Sva hrana ima svoju vibraciju. Tako znamo da je prosječna frekvencija ljudskog tijela između 60 i 70 Hz i kada frekvencija opada i imunološki sustav slabi. Kada frekvencija padne ispod 58 Hz pojavljuju se simptomi prehlade, na 55 Hz kandida, na 42 Hz rak. Svaka bolest ima frekvenciju, stupanj kiselosti na kojoj će doći do razvoja određenog mikroba- što znači da svaki mikrob ima svoju frekvenciju. Supstance s većom vibracijom će uništiti bolest s nižom vibracijom. Naše misli također imaju svoju vibraciju tako da će negativne misli snižavati tjelesnu frekvenciju i dovoditi do bolesti – dok nas dobre misli liječe.

atma.hr – 78
Kada dođe do nakupljanja otrovnih tvari u tijelu, koje uglavnom unosimo preko hrane, tijelo će ih najprije početi odlagati, prije svega u masnom tkivu koje služi za odlaganje otpada. Ako jedemo previše industrijske i previše kuhane hrane – imat ćemo i više masnog tkiva imati.

Tumor je kao kanta za smeće u koju tijelo odbacuje otrovne tvari i stvara ovojnice okolo da bi se izoliralo od otrova. Tijelo se neće čistiti od smeća sve dok uzimamo komercijalnu, procesuiranu hranu jer je preko 90% energije zauzeto probavljanjem velikih količina hrane, kao i eliminacijom otpada.

Kada prestanemo unositi hranu makar jedan dan, počet će čišćenje tijela. Tijelo će se čistiti i kada smo na sirovoj hrani, jer se ne troše metabolički enzimi (gorivo za stanicu) na probavu hrane, jer hrana probavlja samu sebe svojim enzimima koji nisu uništeni kuhanjem. Međutim, ako mi nastavimo s uzimanjem tzv otrovne hrane, u početku neće biti čišćenja jer organizam troši najveći dio energije na probavu i eliminaciju hrane, ali će jednom doći do zasićenja i tijelo će se alarmantno početi čistiti, izbacivati sluz i smeće kašljem, povraćanjem, proljevima, znojenjem…

atma.hr – 75
Truljenje u nama

U tim trenucima je sva tjelesna energija koncentrirana na čišćenje tijela tako da se hrana koja se pojede neće probavljati, već truliti u želucu što će dodatno opteretiti organizam i produbiti problem.

Još početkom prošlog stoljeća su znanstvenici otkrili i potvrdili u mnogobrojnim eksperimentima da bakterije ne žive samo izvan tijela i napadaju nas, već da žive i nastaju se u našem tijelu.

Kada se promatra živa krv, vidi se bezbroj sićušnih biona, malih čestica koje plivaju u krvi i iz kojih nastaju mikroorganizmi, koji se također nalaze u našoj krvi. Da, naša krv nije sterilna već se u njoj odvija veoma složen proces metamorfoze mikroorganizama.

BION je osnovna jedinica života, orgonske energije čije porijeklo je Sunce, a do nas se prenosi Sunčevom svjetlošću. Nalazi se u živoj tvari, vodi i zraku.

U potpuno zdravom tijelu, ne dolazi do transformacije biona. U bolesnom tijelu, kada dođe do povećane kiselosti organizma iz biona, probavom se stvaraju različiti oblici najprije patogenih bakterija, a u kiselijoj sredini dolazi i do transformacije u gljivice.

atma.hr – 39

Velike količine smeća

To znači da će uslijed kiselosti organizma (zbog loše hrane uglavnom) doći do transformacije biona u mikroorganizme. Mikroorganizmi će prilikom dezintegracije ostavljati velike količine smeća iza sebe, što će dodatno opteretiti organizam. Jesu li onda mikroorganizmi krivi za našu bolest ili je problem u kiselosti organizma? Da nije bilo patološke, kisele podloge ne bi došlo do razvoja mikroorganizama.

Kada uzimamo antibiotik za ubijanje mikroba, oslobodit ćemo se privremeno jednog broja mikroba, ali će antibiotici – ANTI BIOS = PROTIV ŽIVOTA uništavati i BIONE na taj način što će dodatno zakiseliti organizam i dovoditi do dalje transformacije u mikrobe. Jedini način da se zaustavi transformacija biona u mikrobe je da se tijelo održava alkalnim. Hoće li nešto biti alkalno (bazno) ili kiselo ovisi o stupnju vibracije tj frekvencije.

Određena vibracija može mijenjati sve pa i formu nekog bića akumulacijom ili dezintegracijom biona. Sva hrana ima svoju vibraciju. Tako znamo da je prosječna frekvencija ljudskog tijela između 60 i 70 Hz i kada frekvencija opada i imunološki sustav slabi.

Kada frekvencija padne ispod 58 Hz pojavljuju se simptomi prehlade, na 55 Hz kandida, na 42 Hz rak. Svaka bolest ima frekvenciju, stupanj kiselosti na kojoj će doći do razvoja određenog mikroba- što znači da svaki mikrob ima svoju frekvenciju. Supstance s većom vibracijom će uništiti bolest s nižom vibracijom.

Vrlo je važno s kakvom vibracijom hranu jedemo i apsorbiramo. Otrovne tvari snižavaju našu tjelesnu vibraciju: industrijska hrana ima 0 Hz, svježe voće i povrće oko 15 Hz, sušeno bilje do 27 Hz, dok eterična ulja imaju između 52 i 320 Hz što je npr. frekvencija ružinog ulja. Naše misli također imaju svoju vibraciju tako da će negativne misli snižavati tjelesnu frekvenciju i dovoditi do bolesti – dok nas dobre misli liječe.

atma.hr – 78
Bioni su neuništivi

Poslije smrti organizma dolazi do dezintegracije materije do stupnja biona tako da određena koncentracija biona ostaje nerazgrađena i spremna za kreiranje novog živog organizma. Bioni su neuništivi i predstavljaju osnovnu jedinicu života. Kada se češće čistimo (razbolijevamo), organizam će biti zdraviji dok može doći do težih poremećaja uslijed vrlo kisele sredine i dezintegracije velike količine biona. Djeca imaju snažnije mehanizme obrane i zato su često “boležljiva” i imaju višu temperaturu od odraslih.

