Živimo u vremenu kada čovjek pritisnut obvezama, zaboravlja samoga sebe te tako propušta da živi svoj vlastiti život.

Zaista, život prosječnog čovjeka sveo se na izvršavanje zadataka, na održavanje nametnutih društvenih formi, i u jednoj velikoj mjeri, na ispunjavanje tuđih očekivanja. U svemu tome čovjek je sve, samo ne istinski živ !

Godinama dugo i ja sam živio u tom uopćenom kalupu života, trudio sam se da budem što je bolje moguće uklopljen u društvo i u sistem, misleći da je to odlika odgovornog i uspješnog ljudskoga bića.

“Nije mjera zdravlja biti dobro uklopljen u društvo bolesno iz temelja”

~ Jiddu Krishnamurti

Međutim, koliko god se ja trudio, i koliko god više uspjevao da se uklopim u ovo društvo i njegove vrijednosti, to sam se više osjećao udaljen od samoga sebe, te sam u dubini sebe bio sve više nesretan.

Znao sam da ne živim svoju svrhu, i ništa nije moglo nadoknaditi taj nedostatak u mome životu, pa sam tako jednoga dana odlučio da ću riskirati i da ću napustiti posao kojeg ne volim, i koji mi oduzima vrijeme koje bi mogao iskoristiti u nešto što je mnogo potrebnije meni, ali i svijetu u kojem živim. I eto, to me je dovelo ovdje gdje sam danas.

Danas za život zaradim onoliko koliko mi treba, na način da se družim sa divnim ljudima, podjelim s njima svoja iskustva i spoznaje koja im pomognu da i oni u sebi otkriju svoje talente, i usmjere ih prema samoostvarenju u istima.

Za razliku od mojih prijašnjih poslova kada sam sudjelovao u proizvodnji nečega što donosi štetu našem okolišu, pa i našem zdravlju, danas mogu reći da radim nešto uistinu korisno. A isto to želim i svima vama, da radite nešto što uistinu volite, i u čemu rastete kao ljudsko biće.

Ovim putem vas stoga pozivam da mi se pridružite, da investirate malo u sebe, i da naučite kako učiniti taj veoma bitan korak u životu, korak kojeg mnogi zbog straha propuste učiniti, a koji nam jednom kada ga učinimo otvara sasvim novu dimenziju življenja.

FOREST RETREAT

U periodu od 25.11. do 29.11., u predivnom Gorskom Kotaru, imati ćemo susret koji uistinu donosi promjenu u život, na mnogim razinama. U petodnevnom druženju ja ću vam otkriti sve one ‘male tajne’ koje su meni dale dublji uvid u život, i koje su me oslobodile od iracionalnih strahova što mi nisu dozvoljavali da živim ono što uistinu želim.

Stoga ako želite da i vi konačno učinite taj korak, ako se želite osloboditi iz zamke konformizma kako bi krenuli graditi ono što uistinu želite od života, tada vas pozivam da ne odgađate sebe za kasnije, jer to kasnije zapravo niti ne postoji. Već sada budite autentični, i učinite ovaj prvi korak na putu samoostvarenja.

ŠTO ĆEMO RADITI NA RETREATU ?

Na Retreatu ćemo imati razne aktivnosti koje će biti balansirane tako da njihov doprinos bude maksimalan.

Smisao ovog Retreata je taj da što je više moguće budemo svjesni sebe u sadašnjem trenutku, te da naučimo promatrati podsvjesni sadržaj koji određuje naše odluke i djelovanje.

U tome će nam pomoći jutarnje meditacije kombinirane sa svjesnim disanjem, te teoretska predavanja koja ćemo imati uz čaj, pored toplog kamina, u prelijepim drvenim kućicama.

Ići ćemo u svjesne štenje kroz šumu, usred kojih ćemo osvještavati svoj najgrublji aspekt – naše tijelo. Obratit ćemo pažnju na svoje pokrete i na dah, te ćemo pokušati da u isto vrijeme budemo prisutni u sva četiri stanja prisutnosti: um, tijelo, duša i promatrač.

