Pušenje, konzumiranje brze hrane ili prekomjereno uživanje u alkoholu…i ptice na grani znaju o lošim navikama koje treba izbjegavati. Međutim, postoje i manje poznate prijetnje našem zdravlju, vješto ‘ zamaskirane u bezazlene svakodnevne navike. Huffingtonpost ih razotkriva pet.

1. Laganje

Često se možemo uhvatiti kako spretno rukujemo ‘malim lažima’ kao kad hvalimo prijateljici frizuru iako mislimo da uopće nije tako sjajna. Takve male laži prema stručnjacima imaju negativan utjecaj na zdravlje, budući da za osobu koja ih izgovara povećavaju razinu stresa. Prema jednom istraživanju, osobe koje su smanjile količinu laži, rjeđe su osjećale glavobolju, grlobolju ili tjeskobu.

2. Jedenje za radnim stolom

Ne samo što loše utječe na razinu stresa, jedenje za radnim stolom bez pravljenja odgovarajuće pauze, povećava mogućnost oboljenja od pretilosti. Zabilježeno je da radna površina sadrži 400 puta više bakterija od wc školjke zbog čega definitivno nije idealno mjesto za obrok.

3. Korištenje bankomata

Prema istraživanju provedenom u Britaniji, bankomati su prljavi jednako kao i javni wc-i. Stručnjaci su uzimajući uzorke s toaleta te tipki na bankomatima ustanovili da sadrže jednaku bakteriju koja uzrokuje oboljenja. Ne zaboravite koristiti antibakterijske maramice ili gelove nakon uporabe bankomata.

4. Kućanski poslovi

Znanstvenici imaju dobre vijesti za sve one koje vole odlagati posao. Naime, odgađanje obavljanja kućanskih poslova moglo bi vašem zdravlju učiniti uslugu. Ukoliko poslije radnog dana odmah prionete na čišćenje doma, kažu stručnjaci, onemogućit ćete pad razine kortizola (stresnog hormona) i time zapravo odgoditi oporavak od stresa.

5. Ignoriranje poziva za druženje

Iako svatko s vremena na vrijeme treba malo vremena za sebe, predugo ostajanje u takvom ‘filmu’ može imati negativne posljedice na društveni život. Snažne društvene veze imaju povoljan utjecaj na zdravlje i reduciraju stres i depresiju. Stoga, družite se!

http://www.dnevno.hr/magazin/zdravlje/70979-ostat-cete-iznenadeni.html

Prethodna objavaEko udruge: Naša djeca neće si moći priuštiti pitku vodu!
Slijedeća objavaGune – Tri odlike materijalne prirode
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.