Elagin Forte – Ekstrakt cijelog ploda nara (polifenoli – antioksidansi). Pakiranje: 60 kapsula od 400 mg. Doziranje: 1 kapsula 2x dnevno, ujutro i navečer nakon obroka. Namjena: anti-age, ateroskleroza, krvni tlak, kolesterol, dijabetes, karcinom prostate…

52
Više:

Nar na Arapskom i Hebrejskom znači “rajsko voće”.

Od samog početka pisane povijesti čovječanstva nar se opisuje kao životvorno i osnažujuće voće. Nar ima jednu od najdužih tradicija primjene u narodnoj medicini. Znanstvena studija provedena u Švicarskoj utvrdila je da nar sadrži molekulu urolithin A  odgovornu za usporavanje procesa starenja.

Polifenoli su antioksidansi, što znači da štite stanice od oštećenja i mogu smanjiti upalu u tijelu koja je u podlozi mnogih kroničnih bolesti. Istraživanje koje se temelji na 12 godina praćenja uzorka populacije koja se sastoji od 807 muškaraca i žena utvrdilo je da dnevna konzumacija od 650 mg polifenola smanjuje rizik od nastanka kroničnih bolesti i produljuje životni vijek.

Preporučena dnevna doza (2 kapsule) Elagina Forte sadrži 560 mg polifenola. Jedna kapsula  jednaka je djelovanju 600 ml svježeg soka nara. U djelovanju nadmašuje sok jer sadrži polifenole iz kore, pulpe i sjemenki kao i bioaktivne tvari kojih u soku nema.

Djelovanje nara na aterosklerozu, krvni tlak i LDL kolesterol

Dodaci prehrani bogati polifenolima pokazuju povezanost sa smanjenjem oksidacije LDL kolesterola koji izaziva nastanak i progresiju ateroskleoznih nakupina na stijenkama karotidnih arterija i daljneg razvoja ateroskleroze.

U studiji su istraživani učinci soka nara koji sadrži elagitanine i antocijanine na pacijenate sa suženjem (stenozom) karotidnih arterija (CAS) u segmentu napredovanja karotidnih lezija, promjeni oksidativnog stresa i krvnog tlaka.

U kontrolnoj skupini koja nije konzumirala nar, debljina stjenke karotidne arterije povećana je za 9% tijekom 1 godine, dok je u skupini koja je uzimala nar došlo do značajnog smanjenja debljine stjenke do 30% nakon 1 godine, serumska oksidacija LDL kolesterola smanjena je za 80%, a paralelno je sistolički tlak je smanjen za 12%.

Jedna kapsula Elagina forte djeluje kao 600 ml svježeg soka nara.

Antidijabetičko djelovanje nara

Studija objavljena u časopisu „Nutrition Research“ prva je takve vrste u kojoj su klinički izmjerene zdravstvene dobrobiti nara za pacijente s dijagnosticiranim dijabetesom II.

Osamdeset i pet muškaraca i žena raznih dobnih skupina s dijagnosticiranim dijabetesom tipa 2 dobivala je  250 ml soka nara. Visina šećera u krvi mjerena je ujutro natašte te na nakon 1 i nakon 3 sata od uzimanja soka nara.

Kod 79% ispitanika utvrđeno smanjenje razine glukoze u krvi, smanjene inzulinske rezistencije, te pojačanje β- stanične funkcije stanica gušterače potrebnih za proizvodnju inzulina.

Studija je zaključila: “Ova studija daje poticaj pacijentima s dijabetesom tipa 2 u konzumiranju nara kao pomoći u kontroli razine šećera u krvi.”

Kliničko ispitivanje djelovanja nara na stopu udvostručavanja PSA kod muškaraca s rakom prostate

Studija je provedena da bi se utvrdilo djelovanje fitokemikalija iz nara na stopu rasta PSA kod muškaraca s rakom prostate čiji je PSA bio povišen nakon primarne terapije. Pacijenti su dobivali 240 ml soka nara dnevno.

Kliničke mjerne točke bile su sigurnost i utjecaj na razinu PSA, proliferaciju i apoptozu LNCaP stanica u serumu, serumsku lipidnu peroksidaciju, te razinu dušikovog oksida u serumu.

Vrijeme udvostručavanja PSA značajno je produljeno od početnih 15 mjeseci na početku studije5 na 54 mjeseci nakon tretmana (P <0,001).

MRSA

Stafilokok aureus rezistentan na meticilin (MRSA) je postao čest osobito u bolnicama. Studija je istražila učinak tanina iz nara na rast različitih vrsta bakterija ljudskim crijevima.

Rezultati pokazuju da elaginska kiselina i punikalagini inhibiraju rast patogenih bakterija stafilokoka auris i klostridije. Istovremeno je uočeno je znatno povećanja rasta Bifidobacterium breve i Bifidobacterium infantis.

Punikalagini polifenoli koje nalazimo isključivo u naru glavni su igrači iza antioksidativnih svojstva nara. Prave su “polifenolne bombe” snažno se mateboliziraju, 100% su topljiv u vodi i vrlo bioraspoloživi, stopa apsorpcije im je do 95%.

Elagin Forte standardizirani ekstrakt ploda nara u jednoj kapsuli od 400 mg sadrži:

  •     70% polifenola (280mg/kapsuli)
  •     45% punikalagina (180 mg/kapsuli)

Antioksidativna svojstva nara nadmašuju brojne poznate biljne antioksidase: nar neutralizira 77% slobodnih radikala, borovnice 33%, zeleni čaj 10%.

Elagin Forte proizveden je u skladu sa standardima ISO 22000 (HACCP, Sustav upravljanja sigurnoscu hrane) i GMP (Standard dobre proizvođačke prakse).

Vegetabilne kapsule sadrže samo aktivnu supstancu 400 mg ekstrakta ploda nara BEZ punila, konzervansa, dodanog šećera, GMO-a i umjetnih bojila.

Jedna kapsula sadrži 250 mg polifenola od čega 180 mg punikalagina što je ekvivalent za 600 ml svježeg soka ili 6 plodova nara.

Upozorenje: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Elagin Forte – Ekstrakt cijelog ploda nara

mini

Elagin Forte – Ekstrakt cijelog ploda nara (polifenoli – antioksidansi).

Pakiranje: 60 kapsula od 400 mg. Doziranje: 1 kapsula 2x dnevno, ujutro i navečer nakon obroka.

Namjena: anti-age, ateroskleroza, krvni tlak, kolesterol, dijabetes, karcinom prostate…

Cijena: 179 kn, Besplatna dostava (Hrv.)

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.