Uz tako veliki broj mladih osoba koje svake godine počinju pušiti potrebna je hitna akcija kako bi se odgovorilo na razorni učinak duhana – kaže Sara Woolnough iz organizacije Cancer Research UK koja poziva na zamjenu sadašnjih privlačnih kutija cigareta s onima koje nose velika zdravstvena upozorenja.

Broj djece pušača u Velikoj Britaniji u porastu je i godišnje se u toj populaciji regrutira novih 200 tisuća pušača, piše u petak britanski list Daily Mail.
Organizacija Cancer Research UK upozorava da najviše dugotrajnih ovisnika o duhanu počinje pušiti u djetinjstvu. Njihovo istraživanje pokazuje da je 2011. počelo puštiti 207 tisuća djece dok je godinu prije njih 157 tisuća počelo pušiti.

Unatoč tomu što su premladi da sami kupuju duhanske proizvode, broj djece u dobi od 11 do 15 godina koja su počela pušiti povećao se za 50 tisuća u samo godinu dana.

– Uz tako veliki broj mladih osoba koje svake godine počinju pušiti potrebna je hitna akcija kako bi se odgovorilo na razorni učinak duhana – kaže Sara Woolnough iz organizacije Cancer Research UK koja poziva na zamjenu sadašnjih privlačnih kutija cigareta s onima koje nose velika zdravstvena upozorenja.

Ona podsjeća da pušenje ubija i odgovorno je za najmanje 14 vrsta karcinoma.

Gotovo svaka treća osoba mlađa od 16 godina u Britaniji pokušala je najmanje jednom zapaliti cigaretu, pokazalo je istraživanje koje je provela ta neprofitna organizacija.

http://www.dnevno.hr/magazin/zdravlje/82233-dramaticno-raste-broj-djece-pusaca.html

Prethodna objava‘Ne odupremo li se GMO hrani i cjepivu ubojici, ljudski rod će nestati’
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 23.03.2013.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.