Zvuči apsurdno, zar ne? Zašto bi netko htio namjerno biti jadan? Zašto bi itko želio biti namjerno nesretna osoba koja se valja u bijedi? Zar to nije protiv naše esencijalne prirode i želje da budemo sretni?
Kada sam prvi put čula da ljudi mogu voljeti svoju bijedu, nisam bila uvjerena – to mi jednostavno nije imalo smisla – dok nisam otkrila svoju istinu: razmišljajući o svom životu, otkrila sam šokantnu i neugodnu istinu.

Mnogo puta sam zapravo produžavala svoj očaj – ne svjesno, već nesvjesno – jer sam duboko ulagala u svoje nezadovoljstvo. Od tada sam mogla zaustavljati svoje nesvjesno sabotiranje; reprogramirajući one dijelove svog uma koji kao da namjerno traže bijedu.

No, što je s vama? Možda ste bili privučeni ovim člankom jer duboko sumnjate da nešto nije u redu, a još ne možete dokučiti o čemu se radi? Ako je tako, nadam se da će se danas otvoriti nova vrata razumijevanja u vašem životu.

3 načina na koja ste uložili u vlastitu bijedu

Naš nesvjesni um je beskrajan i dubok; on sadrži najveće skrivene darove i najdublje tamne elemente naše prirode. Jeste li spremni da iskreno istražite potencijalne “tamne” dijelove vašeg identiteta? Jeste li spremni na neugodnost na neko vrijeme? Vaš nemir će donijeti dugoročne nagrade.

1. Vjerujete da morate patiti kako bi bili sretni

Jedno vrlo često ukorijenjeno uvjerenje koje većina nas nosi duboko u sebi je sljedeće uvjerenje: “Ja sam loš, pa moram trpjeti da budem sretan.”

Ostale varijante ovog vjerovanja su: “Ja sam nedostojan”, “Ja sam nedostojan ljubavi “i” Ja sam grešan “. U početku možda mislite da ova temeljna uvjerenja zvuče glupo ili smiješno – sigurno se ne osjećate ovaj način! No, to je vrlo česta reakcija koju sam i sama doživjela. Kasnije sam shvatila da je to zaštitna nesvjesna reakcija.

Jedan od najčešćih psihičkih kompleksa koji je uključen u uvjerenje da morate trpjeti kako bi bili sretni je mučenik /žrtva kompleks. Mučenici vjeruju da se žrtvovanje njihovih potreba i želja na kraju isplati, ali to nije istina. U stvari, mučenik/žrtva koristi svoju žrtvu kao način izbjegavanja odgovornosti i prebacuje krivnju na druge – a zapravo su sami odgovorni za vlastitu bol.
Mučenik /žrtva ulaže u vlastitu bijedu općenito tako što privlači uvredljivog i „otrovnog“ partnera ili prijatelja u svom životu za kojeg osjeća da ga mora “popraviti” i misli kako će je na kraju ta osoba poštovati. Kao što znamo, nemoguće je promijeniti drugu osobu, osim ako se ne želi sama promijeniti i na taj način mučenik/žrtva ostaje zaglavljen u neprestanom ciklusu samozlostavljanja sve dok dopušta svom partneru ili prijatelju da ga zlostavlja.

2. Patnja je uzbudljiva i poticajna

Odrasli smo okruženi dramom i svaki dan se iznova okružujemo s dramom. Bilo da je to naš izbor TV emisija i filmova, prijatelja, ljubavnika ili partnera, gotovo neprestano, veliko drama – čudovište vreba u sjeni naših života. Budimo realni, ogovaranje i kukanje može biti uzbudljivo, vikanje i vrištanje može biti stimulativno, a jad može biti zarazan.

Zašto? Zato što nas potiče i budi iz našeg svjesnog stanja mjesečarenja. Osjećamo se živima. To vraća uzbuđenje u naš život – čak i na štetu žrtvovanja vlastitog mira. Sjetila sam se nekoga tko mi je govorio da je “mir – dosadan”, kao da je to neka vrsta stanja raspadanja mozga, što nas dovodi do pitanja: Što vi mislite o stanju potpune mirnoće?

Možda vam se sviđa ideja u početku, ali duboko u vama možda se ipak skrivaju neka pogrešna uvjerenja o tome što “mir” zapravo znači, zbog čega nesvjesno pokušavate”pobjeći” od njega u vašem životu… što me dovodi do sljedeće točke …
3. Bez patnje vi ste izgubljeni

Vjerujem da je najdublji razlog što namjerno ulažemo u svoju nesreću taj što bez naše bijede ne bi znali tko smo. Čini se kao da na nesvjesnoj razini osjećamo da bi ostali bez ičega, ako bi prestale sve naše drame, problemi i pritužbe. Kako bi naši životi izgledali? Za većinu ljudi, to je nezamislivo i zbog toga što im je to teško razumjeti, javlja se strah.

Na taj način i dalje ulažu u svoju nesreću, jer ih sprječava da iskuse tu veliku, zastrašujuću, nepoznatu “rupu”. No, zapravo ta „rupa“ je ono što nas čini cjelovitima. Imate li hrabrosti napustiti svoje cijenjene drame i korak po korak se zaputiti u nepoznato?

Jeste li spremni prestati osjećati se “žrtvom” kako bi mogli doživjeti ogromno ispunjenje i oslobađanje, osjećaj jedinstva sa svime?

Ukoliko imate hrabrosti započeti težak posao – i ne očekivati trenutno rješenje – izgradit ćete temelje oslobođenog života.

Aletheia Luna

Izvor: lonerwolf

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 17.12.2015.
Slijedeća objavaAnton Lovnički: Rješenje za vaše strahove i negativne obrasce – postoji!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.