KREATIVNA ODMARAONICA
filcam, učim i družim se

atma.hr – 45

„… E, a kak se filca?“ Što je filcanje?

Filcanje je tehnika obrade češljane vune, pri čemu se vunene niti termičkim i mehaničkim djelovanjem, uz pomoć vode i sapunice kod mokrog te igle kod suhog filcanja, isprepliću i stvaraju tkaninu ili čvrsti predmet.

Zašto filcanje?

Tehnike filcanja imaju terapeutski učinak pa se često primjenjuju u radu s osobama s posebnim potrebama jer razvijaju taktilnost, motoričku spretnost, kreativno izražavanje, samostalnost i samopouzdanje. Koriste se kao edukativne metode u posebnim i alternativnim programima, poput waldorfske pedagogije.

Osim vještine izrade interesantnih i simpatičnih „živih“ predmeta , jer vuna je takav materijal, ova tehnika daje i osjećaj unutarnjeg mira, pomaže u fokusiranju i razvijanju strpljenja te djeluje meditativno. Kada se upustite u filcanje shvatit ćete da je to proces koji opušta i smiruje, osjetit ćete da je riječ o „odmaraonici“, a ne radionici.

Ima li boljeg načina za započeti radni tjedan od kreativnog druženja u stimulirajućem okruženju maloga intimnog prostora? Napunite se pozitivnom kreativnom energijom te ju prenesite i na svoje radno mjesto.

Radionica / odmaraonica

Kreativna odmaraonica nudi individualan pristup u radu s manjom grupom polaznika, kroz ukupno 8 sati, jednom tjedno u trajanju 2 sata, odnosno 4 puta mjesečno.

VODITELJICA: Ivna Hraste, dipl. dizajner

4-8 POLAZNIKA
PONEDJELJKOM od 18-20 h – 4 dolaska (ukupno 8 radnih sati)
MJESTO ODRŽAVANJA: Kukuljevićeva 15, Zagreb (novouređeni prostor „Relax kids“ radionica)
CIJENA RADIONICE / ODMARAONICE: 450 kuna
CIJENA UKLJUČUJE SAV RADNI MATERIJAL (koji po osobi iznosi približno 110 kuna), A SVE ŠTO POLAZNICI IZRADE MOGU UZETI SA SOBOM.

PROGRAM:

1. tjedan: SUHO FILCANJE – upoznavanje s materijalom i tehnikom. Izrada valjkastih, okruglih i plošnih formi.
2. tjedan: MOKRO FILCANJE – izrada valjkastih i okruglih formi (tzv dreadlocks i kuglice).
3. tjedan: MOKRO FILCANJE – izrada tkanine (manja krpica koja može funkcionirati samostalno ili se spajati šivanjem u veće površine).
4. tjedan: SUHO FILCANJE – ukrašavanje, dodavanje detalja, spajanje, završni rad.

atma.hr – 45

PRIJAVE NA MAIL[email protected] ili u inbox na FB stranici, najkasnije do zadnjeg petka u mjesecu.

Event na Facebooku: https://www.facebook.com/events/2284050325186522/
Facebook stranica: https://www.facebook.com/ivnahraste.shkembitzavuna/

O voditeljici

Završila sam Studij dizajna i bavim se grafičkim dizajnom, umjetnošću i izradom umjetničkog nakita i odjevnih te uporabnih predmeta od vune. Od djetinjstva sam bila „omađijana” za mene totalno jedinstvenim i neobičnim ručno izrađenim šeširima i papučama od vune koje sam viđala po sajmovima i za koje sam se uvijek pitala „e, a kako..? “. Otkad sam naučila kako se izrađuju ta umjetnička djela, to znanje želim ponuditi svima koji vole vunu kao i zasukati rukave ;). Proces izrade je svakako zanimljiv, ali osobno mi je najljepše vidjeti kako iz „ničega” stvoriti „nešto”.

Ruke su naš alat, mi smo jedinstveni kreatori…

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here