U ženinom procesu odrastanja i psihološkog formiranja, odnos koji na tom putu određuje mnogo toga jest onaj s ocem. Otac je prva muška figura u životu žene te glavna osoba koja oblikuje njezin odnos s muškim načelom u njoj samoj, kao i s muškarcima općenito.

atma.hr – 45

Budući da je otac onaj “drugi”, osoba koja se razlikuje od nje i njezine majke, on snažno utječe na način na koji žena već kao dijete doživljava svoju različitost, jedinstvenost i individualnost. Jedna od uloga oca jest da malu djevojčicu izvede iz zaštićenog svijeta majke i doma u izvanjski svijet, pomažući joj da se nosi sa svijetom i sukobima koji u njemu vladaju.

No, malo tko od nas može reći kako je imao savršeno odrastanje i upravo na tom putu doživljavamo brojne povrede, koje kasnije u odraslom životu nezacijeljene sa sobom nosimo u razne odnose, od onih profesionalnih do onih najintimnijih, gdje ponovno proživljavamo iste te povrede i suočavamo se s našom ranjivom stranom.

Radionica je zamišljena u 2 dijela:

18.00-19.00 Uvodno edukativni dio

  • uloga oca u psihološkom formiranju žene
  • prikaz arhetipa vječne djevojčice i borbene amazonke

19.00-19.30 Pauza uz osvježenje

19.30-21.30 Praktični dio

  • “kreativni nered” – poruka unutarnjem djetetu
  • praktične psihodramske vježbe za osvještavanje i proradu dinamike dječjeg odnosa s ocem, te autoritetima i partnerima u odrasloj dobi

Radionica će se održati u srijedu, 19. veljače od 18,00 do 21,30 u Zagrebu, (Trešnjevka), cijena iznosi 300 kuna,a prijave se primaju na mail: [email protected] ili putem prijavnice.

Radionicu vodi Ana Pulek, psihodramska psihoterapeutkinja iz Centra za psihodramu iz Zagreba.

Prijavite se preko donje prijavnice.


Prijavnica za radionicu:

[contact-form-7 id=”213696″ title=”Žena dijete”]

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here