U Feng Shuiu pratimo dvije dimenzije: prostornu i vremensku. I dok se većina savjeta odnosi na kvalitetu energije u prostoru, ne bi trebali zaboraviti i na vremensku dimenziju. Stoga se osim uređenja prostora po pravilima feng shuia preporučuje pratiti i promjene energije kroz vrijeme. Različiti energetski utjecaji se ciklički izmjenjuju.

Naručite osobnu analizu do 31.siječnja i iskoristite 30% popusta za članove portala ATMA!

atma.hr – 52
LETEĆE ZVIJEZDE

pexels dominika roseclay 4083654U drevna vremena Kinezi su vjerovali da univerzalna energija Chi dolazi iz dubine svemira prema Zemlji tako da se na tom putu filtrira kroz devet zvijezda. Vanjske granice tog filtera su zvijezde Vega i Polaris.

Vega je predstavljala hladnoću, zimu i pasivnu yin energiju Mjeseca. Polaris je predstavljao toplinu, ljeto i aktivnu yang energiju Sunca. Između tih devet zvijezda nalazi se sedam zvijezda konstelacije Ursa major koju još nazivamo Veliki medvjed. Veliki medvjed kruži između Polarisa i Vege i to kretanje je u davna doba služilo za orijentaciju u prostoru i vremenu. Energija je u konstantnom procesu transformacije i zbog toga isti prostor nije jednako povoljan u svakoj godini. Te suptilne promjene u blagostanju nalaze se pod utjecajem godišnjeg rasporeda 9 letećih zvijezda.

Od 9 letećih zvijezda neke se smatraju pozitivnim a neke negativnim. Dok pozitivne leteće zvijezde daju dobru podršku za ljubav, zdravlje, odnose i posao, negativne zvijezde donose prepreke, poteškoće, bolesti i disharmoniju. Svake godine leteće zvijezde mijenjaju položaje te u pojedinim područjima doma odnosno poslovnog prostora donose pozitivne ili negativne utjecaje. Stoga je potrebno obratiti pažnju na kojem području prostora (doma, ureda) se u ovoj godini te zvijezde nalaze kako bi se pravilnom upotrebom lijekova mogao ublažiti loš utjecaj negativnih zvijezda te korištenjem aktivatora pojačati povoljan utjecaj pozitivnih zvijezda.

atma.hr – 52
U 2022. godini najpovoljnija područja su sjeverozapad i jug, dok je središte-centar najnepovoljnije područje. U sjeverozapadno područje dolazi zvijezda prosperiteta, snage i blagostanja, dok će na jugu boraviti zvijezda blagostanja, napretka, ljubavi i ostvarivanja roditeljstva. Takve povoljne utjecaje možemo ojačati i usmjeriti korištenjem pojedinih aktivatora kako bismo maksimalno iskoristili pozitivne energije u svojem životu.

Centar (kojeg povezujemo sa fizičkim, mentalnim i duhovnim zdravljem) je značajno oslabljen jer u njemu boravi zvijezda katastrofe. To je zvijezda koja donosi bolesti, lošu sreću, nesreće, nezgode, prepreke, i potpuni gubitak. Gledajući na globalnom nivou u 2022. godini trebamo biti svjesni povećane opasnosti od svih nesreća povezanih s zemljom – moguć je povećan broj zemljotresa, požara, klizišta i odrona zemlje te razni ekstremni vremenski uvjeti. Stoga je jako bitno u centar staviti korektore i lijekove koji će ublažiti negativno djelovanje. Također je poželjno što manje boraviti u ovom dijelu doma.

Svake godine se preporučuje u veljači napraviti godišnje korekcije u domu ili poslovnom prostoru kako bi nam dali maksimalnu podršku. U Feng shui analizi za 2022. godinu detaljno su navedene korekcije i lijekovi odnosno aktivatori koje treba primijeniti – radi se o jednostavnoj primjeni nekoliko predmeta koje je lako nabaviti (ili ih možda već imate) i diskretno rasporediti po domu.

pexels karolina grabowska 4498360

KUA BROJ

Osim utjecaja na prostor, svake godine dolazi i do različitih energetskih utjecaja na nas osobno. Pratimo ciklus od 9 godina prema našem osobnom Kua broju. Kua broj računamo iz datuma rođenja. Kua broj je uvijek jednoznamenkast, od 1 do 9.

Prema Kua broju prolazimo ciklus od 9 godina – to je ciklus 9 energetskih nivoa. U tom ciklusu imamo različite energetske podrške, te povoljne i nepovoljne periode za određene životne aktivnosti. Kako nije moguće stalno živjeti u maksimalnoj brzini (maksimalni yang), isto tako nije dobro niti da život provodimo previše pasivno (maksimalni yin).

