Foto: pixabay.com

Tijekom ranih faza menopauze, neke žene doživljavaju naizgled neprekidno razdoblje tuge. Ova bol je aspekt snažnog procesa emocionalne smrti/ponovnog rađanja.

39

Zašto žena tuguje tijekom ove faze svoga života? Ona tuguje jer psihološki na jedan način umire i otpušta bol svijeta iz svoje utrobe.

Ukoliko napusti identifikaciju sa svojom plodnosti, da bude majka, ljubavnica, supruga, tajnica, umjetnica, recepcionarka, žena koja ima menstruaciju, ona je kao nikad prije privučena duboko u bezvremenski misterij njenog unutarnjeg izvora.

Žena je nedokučiv ocean ljubavi bez dna, vječno vrelo predanosti Božice unutar nje. U nutrini njenog srca, ona želi živjeti u ovom mjestu predane ljubavi.

Prečesto je prisiljena napustiti svoje beskonačno utočište lunarne ženske tame kako bi ušla u jarku sunčevu svjetlost vanjskog muškog svjetovnog sna.

Njezina stvarnost leži u unutarnjem osjećaju za esencijom koja je u suštini Yin. Njezina stvarnost nije postojanje, vrijeme ili linearna struktura. Njezina stvarnost je urođeno ciklička, ovulacijska, kružna, spiralna.

Kada je pretjerano vezana za nestvarna uvjerenja vanjskog svijeta o menopauzi, ona ne može svjesno prihvatiti radost i slobodu koja je čeka kada joj tijelo duboko uđe u ovaj period.

39

Iako joj menopauza nagovještava kraj jedne faze, ona također daruje slobodu novih početaka. Ako ona smatra da je menopauza kraj njezina života kao prave žene, što je pogrešno tumačenje modernog društva, ona će patiti. I tako, ona tuguje.

Ona tuguje, jer suvremeni svijet ne poštuje njezinu nježnu tajanstvenu moć, ona tuguje jer zna, duboko u svom srcu, da može na puno više načina biti žena nego što smatra površno suvremeno društvo.

Tijekom svoje perimenopauze, ona je tiho, nježno, duboko gurnuta u svoj unutarnji svemir mraka. U drevnoj mitologiji, žena je bila zavodljiva sirena na moru, slatko je pjevala kako bi mornare namamila u mračne špilje oceanskih dubina.

Naša civilizacija ignorira moć žene koja nastaje u menopauzi, ne može shvatiti njene dubine jer ono uspijeva u plitkim vodama opsjene.

Kada bol neispunjenih ljubavi uđe u njezinu utrobu, ona će često potisnuti slatki miris njezine suštine kako bi se nosila s vanjskim svijetom. To zahtijeva silu koja je strana njenom cikličkom ženskom ritmu i ona stvara tvrdu ljušturu koja sakriva njenu ranjivost i nježnu snagu.

Tijekom menopauze oslobađa se puno potisnute boli, tako da njena mudrost ljubavi može isijavati cijelom ovom osnaženom fazom njenog života. Kako mudra svijest puna ljubavi unutar njene utrobe traži oslobađanje i slobodu tijekom ovog jedinstvenog procesa pročišćenja, žena će često osjećati tugu i žaljenje jer oplakuje nešto što više nikada neće imati.

39

Otkada je počela menstruirati, njena duboka intimna veza s njenim tijelom je prirodno jenjavala i odvijala se u skladu s cikličkim ritmom plimnih, sezonskih i mjesečevih faza. Kao i njena voljena majka Zemlja, ona vječno proživljava neprekidni ciklus rođenja, smrti i obnove.

Svakog mjeseca je nahranjena i osvježena mudrošću njenog menstrualnog ciklusa i svaki mjesec se potencijalno kreće dublje u misterije njenog bića. Suze ljubavi, žaljenja i kajanja često proizlaze iz duboke tuge koja je stoljećima bila dio ženskog duha.

Ako je ona majka koja je pretočila svu njenu ljubav u njenu djecu, sada može biti suočena sa stvarnošću praznog gnijezda i praznog srca jer su njena djeca naglo odrasla, raširila krila i odletjela.

Njeno bogatstvo leži u njenoj praznini. Njezina snaga leži čekajući unutar njezine tišine i mira. Njena radost i svjetlo kojim zrači leže čekajući unutar njene tuge koja se izlijeva.

Ali zašto ona tuguje? Tuguje zbog toga što taj neobjašnjivi gubitak izgleda skoro nepodnošljiv. Iako još ne zna da će njeni nadolazeći blagoslovi biti bogato nagrađeni, ali prvo mora iskusiti prazninu. Tuguje jer nije bila uočena, shvaćena i voljena.

Kada je predivna zdjela, sveti kalež njene utrobe, ispražnjena od tuge, počinje se pripremati za život produbljene mudrosti i mira ispunjenog blagoslovom. Počinje puniti svoju zdjelu bogatstvom novih blagoslova.

Ukoliko žena nikada nije rodila iz svoje utrobe, osjetila slatko mlijeko koje curi iz njenih grudi, držala nježno svoje dijete i njegovala ga do zrelosti, može sada žaliti za time da nikada neće biti majka. Ništa ne može zaustaviti ovu tugu jer sada je vrijeme da gura dalje i mora gurati dalje dok ne razriješi sve što sprječava rađanje njene mudrosti, snage i slobode.

39

Zašto, draga ženo, tuguješ toliko? U stvarnosti ništa nisi izgubila jer nemaš što ni izgubiti. Ipak, moraš sada tugovati jer je to neizbježni dio rađanja tvoje mudrosti. Tuguješ jer se oslobađaš svega što je nestvarno u tebi. Tuguješ jer se oslobađaš svega što je prikačeno za tvoje vanjske uloge i postignuća. Tuguješ jer više ne znaš tko si.

Tuguješ zbog svih svojih dragih sestara čija je moć ljubavi stoljećima bila potisnuta i nepriznata. Tuguješ jer si žena koja živi u svijetu kojem dominiraju muškarci. Tuguješ jer žudiš za time da muškarac nježno i strastveno dosegne dubine tvoje utrobe, muškarac koji je previše zaposlen razmišljajući, radeći i putujući na druge planete da bi zastao za trenutak i volio tebe i tvoju voljenu majku zemlju.

Ženski proces žaljenja za vrijeme menopauze je proces pročišćenja koji ispire prošlost iz njenog srca, tijela, duha i uma. Pročišćavajuća voda njenih suza daruje joj dubok osjećaj radosti, snage, slobode. Njen novi život ne može u potpunosti izroniti dok svjesno ne ostavi iza sebe sve što ne može ponijeti na svom putu moći i mudrosti.

Žali jer je akumulirala naslage misli, emocija i vjerovanja koje nisu u skladu s onim tko ona zapravo jest. Njena tuga otpušta sve ono što nije stvarno unutar njenog tijela, srca i psihe.

Njena tuga je prolaz do mudrosti, snage i slobode.

Izvor: susunweed

Ayurveda – Shatavari biljni prah

Održava hormonalnu ravnotežu, liječi ženske tegobe, simptome menopauze, seksualne poremećaje, pomlađuje organizam.

Pakiranje: 100 gr

Cijena: 129 kn

Prethodna objavaAKCIJA: Love&Angel set knjiga – “Srodne duše” i “Ljudi Anđeli”
Slijedeća objavaNe fali tebi tvoj bivši, tebi fali osjećaj ljubavi!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.