Hrvatska premijera dokumentarno-biografskog filma “Love, Work and Knowledge:The Life and Trials of Wilhelm Reich” održat će se u subotu, 21.11.2020. u 19 sati u Zagrebu, Češki dom, Šubićeva 20

Prema mnogima, Reich je jedan od 100 ljudi koji su obilježili 20-to stoljeće ostavivši veliki trag u književnosti, filmu i umjetnosti općenito.

Film je prikazivan diljem Europe: London, Paris, Milano, Atena, Berlin, Amsterdam, Prag, Beč itd. I svugdje je izazvao iznimnu pažnju i priličnu gledanost: između 600 i 800 gledatelja po projekciji, uključujući 1.000 posjetitelja u Tel Avivu.

U subotu, 21. 11. u 19 sati film Love, Work and Knowledge:The Life and Trials of Wilhelm Reich” imat će svoju premijerui u Zagrebu!

Filmj e je na engleskom jeziku sa hrvatskim titlovima.Više na FB OTempora, event na https://www.facebook.com/events/488386515403065/ na https://otempora.hr/

Zbog ograničenog broja posjetitelja s obzirom na propisanje restrikcije obzirom na Coronu,potrebno je ispuniti prijavni obrazac i navesti koliko ćete ulaznica rezervirati.
https://forms.gle/qGresoMCEtXAupZf6

Nekoliko zanimljivosti o Reichu iz njegove burne i zanimljive biografije:

Tijekom studentskih pobuna 1968. u Parizu i Berlinu, studenti su ispisivali njegovo ime na zidovima i bacali na policiju kopije knjige Masovne psihologije fašizma.

Pored navedene knjige, autor je Studije karaktera i Spolne revolucije koji su i danas nezaobilazna literatura, ne samo u stručnim krugovima s područja medicinskih i društvenih znanosti nego i kulture općenito.

Reich se također smatra jednom od najradikalnijih figura u povijesti tumačenja društveno-socioloških okolnosti kao i jednim od najrelevantnijih znastvenika u povijesti psihijatrije i psiholoških znanosti.

Njegovog beskompromisnog pristupa pitanjima od životne važnosti kako za pojedinca, tako i za društvo u cjelini, bojala se je i Hitlerova Njemačka i slobodna Amerika.

U Njemačkoj su do temelja razrušili sve njegove institute i klinike a “slobodna” Amerika je 1952 spalila sve njegove knjige i stručne, književne i kulturne časopise u kojima je objavljivao: na Times Square-u gorjela je lomača od šest tona (sic!) njegovih publikacija!