Naše tijelo predstavlja nesvjesni dio našeg uma, a meridijanskim vježbama uspostavljamo izravnu vezu između uma i tijela nakon čega se emocije same usklađuju, kaže dr Lea Imširagić…

Meridijan želuca odgovara četvrtoj kući horoskopa. Stoga se sve neravnoteže koje postoje u okviru 4. kuće horoskopa, bez obzira na to odnose li se na stanje u obitelji, odnos s jednim roditeljem, dom, promjenu mjesta boravka i slično, uvijek uravnotežuju radom na ovom meridijanu.

Pretjerana briga oštećuje ovaj meridijan, a ako to dulje traje, vremenom ta neravnotežarezultira osjećajem kroničnog umora. Samim tapkanjem ove točke uklanjaju se brige i kronični umor, ali se proširuje i kapacitet primanja, pri čemu postajemo zahvalniji i lagano pronalazimo nova rješenja u sebi.
Vježba tapkanja točke na meridijanu želuca – ST1 (stomach 1):

Ovo je prva točka na meridijanu želuca, a nalazi se odmah ispod donjeg kapka na točki ST-1, koja je točno u ravnini zjenica kada gledamo ravno. Vježbu najprije započinjemo identifikacijom problema (briga) i osvješćivanjem njihovog intenziteta na subjektivnoj skali od 1 do 10. Izjava koju koristimo u početku je: “Iako se brinem za …, ja duboko prihvaćam sebe”.

Ponavljanjem ove izjave i istovremenim tapkanjem točke na meridijanu želuca dolazi do smanjenja intenziteta brige. Kada se intenzitet brige smanji na 7 i ispod ovog intenziteta, mi počinjemo pronalaziti najbolja rješenja u sebi otvaranjem za nova rješenja kroz afirmaciju: “Iako ne znam kako ću riješiti ovu situaciju (završiti ovaj projekt i sl…), otvaram se za mogućnost pronalaska najboljeg načina, pronalaska novog kreativnog rješenja ili ideje i sl… “.

Ono što se potisne uvijek se manifestira kroz neki problem, unutarnji ili vanjski. S druge strane, stvarno prihvaćanje dovodi do izmijenjenog stanja svijesti koje sa sobom nosi radost i zadovoljstvo.

Lea Imširagić / lovesensa.rs
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 04.05.2015.
Slijedeća objavaKljučevi života
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.