Kroz život susrećemo klijente koji često lutaju, traže rješenje za svoju bol, pomoć na sve strane. Posjećuju se razni doktori, pokušavaju razne terapije, ali u konačnici ništa ne daje rezultate, nerijetko nakon kontinuirane fizičke boli nastaju i psihički problemi, a sve značajno umanjuje kvalitetu života čovjeka.

U našem Centru za fizioterapiju svakodnevno svjedočimo kako klijenti dolaze s glavoboljama ukočenim vratom, gornjim dijelom leđa i ramena, otvrdnućima po cijelom tijelu. Svakodnevno slušamo njihove priče, čitamo nalaze koji ne ukazuju na probleme, ali u konačnici bol ne prestaje.

Nisu ni svjesni da postoji rješenje boli i samo jedan pametan dodir na pravom mjestu čini čuda.

Takvu čudesnu moć ima Trigger Point Therapy i Akupresura.

Krećemo s radom, odrađujemo terapiju preko točaka i događa se promjena, dugotrajne boli prestaju, cijelo tijelo je laganije, dolazi do poboljšanja općeg stanja klijenta.

Klijentu se otvara nebo u samo jednom tretmanu, ostaje u čudu…kako, je li moguće živjeti bez boli?

Da. Moguće je. Treba samo znati pogoditi u srž problema i rješavati uzrok boli. Zbog toga smo stvorili jedan praktični tečaj u kojem ćemo samo u četiri dana detaljno predstaviti cjelovit pristup dvije moćne suštinske tehnike:

Na ovom jedinstvenom tečaju spojili smo najučinkovitije zapadne tehnike s istočnjačkim tehnikama masaže, kako bi vam demonstrirali njihovu istinsku moć, pokazali sličnosti i razlike u pristupu te u rješavanju boli lokomotornog sustava.

Savladat ćete formulu kako uspješno tretirati konkretna bolna stanja lokomotornog sustava pomoću trigger point terapije, akupresurne masaže i drugih tehnika za tretiranje mekih tkiva. Ujedno ćete naučiti koristiti pravilnu posturu svoga tijela i ispravnu dubinu pritiska, koliko dugo te koliko često tretirati bolna mjesta.

Podijelit ćemo s vama znanja stečena kroz 20 i više godina terapeutskog iskustva, kako bi i vi postali bolji, učinkovitiji i uspješniji terapeut koji će oduševiti klijenta već nakon jednog tretmana.

Stoga, ova edukacija namijenjena je svim terapeutima i ostalim zdravstvenim radnicima koji žele postati Trigger Point terapeuti i praktičari akupresure, te naučiti palpirati i trajno riješiti bolna stanja kao što su tenzijske glavobolje, bolovi u vratu i ramenima, bolove u zdjeličnom obruču i glutealnoj regiji (lumbago), bolove u nogama, stopalima, rukama ili šakama.

Prvi vikend:
📚EDUKACIJA TRIGGER POINT THERAPY
subota: 10.04.21. od 09 do 15 h
nedjelja: 11.04.21. od 09 do 15 h
Voditeljica: Jadranka Combaj (mag.physioth)

Što ćete naučiti:

✔kako i zbog čega dolazi do stvaranja trigger točaka
✔preko 20 mišića i njihove trigger točke
✔kako isključiti trigger točke za samo 90 sekundi
✔jednostavan plan za rješavanje probleme lokomotornog sustava
✔kako otkriti koji mišići uzrokuju bol pomoću alata za pronalaženje trigger točake
✔kako istezati i opustiti mišiće nakon tretmana
✔formulu koliko često tretirati trigger točke

Mnogi terapeuti razumiju da Trigger točke mogu pružiti olakšanje, opuštanje i fleksibilnost – ali postoji jedan veliki problem … oni se na pogrešan način bave otpuštanjem Trigger točkama.

Naizgled jednostavno je, a ustvari i komplicirano, jer ako niste na pravom mjestu, terapija neće pomoći. Trigger točku je ponekad teško naći i ne nalazi se uvijek tamo gdje pacijent osjeća bol. Mnogo puta terapeuti koriste previše snage za tretman i rijetko prolaze odgovarajuću osnovnu obuku o prepoznavanju i liječenju miofascijalne strukture. Zbog toga smo stvorili bolji način!

