Foto: pixabay.com

Rahu je trenutno u sideralnom znaku Blizanaca, a Ketu u sideralnom znaku Strijelca. Ovaj tranzit će ostati nepromijenjen do 23. rujna/septembra 2020. godine. Rahu će naglasiti sve što je povezano sa znakom Blizanca, dok Ketu u Strijelcu pokazuje veliku moć i sposobnost u područjima povezanim sa znakom Strijelca, ali istovremeno uzrokuje odvojenost, odnosno nevezanost.

atma.hr – 78
Promjenu ovih položaja možemo promatrati kao promjenu perioda kroz koje svijet prolazi. Drugim riječima ovi tranziti utječu na sve nas podjednako. Naravno, pošto smo svi različiti i imamo drugačije okolnosti života, iskustva i karaktere, neće se dogoditi da se svima događaju baš iste stvari i da svi donose baš iste odluke. No ovi tranziti djeluju na globalnoj razini, stvari se polako mijenjaju, a naši umovi slijede te promjene.

Rahu je u Blizancu egzaltiran isto kao i Ketu u Strijelcu. To znači da imamo godinu i pol dana egzaltirane čvorove, Rahu i Ketu, na nebu. Do jeseni 2020. godine Rahu će naglasiti sve što je povezano sa znakom Blizanca, a to su naravno komunikacije, kreativni impulsi, stvaralaštvo ili inventivnost, pokretanje novih projekata ili ideja, ambiciju i hrabrost, radoznalost, putovanja i upoznavanja…

Ako želite učiti strane jezike ovo je odličan trenutak za to. Učiti o stranim kulturama, komunicirati sa strancima, upoznati neobične ljude ili naučiti neke otkačene vještine, to je aktualno u ovom periodu. Sve što je alternativno i egzotično, strano, nekonvencionalno ili drugačije biti će sve modernije; Rahu je na vrhuncu u radoznalom Blizancu…

Možemo, također, očekivati pojavu nekih novih prenositelja ezoteričnih poruka ili ideja. Mnogi će se boriti za prisutnost ili privilegije u medijima ili u komunikacijama. Raste želja da govorimo, pišemo prenosimo poruke, da nas se čuje, da dobijemo potvrdu za kreativnu inovativnost, želimo poštovanje i obožavanje za vještine u ovim područjima. Tu ima prostora i za manipulatore ili one koji koriste komunikacije da bi istaknuli ono što nema pokrića, da bi dobili priznanje za ono što nisu zaslužili.

atma.hr – 39

Rahu je onaj koji krši tabue ili socijalne norme te se mogu očekivati i interesi za rubna područja i kršenje pravila u svim ovim temama. Pojavljivati će se težnje da se uvjerljivim govorom privuče pažnja, da se definiraju i riješe problemi, povećavati će se entuzijazam za razgovorom, seksualnoj privlačnosti ili uživanjem u partnerstvu te žudnju za intelektualnom stimulacijom. Tražiti će se kratkoročna rješenja za dugoročne probleme.

Što se Ketua u Strijelcu tiče on pokazuje veliku moć i sposobnost u područjima povezanim sa znakom Strijelca, ali istovremeno uzrokuje odvojenost, odnosno nevezanost. Na taj način sve stvari povezane sa Strijelcem imaju veliki potencijal, ali istovremeno ih se smatra manje važnima ili nevažnima. To se događa zbog zaliha iz prošlosti, a Ketu predstavlja našu vezu s prošlošću i sa svim onim što donosimo ili vučemo iz prošlosti.

Strijelac je pod vladavinom Jupitera i predstavlja naš odnos s religijom, edukacijom, pravom (ili pravednošću), prema moralu, idealima, vrijednostima i slično. Ovo je također područje globalnih putovanja, natjecanja, borbe za pravdu, sporta i slično (Strijelac je vatreni znak i zbog toga ima temperament koji se voli natjecati i dokazati).

Ketu u ovom znaku daje velike sposobnosti u edukaciji, visokoj inteligenciji, moralnim vrijednostima, religiji i vjeri u Gurua (duhovnog učitelja). To znači da postoje dobre sposobnosti u stjecanju znanja, učenju i podučavanju te da se mogu ostvariti velika dostignuća u edukaciji. No, moguć je također prekid edukacije jer Ketu istovremeno nije vezan, odnosno zasićen je mnogim lekcijama koje su već naučene u prošlosti i predstavlja nezainteresiranost na tim područjima.

atma.hr – 78
Ketu predstavlja naše traženje svrhe i za sve što nema čvrsti temelj u istini biti ćemo nezainteresirani. To se odnosi na spomenuta područja. Na primjer, ako se pojavi prilika da se ostvari neki drugi cilj onda se može odustati od edukacije, ali i od odnosa sa Guruom ili s ocem. Također neke moralne vrijednosti ili ideali općenito mogu biti žrtvovani zbog ostvarenja nekih osobnih ciljeva ili ambicija.

To se događa zbog osjećaja kako su moralne (ili religiozne) vrijednosti već dovoljno apsorbirane ili naučene u prošlosti i može se dogoditi da sami sebi uzimamo pravo da budemo “guru” ili moralni autoritet i na taj način opravdavamo zanemarivanje nekih vrijednosti morala ili se jednostavno može stvoriti sukob sa autoritetom, kulturom, tradicijom ili s ocem.

Ovaj tranzit je pozitivan ako se želimo osloboditi od dogme ili robovanja nekim tradicijama ili ustaljenim normama. Na taj se način tijekom ovog tranzita može napraviti pomak u shvaćanju vrijednosti humanizma. Prisutna je objektivnost u tom području (jer nema vezanosti i zbog toga opterećenosti) te se zbog objektivnosti prema idealima i vrijednostima može pristupiti trezveno.

Dean Valentić

49 HEMP RUKSACI

NOVI MODELI ! - RUKSACI OD KONOPLJE

Kvalitetni, atraktivni i jedinstveni!

Izrazite svoj nesputani duh i ekološku svijest najkvalitetnijim HIMALAYAN 100% HEMP ruksakom, koji je baš kao i vi, nikada dosadan, nikada običan – stilski jedinstven!

Veliki izbor, obilje boja!

Svaki Himalayan 100% Hemp ruksak je jedinstven, napravljen od eko konoplje, ručno rađen u Nepalu.

Konoplja je vrlo čvrsta, "diše" i upija vlagu s tijela, posjeduje antibakterijska svojstva koja nadilaze bilo koju prirodnu tkaninu. Neće uhvatiti plijesan niti zadržavati mirise! Lako se održava.

Cijena: 199 kn - Izaberi svoj ruksak OVDJE

1 KOMENTAR

  1. sve napisano odnosi se na izračun kretanja po indijskoj astrologiji, a ne po zapadnoj. po zapadnoj je os sjevernog i južnog mjesečevog čvora (Rahu, Ketu): rak-jarac.
    bilo bi lijepo od vas da to uvijek naglasite za sve čitatelje koji to ne znaju. inače ih dovodite u zabludu i širite neznanje.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here