U SAD-u je ukupno 6.631 žena umrla 2010. nakon što je uzela analgetike, odnosno četiri puta više od onih koje su preminule od predoziranja heroinom ili kokainom. Broj žena koje u SAD-u umru zbog prekomjerne doze lijekova protiv bolova dobijenih na liječnički recept pet puta se povećao od 1999. do 2010., objavio je u utorak američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Ukupno je 6.631 žena umrla 2010. nakon što je uzela analgetike, odnosno četiri puta više od onih koje su preminule od predoziranja heroinom ili kokainom, kaže centar u izvješću.

Godine 1999. 1.287 žena umrlo je zbog prekomjerne doze analgetika. Između te godine i 2010. umrlo ih je ukupno 48.000.

– To su vrlo zabrinjavajuće brojke – komentirao je Tom Frieden, direktor centra, naglašavajući da je došlo do eksplozije broja umrlih ‘ritmom koji nikad ranije nije viđen’.

I dalje više muškaraca nego žena umre od prekomjerne doze lijekova protiv bolova svake godine, ali povećanje broja smrtnih slučajeva nije ni blizu onom kod žena.

http://www.dnevno.hr/magazin/zdravlje/90505-eksplozija-broja-smrtnih-slucajeva-od-analgetika-kod-zena.html

Prethodna objavaPeticija prehrambene industrije: Neurotoksin Aspartam kao skriveni i neoznačeni aditiv u mliječnim proizvodima
Slijedeća objava‘Sjeti se tko si’: David Icke objavio hrvatsko izdanje svoje najnovije knjige
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here