Voda je istinski izvor života i osnovni element svake funkcije u organizmu. Bez dovoljne hidriranosti nemoguće je zamisliti zdrav krvotokok, bubrege, mišiće i posebno pročišćavanje odnosno elminaciju štetnih stvari iz organizma. Pijenje vode generalno je dobro za zdravlje i sjetit ćete se da je to prva stvar koja se daje nekome tko se ne osjeća dobro. Na žalost moderno doba preplavljeno  raznoraznim kemikalijama i lijekovima potisnulo je u zaborav koliko je u stvari obična voda bitna za naš dobar, zdrav i dug život.

Ponukani time naišli smo na interesantnu preporuku koja je poznata skoro svakom Japancu. Radi se o japanskoj vodenoj terapiji poznatoj iz drevnih vremena, a koja je aktuelizirana u vrijeme nakon drugog svjetskog rata. Tada se u japanskim novinama pojavila preporuka izvučena iz tradicionalne medicine koja je savjetovala početak dana pijenjem veće količine čiste vode.

Japanska tradicionalna medicina preporučuje pijenje vode odmah nakon buđenja kao najvažniju prirodnu zdravstvenu naviku. Znanstvenici su zvanično potvrdili učinkovitost ovakve prakse. Japanska vodena terapija daje odlične rezultate kao prirodno sredstvo za tretiranje meningitisa, dijabetesa, gastritisa, glavobolje, astme, bronhitisa, artritisa, epilepsije, bolova, srčanih problema, masnoća u krvi, bolesti bubrega, mokraćnih kanala, nervnog rastrojstva, hemeroida, bolesti očiju, menstrualnih tegoba, opće slabosti, gubitka energije te za čišćenje organizma.

Japanska vodena terapija obavlja se na sljedeći način:

Ujutro odmah po buđenju, prije pranja zuba, potrebno je popiti 4 čaše mlake vode odnosno oko 640 ml. Nakon što popijete vodu, sljedećih 45 minuta ne treba ništa drugo piti ili jesti. Poslije toga nastavljate normalno sa svojim rutinama.