U procesu osvještavanja podsvjesti, prvi korak kojeg činimo jeste takozvano ‘odučavanje’, to jest moramo naučiti kako da napustimo uvjerenja koja nas drže u određenim životnim procesima koje želimo transformirati ili napustiti.

Ja osobno nisam htio da učim od drugih koji su mi mogli pomoći, nego sam morao proći sam kroz mnogo toga neugodnog kako bih na teži način naučio da se ne mora u životu baš uvijek ići ‘glavom kroz zid’. Postoje ljudi koji su prošli ono što je tek pred nama, no egoističan čovjek veoma teško priznaje da ‘ne zna’, i odupire se tome da traži usmjerenje. Nemojte biti dio te statistike !

OKVIRNI PROGRAM RETREATA…

Dolazak – 14:00, Srijeda 25.11. Na taj dan imamo upoznavanje, uvodno predavanje i druženje.

Četvrtak, Petak i Subota

  • 07:30 do 8:00 Zajednička meditacija i svjesno disanje
  • 08:30 do 10:00 čaj i teoretsko predavanje na temu rekonekcije
  • 10:30 do 11:00 lagani vegetarijanski doručak
  • 11:30 do 14:00 planinarenje i šetnje kroz šumu, povezivanje sa prirodom
  • 14:00 do 17:00 ručak i slobodno vrijeme ( konteplacija )
  • 17:00 do 18:30 čaj i praktično predavanje na temu svjesnog disanja
  • 18:30 do 19:00 zajednička meditacija
  • ostatak večeri se družimo, vodimo ugodne razgovore uz smijeh i radost

Nedjelja, zajedničko druženje uz čaj i razgovore do trenutka napuštanja smještaja…

ŠTO TREBATE ZNATI...

Ono što trebate znati prije nego se odlučite sudjelovati na Forest Retreatu je sljedeće;

Prije samoga Retreata je potrebno proći kroz proces posta, tako da barem 7 dana ne konzumirate meso, riba, jaja, slatkiše i svu onu generalno nezdravu hranu i pića. Ovo će vam pomoći da što je lakše moguće pristupite podsvjesnim obrascima na kojima ćemo raditi.

Pošto ćemo jedan dio dana provoditi u prirodi, potrebno je da ponesete toplu odjeću i obuću primjerenu za planinarenje i duže šetnje.

Također, ako imate, bilo bi dobro da ponesete jastučiće za meditaciju, i madrace za yogu.

Plan je takav da sami sebi spremamo vegetarijanske obroke, pa ako ne želite napuštati smještaj i ići u trgovinu, onda si ponesite neke namirnice, tako da možemo zajedno kuhati i smišljati zajedničke obroke od onoga što svi donesemo. Spontanost je jedna veoma lijepa strana života koju nažalost sve više i više napuštamo, dok gubimo sebe u društvenim programima.

SMJEŠTAJ..

Smještaj Retreata se nalazi u Fužinama, u Gorskom Kotaru. Na raspolaganju imamo 3 dvokrevetne planinarske kućice koje primaju 5 osoba ( 3xkrevet jedna osoba, 1xbračni krevet)

Sadržaj smještaja; dvije spavaće sobe, dnevni boravak, kuhinja, kupaonica, pogled na vrt, pogled na planinu, wi-fi internet, kuhalo za kavu i čaj, Flat Tv….

CIJENA RETREATA;

Cijena Retreat za 5 dana ( 4 noćenja ) je 1200,00 HRK

U cijenu je uračunato i individualno savjetovanje na koje uz dogovoreni termin imate pravo kada god vam ono bude potrebno, u periodu od 90 dana nakon Retreata.

Sudjelovanje u Forest Retreatu vam donosi 15% popusta na buduće Online Radionice koje budemo imali putem ZOOM aplikacije.

Rezervaciju možete izvršiti najkasnije do 16.11. mailom na adresu; [email protected]

Plaćanje možete izvršiti putem PayPal računa na adresu [email protected] . Ili možete platiti na licu mjesta.

Za sva pitanja slobodno se obratite na mail adrese; [email protected] ili [email protected]

Za razgovore vam stojim na raspolaganju vikendom, a kontakt broj je 00385 92 3999 108

Namaste

Anđelko

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here