Stoga imamo ciklus devet energetskih nivoa koji započinje s godinom broja 1 koja je najviše yin godina, te prolazimo 7 idućih godina u kojima se izmjenjuju periodi širenja, stagnacije i sažimanja da bi ciklus završio s godinom broja 9 koja je maksimalno yang. Nakon toga “padamo” ponovno na poziciju broja 1.

Ukoliko osoba odluči provesti neku aktivnost koja u toj godini nema povoljnu energetsku podršku može doći do pravnih ili financijskih problema u ostvarivanju, svađe i prekida odnosa (svih vrsta) te odgoda ili potpune nemogućnosti provođenja planiranog. Stoga se preporučuje planirati svoje bitne životne ciljeve i promjene sukladno ovim energetskim nivoima. Ovo su općenite upute i uvijek treba napomenuti da se to ne smatra gatanjem, vračanjem niti predviđanjem budućnosti. Ove smjernice ne treba shvaćati predoslovno niti fanatično.

Osim što se u godišnjoj analizi preporučuju određene aktivnosti (ili suzdržavanje od istih), određujemo i godišnje povoljne i nepovoljne smjerove kretanja.

Kretanje (na primjer selidba ili promjena posla) prema negativnim smjerovima donosi negativne energije koje ulaze u tu životnu aktivnost, dok kretanje prema pozitivnim smjerovima donosi povoljne energetske podrške.

atma.hr – 52
Naručite osobnu analizu 2022. godine i saznajte:

  1. Kakve ćete energetske podrške i negativne utjecaje imati prema osobnom Kua broju. Planiranje aktivnosti, poslovanja, selidbe i renoviranja prostora u odnosu na osobni energetski nivo. Je li ovo godina novih projekata, rješavanja odnosa ili povoljnih prilika za zaradu? Povisuje li se u ovoj godini energetska podrška ili spušta na najniži nivo?
  2. Svoje pozitivne i negativne smjerove kretanja. Koji kompasni smjerovi su povoljni za selidbu ili promjenu posla? Koje kompasne smjerove treba maksimalno izbjegavati?
  3. Godišnji energetski utjecaj na prostor u kojemu živimo i radimo te godišnji dijagram letećih zvijezda. Konkretne upute za korekcije u prostoru prema poziciji letećih zvijezda. Neke zvijezde donose povoljne utjecaje pa ćemo dodatkom aktivatora pojačati njihovo pozitivno djelovanje, dok druge zvijezde donose negativne utjecaje koje je potrebno korigirati. Određena područja životnog prostora iskoristite za pojačanje uspjeha na području posla, odnosa, zdravlja i blagostanja te saznajte kako na jednostavan način izvršiti godišnje korekcije u prostoru. Svi lijekovi i korektori prilagođeni su našem podneblju i kulturi (odn. vaš dom neće nakon korekcija izgledati poput kineskog restorana J).

Kreirajte harmoniju i revitalizirajte svoj život koristeći najmoćnija znanja i praktične savjete feng shuia. Osobna analiza 2022. godine donosi upute i konkretne savjete kako maksimalno iskoristiti povoljne energetske utjecaje za vlastitu dobrobit te kako spriječiti negativne tendencije koje mogu narušiti Vaš prosperitet.

Želite li iskoristiti umijeće Feng Shuia za vlastitu dobrobit, obratite nam se s punim povjerenjem.

Za članove portala ATMA do kraja siječnja popust od 30%

Cijena godišnje feng shui analize:

315 kn za članove portala ATMA za realizirane narudžbe do 31.01.2022.

Puna cijena: 450 kn

za više članova iste obitelji odobravamo popust – detalje možete dobiti na upit

Ukoliko želite samo izradu godišnjeg dijagrama letećih zvijezda, ili samo analizu prema Kua broju, cijena za jednu osobu iznosi:

245 kn za članove portala ATMA za realizirane narudžbe do 31.01.2022.

Puna cijena: 350 kn

Predbilježbe:

telefonom: 098/18 38 444 radnim danom od 09 do 18 h
putem e-maila: [email protected]

Vjera Tomaš, savjetnica za feng shui

Vjera TomasVjera Tomaš se već 20 godina bavi Feng Shuiem te je jedna od prvih praktikanata ovog drevnog znanja u regiji. Tokom godina uredila je velik broj privatnih i poslovnih prostora, a uz to se bavi energetskim čišćenjem prostora, savjetovanjem pri kupnji zemljišta i nekretnina, izradom plana adaptacije nekretnine te projektiranjem kuća. Redovno organizira seminare, radionice i edukacije iz raznih područja Feng Shuia. Duboko vjeruje da promjenom kvalitete energije u prostoru možemo poboljšati kvalitetu svojeg života. Kako stara kineska poslovica kaže: prije nego što počneš mijenjati svijet, prođi tri puta kroz svoj dom.