Povišena temperatura je samo veća frekvencija na kojoj mnogi mikrobi ne mogu opstati i činimo sebi loše kada je snižavamo. Zašto se “prehladimo”? Ne razbolimo se od hladnoće kada nam je hladno već dođe do skupljanja krvnih žila na površini tako da velika količina krvi, a samim tim i otrova dospije do vitalnih organa i tada organizam reagira time što počinje čišćenje: kašalj, znojenje, povraćanje, proljevi…

Nijedan od ovih načina čišćenja ne treba zaustavljati, već samo omogućiti lakše čišćenje uzimanjem dosta čiste osunčane vode, koja će razvodniti sluz, biti bez hrane 2-3 dana, na svježim sokovima ili samo na sirovoj hrani, udisati čist zrak i odmarati se.

atma.hr – 75
Mikrobi se neće razvijati van živog organizma, ali mogu preživjeti neko kraće vrijeme tako da je moguće, da neki mikroorganizam pređe s nekog čovjeka na nas. Ako je naše tijelo kiselo, nastavit će se razmnožavati u našem tijelu, ali ako je naše tijelo bazno, za dan, dva će se raspasti i od njih će ostati samo bioni. Znači, i u tom slučaju kada dobijemo mikrobe od drugih, opet sve ovisi o kiselosti (frekvenciji) našeg tijela.

Virusi su dijelovi RNK i DNK koji nastaju raspadanjem stanica i mikroba. Kada smo kiseli, dolazi do raspadanja stanica, crvenih krvnih zrnaca, mikroba…

Kada se stanica raspadne, dijelovi raspadnutih RNK i DNK – proteinskih djelića, plivaju između stanica u organizmu. Što kiseliji organizam, bit će više raspadanja i više proteinskih djelića – virusa. Virusi nisu živa bića i ne razmnožavaju se, već se ponašaju kao paraziti i opstaju na račun stanica na koje se prikače. Od velike će pomoći biti podizanje opće vibracije tijela zdravom hranom, boravkom na i gledanjem u Sunce, prikladnim fizičkim aktivnostima i naravno, pozitivnim mislima.

Generalni savjeti za samoliječenje:

Prehrana se treba sastojati od sirovog voća, povrća i žitarica, izbjegavati životinjske proizvode.
Ako jedete kuhano povrće, jedite dvostruko više sirovog povrća.
Izbjegavajte industrijsku hranu, posebno juhe ili začine koji sadrže Monosodium Glutamat (koji se nalazi u skoro svakoj slanoj industrijskoj hrani); upotrebljavati morsku sol i prirodno bilje.
Izbjegavajte dijetalne produkte koji sadrže umjetne zaslađivače.

atma.hr – 39

Izbjegavajte alkohol, cigarete, kavu, crni čaj, žvakaće gume, hranu ili pića iz konzervi.
Pijte čistu vodu bez fluora ili filtrirajte vodu iz slavine. Najbolja je prirodna, izvorska neflaširana voda. (Ostavite vodu na Suncu nekoliko sati u prozirnim, bezbojnim, staklenim bocama da bi upila Sunčevu energiju. Ne ostavljajte je noću vani.)
Budite fizički aktivni na svježem zraku svakoga dana. To je jedna od najboljih metoda detoksikacije.
Izlažite se što više Suncu (ne nosite kape, naočale za sunce i ne koristite kemijske zaštitne kreme).
U tijeku prvog sata poslije izlaska ili prije zalaska Sunca prakticirajte gledanje u Sunce, počnite s 10 sekundi, povećavajte 10 sekundi svakog dana. Stanite bosonogi na suhu zemlju ili beton dok gledate u Sunce.
Izbjegavajte fluorescentno svjetlo.
Hodajte bosi najmanje 15 minuta dnevno. Provedite jedan sat dnevno u miru.
Disati duboko na svježem zraku najmanje 20 minuta ujutro i navečer.
Spavajte između 10 navečer i 2 ujutro, zato što tada naše tijelo luči ljekovite hormone. Pratite ritam Sunca.

atma.hr – 75
Izbjegavajte gledanje televizije, filmova (izuzev selektiranih sadržaja), kao i čitanje dnevnih vijesti. Pronađite hobi koji vas ispunjava, čitajte knjige, slikajte i slušajte relaksirajuću glazbu.
Izbjegavajte komercijalne kozmetičke preparate – zamijenite ih prirodnim.
Postepeno eliminirajte sve lijekove pod nadzorom vašeg liječnika.
Izbjegavajte sintetičke vitamine.
Zamijenite umjetne sobne osvježivače prirodnim.
Izbjegavajte upotrebu mobilnog telefona, koristeći slušalice i čuvajte telefon dalje od tijela.
Budite pozitivni, imajte osmijeh uvijek na licu, to će potaknuti lučenje ljekovitih hormona.
Ne razmišljajte i ne govorite negativno o sebi ili drugima jer vaša podsvijest prati vaše misli. Ponašajte se kao da ste zdravi.
Kad oprostimo, oslobađamo se mržnje i ljutnje koje utječu na lučenje negativnih hormona i oštećuju naše zdravlje. Opraštajući drugima, mi pomažemo sebi.

Dr Slađana Velkov