Zdrava energija meridijana debelog crijeva omogućuje nam da otpustimo negativne obrasce razmišljanja, destruktivne emocije i duhovne blokade koje stvaramo, a koje nas sprječavaju da budemo učinkovitiji …
Radom na meridijanima, okrećući pozornost tijelu i tragajući za komunikacijom s određenom akupunkturnom točkom koja nosi simboliku neke astrološke kuće, mijenjamo realnost u našem vanjskom životu.

Meridijan debelog crijeva astrološki se odnosi na našu šestu kuću i sve ono što je s njom povezano.

Glavna funkcija meridijana debelog crijeva je otpuštanje svega onoga što našem sustavu više ne služi i nije mu korisno.

Generalno, sve bolesti nastaju zbog nekog vezanog stanja emocija koje nikad nisu oslobođene, gdje je čovjek zadržao mnogo negativnosti.

Emocije povezane s debelim crijevom su gubitak, krivnja, kao i emotivna i mentalna stagnacija uslijed nemogućnosti da se bude u toku sa životom.

Zdrava energija meridijana debelog crijeva omogućuje nam da otpustimo negativne obrasce razmišljanja, destruktivne emocije i duhovne blokade koje stvaramo, a koje nas sprečavaju da budemo učinkovitiji.

Do promjene i transformacije dolazi uslijed spremnosti i voljnosti da otpustimo ono što nam više ne služi.

Kada je meridijan debelog crijeva jak i uravnotežen, osoba je sređena i čista u svom razmišljanju i fizičkom prostoru, bez zagađivača, kako fizičkih, tako i psihičkih.
Vježba tapkanja točke na meridijanu debelog crijeva – LI-1 (large intestine 1):

Početni kontakt, tj. točka na meridijanu debelog crijeva je točka LI-1 na kažiprstu, koja se nalazi na vanjskoj strani nokta kažiprsta.

To je točka koju tapkamo kada želimo otvoriti vrata prirodi svega što je u vezi sa šestom kućom.

Stimuliranjem ove točke dozvoljavamo energiji da se probudi i teče nesmetano kroz ovaj meridijan, što će nas učiniti svrsishodnijim i omogućiti da ne zadržavamo i ne njegujemo “teške” stvari, niti da ih proizvodimo.

Vježbu započinjemo najprije s identifikacijom problema, tako što dok tapkamo ovu točku postavimo sebi sljedeća pitanja: “Što je ono što mi više ne služi? Što više ne želim zadržavati u sebi (misao, emociju, stvar u ormaru)?”.

Ovdje naglasak nije na odbacivanju, već na služenju i na korisnosti.

Meridijan debelog crijeva želi da se ispuni svrha korisnosti, i za njega je to jedino mjerilo ispravnosti.

To održava naš sustav čistim.

Kada spoznamo što je to što više ne želimo zadržati u svom sustavu, naredni korak je da ga otpustimo.

Za ovo možete koristiti sljedeću izjavu: “Ja mogu otpustiti (pustiti) … ili ja sada otpuštam …. (emociju, misao, osobu, stvar iz ormara …)”.
Ponavljanjem ove izjave i istovremenim lupkanjem točke na meridijanu debelog crijeva dolazi do povećanja čistoće koja je vrlo bitna za naš organizam, za sve odnose koje ćemo imati i sve stvari koje će nastajati, za zdravlje i, praktično, za čitav život.

Jezik meridijana je jedan poseban čarobnjački jezik kojim aktiviramo potencijale Višeg Ja.

Ukoliko vježbamo ove tehnike, moramo očekivati da ćemo stanje svoje svijesti mijenjati brzo, kao i svijet u sebi i oko sebe.

Dr Lea Imširagić

lovesensa.rs

Prethodna objavaŠto vam se sve može dogoditi ako se osamite
Slijedeća objavaSlika koja će vas izluditi!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.