Farmaceutska industrija proizvodi lijekove koje ćete, kad ih počnete uzimati, koristiti do kraja života, kao što je to slučaj sa statinima, a ne zanima ih proizvodnja lijekova potrebnih afričkom stanovništvu jer su to siromašne zemlje koje ih neće moći platiti, kao ni proizvodnja antibiotika koji se kratkoročno uzimaju- tvrdi uvaženi nobelovac.

− Farmaceutska je industrija u privatnim rukama i vodi se isključivo profitom. Nisu zainteresirani za istraživanje novih antibiotika jer je to skup i dugotrajan proces koji ne donosi brzu zaradu. Farmaceutska industrija proizvodi lijekove koje ćete, kad ih počnete uzimati, koristiti do kraja života, kao što je to slučaj sa statinima, a ne zanima ih proizvodnja lijekova potrebnih afričkom stanovništvu jer su to siromašne zemlje koje ih neće moći platiti, kao ni proizvodnja antibiotika koji se kratkoročno uzimaju. Mislim da bi dio farmaceutske industrije trebao biti pod brigom društva, a ne isključivo u privatnim rukama – izjavio je za Poskok.info  nobelovac prof. dr. sc. Aaron Ciechanover s Israel Institute of Technology u Haifi koji je ovih dana dobio počasni doktorat za višegodišnju suradnju sa splitskim Medicinskim fakultetom.

http://www.dnevno.hr/magazin/zdravlje/79081-farmaceuti-zele-proizvoditi-samo-lijekove-o-kojima-cete-postati-ovisni.html

Prethodna objavaPodrška i djetetov suradnik – prostor doprinosi zdravlju vašeg školarca
Slijedeća objavaKristijan Kolega
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here