato što istraživanje pokazuje da kad otvorite svoje srce i osjetite ljubav – govorim da se u potpunosti prepuštate ljubavi – moć te duboke ljubavi može stvoriti novi temelj u vašem mozgu i sustavima opstanka u tijelu. To znači da je srce zapravo zapovjedno središte tijela, kao i mozak.

Uvijek govori dobro o drugima…
Dakle, što je snaga ljubavi i kako ljubav iscjeljuje? Kada doista otvorimo svoja srca, otpustimo prošlost i oprostimo, mi ponovno postavljamo naš novi temelj i vraćamo ga u skladnije, uzvišenije stanje.

To nas pak dovodi u stanje homeostaze, a povratkom u stanje homeostaze oslobađamo se prošlosti. A kad se oslobodimo prošlosti, dobivamo novu slobodu da stvorimo svoju budućnost.

Rekao bih da vam ne može škoditi ako stavite vaše srce u sve što činite.

dr Joe Dispenza

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

32 OSTVARI SVOJE NEOGRANIČENE SPOSOBNOSTI

OSTVARI SVOJE NEOGRANIČENE SPOSOBNOSTI

Dr. Joe Dispenza

Kako obični ljudi ostvaruju čudesno

Na temelju brojnih znanstvenih istraživanja i iskustva, dr. Dispenza nas poučava kako da se spojimo s frekvencijom univerzalne svijesti, pokrenemo i uravnotežimo svoja energetska središta, oslobodimo se prošlosti kroz usklađivanje tijela s novim umom i kreiramo novu stvarnost mijenjajući energiju u sadašnjem trenutku.

Iskoračite iz fizičkog svijeta i uđite u kvantno polje neograničenih mogućnosti – u kojem možete ostvariti čudesno.

Cijena: 139 kn - Kupi ovdje

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.