Autor: Davor Suhan

Prije nekoliko godina dobio sam salmonelu, koja je trajala dobrih 6 do 7 tjedana. Na svu sreću bio je to neki blaži oblik, pa sam mogao odšetati na iznimno zanimljivu nastavnu radionicu jedne beogradske doktorice molekularne biologije. U pauzi predavanja pohvalio sam joj se svojom dijagnozom. “Znači spustio si razinu tjelesne energije na razinu salmonele? Baš krasno” – zavrtjela je glavom kao da sam napravio neku malu psinu zbog koje sada otplaćujem tjelesnu kaznu. “Ajde, podigni to i riješi se te napasti, ne budi dijete” – reče samouvjerenim tonom, ostavljajući me da mislim.

***

Slušajući proteklih dana dramatične vijesti o širenju Ebole, prisjetio sam se te zanimljive zgode i odlučio zeru pažnje posvetiti upravo toj, po meni veoma intrigantnoj temi, pokušavajući poruku uvažene profesorice prenijeti do čitatelja ove kolumne.

Dugo sam vagao koliko to uopće ima smisla, ali obzirom na predviđajuće razmjere sasvim moguće pandemijske prijetnje, slijedim primjer Svjetske zdravstvene organizacije koja, suočena s ozbiljnošću situacije i vlastitom nesposobnošću da u kratkom vremenu pronađe efikasan lijek, svaku moguću terapijsku metodu, ovoga trenutka, bez ikakvog ustručavanja stavlja u funkciju medicinske obrane. Stoga ću rado ponoviti savjet beogradske doktorice:

“Izađimo iz polja bolesti. Podignimo razinu energije, mijenjajući fizikalne vrijednosti energijskog toka vlastitog organizma.” Ne tvrdim da ćemo uspjeti, ali vrijedi se potruditi.

Ako vam se na prvi pogled čini da je riječ o poznatoj alternativnoj metodi liječenja bio-energijom, odmah želim reći da se ne radi o tome. Ova “metoda” nešto je sasvim drugo i podrazumijeva oblik sigurne preventive te potpuno prirodnog načina samo-iscjeljenja, bez ikakve prisutnosti bioenergetičara ili nekog drugog bio-terapeuta.

Terapijska pretpostavka polazi od fizikalne činjenice da sve vrste štetnih virusa i bakterija mogu preživjeti u njima primjerenim “klimatskim uvjetima” – niskofrekventnim energijskim poljima, koja vibriraju u koherenciji prirodne vibracije njihova tijela.

Takvu vrstu energijskog polja, u prilikama ljudskog organizma, stvaraju i podržavaju niskofrekventne emocije STRAHA, što je idealno podneblje za razvoj štetnih virusno-bakterijskih jedinki, koje u tim i takvim uvjetima ubrzano šire svoju nacionalnu suverenost po cijelom organizmu.

Suprotno emociji straha, koja vibrira nisko, na dugačkim valnim dužinama, emocija LJUBAVI ima kratke i brze valne dužine, sa visokom vibracijom. Preobraženjem energije polja straha u visoka vibracijska stanja, ovi niskoenergetski nametnici gube uvjete za život, postepeno umiru i tijelo se iscjeljuje. Napredni jogini poznaju tu tehniku, upravo u njoj se krije tajna njihova savršena zdravlja.

Prelistavajući vlastitu dokumentacijsku arhivu kućne biblioteke, nailazim na jedan vrlo prigodan citat poznatog istraživača, fizičara Gregga Bradena, koji zornije dočarava tu uzročno posljedičnu energijsku dinamiku emocija i ljudskog organizma:
“…Genetski materijal čovječjeg tijela je sofisticirani primalac i pošiljalac različitih frekvencija…Eksperimenti su dokazali da, kada se stavi dio DNK, dakle našeg genetskog koda, u tubu sa elektronima, onda se elektroni u okolini postavljaju u isti položaj kao što ga ima i DNK. Čak, štoviše, i kada se DNK skloni, elektroni još uvijek drže isti položaj. Drugim riječima, DNK konstantno utiče na energetsko okruženje… Naše raspoloženje, odnos prema svijetu, razmišljanje… sve to ostavlja traga na našu okolinu.”

U vremenu konstantnih ratova, međudržavnih konflikata, terorističkih prijetnji, ekonomskih kriza i drugih zala koji modeliraju razne vrste strahova, biološki klimatski uvjeti za razvoj virusnih i bakterijskih bolesti gotovo su savršeni.

Možemo li se obraniti?

Ako ne možemo grupno, probajmo barem individualno. Umjesto večernjeg dnevnika koji nas puni strahom, radije provedimo vrijeme u tihoj kontemplaciji. Možda negdje u sebi začujemo Glas, koji kaže da se nemamo čega bojati.

Davor Suhan

mojarijeka.hr