Na ovom tečaju u dva dana naučit ćete jednostavnu podjelu tijela po skupinama mišića i njihovih trigger točkama. Pokazat ću vam kako direktno opustiti napeto tkivo kroz duboku, a u isto vrijeme i finu palpaciju. Vidjet ćete kako možemo u kratkom vremenu poboljšali krvotok i potaknuli proces metabolizma u zahvaćenim područjima. Dobit ćete puno točaka, puno palpacije, novih saznanja i zanimljivosti. U ovom prvom vikendu savladat ćete Trigger Point Therapy koja je bezbolna, dugotrajna i sigurna.

Drugi vikend:
📚EDUKACIJA AKUPRESURA
subota: 17.04.21. od 09 do 15 h
nedjelja: 18.04.21. od 09 do 15 h
Voditelj: Ante Antić (lic. manualni terapeut / terapeut za akupunkturnu meridijan terapiju)

Što ćete naučiti:

✔jednostavan obrazac svih 12 meridijana
✔osnove kineske tradicionalne medicine (KTM)
✔10 akupresurnih točaka koje morate znati
✔više od 45 glavnih akupresurnih točaka, kako ih palpirati i tretirati
✔kako ukloniti glavobolju, probavne probleme, menstrualne grčeve, bolove u leđima i mnogo toga
✔koji su glavni uzroci bolova lokomotornog sustava iz perspektive KTM
✔kućne vježbe nakon tretmana
✔tehnike samoakupresure za kućnu primjenu

U drugom vikendu ćemo osvijestiti po kojim energetskim principima funkcionira kineska tradicionalna medicina i uroniti ćemo u čarobni svijet akupresurne masaže. Moj cilj je predstaviti najopsežniji, a ujedno i najučinkovitiji sustav akupresurnih točaka za ublažavanje boli.

Naučit ćete metodični sustav za rješavanje bolova u donjem dijelu leđa i išijasa, vratu, gornjem dijelu leđa, ramena i koljena. Pristup svakom bolnom stanju strukturiran je tako da ćete naučiti kako točno postupati s klijentom koristeći akupresuru. Također ćete savladati tehniku kojom se pronalaze akupresurne točke na tijelu te kako ih stimulirali. Pokazat ću vam i dodatne kućne vježbe za primjenu nakon tretmana. Kroz moje izlaganje temeljito ćete razumjeti složene principe kineske tradicionalne medicine te kako na ovaj način možete i sami sebe samostalno liječiti akupresurom!

Ukoliko ste novi u radu s tijelom, dobit ćete nove korisne uvide u to kako djeluju tjelesne energije i kako tijelo može samo sebe izliječiti. Napredni praktikanti masaže će u ova dva dana produbiti svoje znanje uz stjecanje novih vještina i tehnika temeljenih na meridijanskoj akupresuri i shiatsu praksi.

Kotizacija za 4 dana, 2 predavača = 2.900,00 kn
➡Svi polaznici dobivaju diplomu o završenoj edukaciji Akupresura i Trigger Point Therapy, koja se upisuje u e-radnu knjižicu. Uz tečaj dobivate digitalne skripte teoretskog dijela, zato ponesite usb-stick.

Broj polaznika je ograničen, osigurajte svoje mjesto na vrijeme. Prijave i dodatne informacije isključivo na;
Centar za fizioterapiju, Tomislavova 15, Zagreb
📩 [email protected]
📞091 535 2502.

Prilikom prijave za rezervaciju mjesta potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu 500,00 kn na žiro račun CCOMBAJ THERAPY, IBAN HR 9524840081135063054 s naznakom AKUPRESURA.
Ukoliko Vam je potreban R1 molimo najaviti unaprijed.

Nadamo se da ćete dijeliti naše oduševljenje ovim jedinstvenim programom obrazovanja koji smo pripremili za vas🙏
Ante Antić & Jadranka Combaj

CCOMBAJ THERAPY -centar za fizioterapiju
Zagreb, Tomislavova ulica 15
tel: 01 2097 555
mob: 0952097555
www.ccombaj-therapy.com