Designed by Freepik

Sada je potrebno biti fokusiran i ne dozvoliti da nas kaotične energije iz okoline, koje će se uvećavati narednih tjedana i mjeseci, povuku u svoj kovitlac. Izoštrenost unutarnje spoznaje će se povećavati i vrlo brzo ćete naći one duše koje vam puno više odgovaraju. Odvaja se “žito od kukolja” u našim  odnosima. Nadolazeći kozmički događaji (pojačane aktivnosti na Suncu, otvaranje portala, zvjezdanih vrata) čine situaciju još složenijom.

atma.hr – 52
Jasnoća i fokusiranost – najbolja obrana od vanjskog kaosa

Počelo je s vrućim valom, kako na materijalnom tako na duhovnom planu. I bit će još “toplije”. Izuzetno moćni uplivi kako s nebeskog tako i sa zemaljskog plana čine da osjećamo istodobno radost i tugu, strah i ljubav, vedrinu i neraspoloženje, sve u kontrastima. Život kao da nam pokazuje ovih dana oba kraja polariteta i goni nas da svjesno izaberemo što ćemo osjećati.

Uči nas da sami možemo birati svoje emocije i misli. Sada se energije s više kolosijeka sve žele sjuriti u samo jedan i pomoći vam da odredite svoj naredni životni pravac. Nije više potrebno lutati od jedne do druge opcije već samo dopustiti da ti Život pokaže svojim znakovima gdje trebaš ići i što trebaš raditi. Dakle, jedan usmjeren kolosijek koji ti je namijenjen u ovom životnom periodu, prema općem planu tvoje duše.

Zato je potrebno biti što više fokusiran i skoncentriran i ne dozvoliti da te kaotične energije iz okoline (koje će se uvećavati narednih tjedana) povuku u svoj kovitlac. Vrijeme je da se pozabavimo onim što istinski želimo i vrlo konkretno odredimo kako to ostvariti. Nema više vremena za lutanja i neodlučnost.

Druga tema mjeseca lipnja/juna su ljubavni odnosi i taj val rješavanja “ljubavnih problema” je počeo krajem svibnja/maja. Mnogi već osjećaju tko su njihove prave srodne duše, a drugi su na putu da to saznaju. Nova oštrina i proširen pogled, rekli bismo pojačan unutarnji uvid sada se iskazuje kod mnogih. To su naši novi alati spoznavanja pomoću kojih odjednom znamo da neke osobe više nisu za nas: prijatelji, životni partneri, kolege, itd.

atma.hr – 52
Sada će se za izoštrenost unutarnje spoznaje samo povećavati i vrlo brzo ćete naći one duše koje vam puno više odgovaraju i s kojima se osjećate lagano i sretno. Odvaja se “žito od kukolja” u našim životnim odnosima.

Kako se na vani, u materijalnom svijetu, stvari sve više zaoštravaju (što će se nastaviti tijekom cijelog ljeta i jeseni) tako se na unutarnjem, duhovnom planu također trebaju “izoštriti” naši prioriteti. Jasnost i preciznost je ono što je sada preporučeni “modus operandi” u djelovanju, razmišljanju i osjećanju. Na taj način se uspješno distanciramo od kaotičnosti koja se događa na vani.

S druge strane, nadolazeći kozmički događaji (pojačane aktivnosti na Suncu, otvaranje portala, zvjezdanih vrata) dodatno usložnjavaju situaciju. No, za one koji su otvoreni i prihvaćaju novo, ovo će biti ujedno jako lijep i uzbudljiv period, pun novih spoznaja i novih unutarnjih doživljaja. Meditacija se produbljuje, snovi su tako živi da izgledaju kao java, intuicija se pojačava do maksimuma, unutarnji vid i sluh se pojačavaju pa se sve češće dešava da krajičkom oka vidimo stvari koje dosad nismo mogli.

Čini se kao da nam Život sad na tanjuru donosi obilje lijepih darova, zato se ne smijemo plašiti da ih uzmemo jer su novi i nepoznati. Hrabro zakoračimo u još nespoznatu budućnost jer s ovoliko nebeske pomoći ništa nam se loše ne može dogoditi. Potrebno je dakle da se osmjelimo i uzmemo to što nam se na tanjuru pruža.

Ne bježimo u staro i poznato. Usudimo se uživati i ploviti na ovim predivnim kozmičkim valovima koji donose produbljenje spoznaja, koji iznova oblikuju našu DNK, bude uspavano znanje u nama. Ovi kozmički uplivi tjeraju nas da budemo bolji, uspješniji i moćniji nego što smo bili dosad. Zašto im se onda ne otvoriti i pustiti da nam se dogodi ono što je najbolje za nas? Zašto ne dopustiti da nas vodi naša duša, a ne naš ego kroz život? Zašto ne osluhnuti svaki dan što nam imaju reći naši vodiči i naše Više ja?

Ako se hrabro odlučimo za novo i nepoznato, uskoro će se naš život usmjeriti u potpuno drugačijem smjeru i donijeti nam toliko očekivano ispunjenje želja i namjera koje smo još davno postavili i na njih skoro i zaboravili.

Za kraj, budite dovoljno mudri da ne dozvolite vanjskim događanjima da poremete vaš teško stečeni unutarnji mir. Znajte da je sve lekcija i samo još jedan predmet koji vam pomaže da uspješno okončate životnu školu rada na sebi.

Neka vas vrućina događanja u lipnju/junu potakne da dovršite ono što imate odraditi na sebi kako bi se mogli pridružiti milionima onih koji su već podigli svoju vibraciju toliko da žanju nagrade i uspjehe. Vrijeme je da i vi krenete po svoju nagradu.

Utočište – Sanctuary