Isprobajte novi način pranja rublja s prirodnim i nježnim sredstvom uz koji ćete izbjeći iritacije kože, očuvati svoje zdravlje i okoliš! 100% prirodni deterdžent od plodova drveta Sapindus Mukorossi, koji rastu u Nepalu  i Indiji. Zahvaljujući Eko oraščićima za pranje rublja, rublje će vam biti čisto, mirisno i mekano. Možete ih koristiti i za osobnu higijenu, pranje kućnih ljubimaca i kao univerzalno sredstvo za čišćenje kućanstva.

Eko oraščići Premium – univerzalno sredstvo za čišćenje i pranje rublja

100% prirodni deterdžent od plodova drveta Sapindus Mukorossi, koji rastu u Nepalu  i Indiji. Oraščići se od davnina koriste za pranje rublja, izradu sapuna i održavanje higijene tijela. Učinak blagog ali učinkovitog čišćenja. Bez mirisa i biorazgradiv, daje prirodnu mekoću vašem rublju. Odličan za osjetljivu odjeću, čuva boju tkanine. Mogu ga koristiti i osobe sklone alergijskim reakcijama. Bez kemijskih sastojaka, ne zagađuje vodu. Odlično za detoksikaciju voća i povrća i čišćenje kućanstva.

Pakiranje: 1000 g / Indija

Cijena: 139 kn

Više:

Ekološki oraščići za pranje rublja su mali smeđi plodovi drveta Sapindus Mukorossi koji rastu u Nepalu  i Indiji. Tamošnji stanovnici od davnina upotrebljavaju oraščiće za pranje rublja, izradu sapuna i održavanje higijene tijela.

Indijke ga koriste za pranje kose, a drevna liječnička znanost Ayurveda koristi ih za rješavanje mnogih zdravstvenih tegoba, te ih je uvrstila na listu ljekovitog bilja i minerala.

U kori oraščića nalazi se prirodan sapun koji se u kontaktu s toplom vodom oslobađa iz ljusaka i stvara sapunicu. Takav sapun nalazi se i u deterdžentima s kojima peremo rublje, ali to je sapun koji se dobiva kemijskim putem te sadrži i druge petrokemijske spojeve koji su štetni za čovjeka i prirodu.

Eko oraščići Premium idealni su za sva kućanstva s malom djecom ili osobama koje su osjetljive na deterdžente i kemikalije i zbog toga im koža reagira crvenilom, osipom, ekcemom ili drugim vrstama iritacija.

Istraživanja su pokazala njihovu učinkovitost i prihvatljivost. Oraščići su ekološki biorazgradivi, nisu štetni za čovjeka i okoliš. Ovi višekratno iskoristivi biljni oraščići prirodna su, učinkovita i adekvatna zamjena za kemijske deterdžente.

Glavne prednosti pranja s Eko oraščićima Premium:

  • Sigurni su, učinkoviti i ekološki prihvatljivi
  • Idealni za osjetljive tkanine kao što su vuna i svila
  • Pogodni za osobe s alergijama i osjetljivijom kožom
  • Čuvaju boju tkanine, boja ne blijedi
  • Jeftiniji od komerijalnih deterdženata

Jednostavni za korištenje i multifunkcionalni

Za pranje rublja, stavite oraščiće u pamučnu vrećicu, koju dobijete u pakiranju. Vrećicu stavite u perilicu.

Za univerzalno sredstvo za čišćenje, u pola litre kipuće vode dodajte 6-8 oraščića i kuhajte još 5 minuta. Procijedite i koristiti za pranje posuđa, stakla, keramičkih i metalnih površina.

Za detoksikaciju voća i povrća, potopite ga u mlakoj vodi u koju ste prethodno stavili par oraščića.

Multifunkcionalni i jednostavni za korištenje!

Pranje rublja s oraščićima

Oraščići se stave u pamučnu vrećicu koja se dobije u pakiranju zajedno s oraščićima, potrebno je samo odrediti dozu za svako pranje:

  • Za jako prljavo rublje – 8 oraščića
  • Za srednje prljavo rublje – 6 oraščića
  • Za malo prljavo rublje – 4 oraščića

Zatvoriti vrećicu i zajedno s prljavim rubljem staviti u bubanj perilice rublja. Oraščići nisu štetni za perilicu. Isti oraščići se mogu koristiti za 2-3 pranja.

Rublje je mekano, ali budući da ni sami oraščići nemaju miris nema ni rublje. Da bi rublje lijepo mirisalo potrebno je na vrećicu s oraščićima nakapati par kapi eteričnog ulja, što je super jer postoji široka paleta mirisa pa rublje može uvijek drugačije mirisati.

Kod zahtjevnih mrlja, kao što su mrlje kave, crnog vina ili ostaci skorene hrane, preporučljivo je u mrlju utrljati malo soda bikarbone ili nekog drugog prirodnog sredstva, ali u malim količinama kako rublje ne bi dobilo sivkastu boju. U perilicu se također može dodati sol za uklanjanje mrlja.

Pranjem ekološkim oraščićima ne uništava se tkanina, čuvaju se boje i idealni su za osjetljive tkanine kao što su vuna i svila, tkanina je nakon pranja prirodno čista i mekana….

Univerzalno sredstvo za čišćenje

Prokuhajte ½ l vode. U kipuću vodu dodajte 6-8 oraščića i kuhajte još 5 minuta. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi (ne vaditi oraščiće). Procijedite u neku praktičnu posudu ili bocu. Koristite za pranje posuđa, stakla, keramičkih i metalnih površina.

Ovo sredstvo se prilikom upotrebe neće pjeniti kao obični deterdženti. Ako sredstvo koristimo za pranje posuđa možemo u njega dodati i malo octa koji će dati posuđu sjaj. Ako želimo ukloniti tvrdokornije mrlje možemo uz sredstvo na spužvicu staviti malo sode bikarbone i time trljati i prati.

Detoksikacija voća i povrća

U mlaku vodu staviti par oraščića i zatim u vodu potopiti voće ili povrće. Ostaviti da stoji 10-15 minuta, izvaditi i oprati pod mlazom vode.

Voda u kojoj su bili oraščići može se i dalje iskoristiti za pranje i  čišćenje kućanstva, a sami oraščići se spreme i mogu se ponovo koristiti do 10 puta za detoksikaciju.

Ovo bi posebno moglo biti zanimljivo za limun i naranču jer će oraščići iz njihove kore izvući pesticide i kora se može upotrijebiti u kolačima i kuhanju.

Eko oraščići Premium – univerzalno sredstvo za čišćenje i pranje rublja

100% prirodni deterdžent od plodova drveta Sapindus Mukorossi, koji rastu u Nepalu  i Indiji. Oraščići se od davnina koriste za pranje rublja, izradu sapuna i održavanje higijene tijela. Učinak blagog ali učinkovitog čišćenja. Bez mirisa i biorazgradiv, daje prirodnu mekoću vašem rublju. Odličan za osjetljivu odjeću, čuva boju tkanine. Mogu ga koristiti i osobe sklone alergijskim reakcijama. Bez kemijskih sastojaka, ne zagađuje vodu. Odlično za detoksikaciju voća i povrća i čišćenje kućanstva.

Pakiranje: 1000 g / Indija

Cijena: 139 kn

Prethodna objavaRadionica izrade predmeta od stakla tehnikom fuzije
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 26.01.2018.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here