Eko Limach platforma je brojnoj djeci i roditeljima, poznata već nekoliko godina tijekom kojih se na različitim lokacijama diljem Hrvatske održavao dječji eko festival na otvorenom – Eko Limach Fest.

Ova je godina inicijatoricu Ines Marić, motivirala da projekt digitalizira i proširi u online svijet kako bi se važne poruke i ciljevi festivala i na taj način približili malima i velikima.

“Za djecu nikad dovoljno sadržaja, posebno onog koji ih potiče na ekološku osviještenost,  kreativnost, kritičko razmišljanje i učenje kroz igru”, izjavila je Ines koja je i sama majka malog Maksimiliana.

Posebno se ta “nestašica” osjetila u ovoj godini, kada su zbog pandemije korona virusa djeca kod kuće provodila više vremena nego inače, a roditelji su svakodnevno morali smišljati kako što kvalitetnije provesti zajedničko vrijeme.

Kreirati edukativan, ali i zabavni sadržaj za djecu nije lako, ali Eko Limach platforma zna kako.

atma.hr – 52
Stoga će djeci i roditeljima u suradnji s RTL Kockicom, na kojoj će se emisije u produkciji Eko Limach Televizije emitirati, ponuditi sadržaj uz koji će učiti različite stvari.

“Oblikuj svoj svijet” krilatica je Eko Limach platforme i doista, iz epizode u epizodu, cilj je djeci pokazati kako i malim koracima, koje može učiniti svatko, možemo naš svijet učiniti boljim. Kako brinuti o okolišu, kako potaknuti empatiju prema životinjama, kako razviti zdrav odnos prema hrani i vlastitom tijelu, kako izgraditi samopoštovanje, ali i naučiti poštivati druge ljude, kako živjeti prave vrijednosti i ulagati u razvoj kvalitetnih odnosa, sve se to može učiti od malih nogu, neopterećeno i kroz igru. Jer ono što naučimo kao mali, nitko nam ne može oduzeti i to nas prati kroz cijeli život.

U svakoj od epizoda Eko Limach TV-a roditelji će moći pronaći ideje kako vrijeme sa svojim mališanima provesti što kvalitetnije, ali i poslušati savjete stručnjaka vezane za psiho-fizički razvoj djeteta i život u skladu s prirodom.

Od informacija o tome kako se brinuti o zubićima svih uzrasta mališana koje će dati CURAPROX stručnjaci do 3R living trenda kojeg svojim aktivnostima podržava Bosch Hrvatska. Od zajedničkog osmišljavanja zdravih recepata za pun, sretan trbuščić koje će koristeći zdrave, domaće bio&bio namirnice pripremati gastro blogerica Iva Savić (Culinary Postcards), do korisnih informacija koje je pripremio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na temu odlaganja i zbrinjavanja otpada. O svemu tome mali i veliki eko limachi učit će u društvu malog praščića ELF-a,  o kojem otkako je postao kućni ljubimac, treba puno brinuti. Kako? I to će doznati od voditelja emisije, glumca Mire Čabraje.

Prvu emisiju u produkciji Eko Limach Televizije moći ćete pogledati od 14. prosinca na ekranu RTL Kockice. Epizode će se emitirati od ponedjeljka do petka od 07:55h ujutro te reprizno od 14:15h.

Nakon prikazivanja na RTL Kockici, sve emisije ćete moći pogledati i na YouTube kanalu Eko Limach TV.

Sve informacije o aktivnostima Eko Limach platforme možete pratiti na web stranici: ekolimachfest.com te na društvenim mrežama:

FB: https://www.facebook.com/ekolimachfest

IG: https://www.instagram.com/ekolimachfest/