Dovoljan je samo pogled na slike koje objavljujemo da shvatimo kakav smo kliše postali, a s druge strane koliko nas se redovito trudi prikazati naš život umjetno popularnim
Prema Centru za istraživanje tržišta javnog mijenja, 65% odraslih Amerikanaca koristiti društvene mreže, a ta brojka je postupno narasla 7% od 2005. godine, kada je počelo njihovo istraživanje. Digitalna pandemija je postala toliko česta da ćete češće vidjeti osobu kako gleda u svoj telefon prolazeći ulicom, nego da uspostavlja kontakt očima ili razmjenjuje smješak.

Kako bi dodatno prikazao koliko je velika fizička nepovezanost postala, fotograf Eric Pickersgill je objavio seriju fotografija iz svakodnevnog života s jednom manjom prilagodbom: svi elektronički uređaji su uklonjeni.

Inspiraciju za projekt dobio je sjedeći jedno jutro u lokalnom kafiću:

“Obitelj sjedi pored mene u Illium kafiću. Svi su tako razdvojeni jedni od drugih. Ne razgovaraju previše. Otac i dvije kćeri drže svoje telefone vani. Majka nema telefon ili ga je odlučila ostaviti kod kuće ili ga nije izvadila iz torbe. Ona gleda kroz prozor, tužna i sama u društvu njene najuže obitelji.

Otac svako malo pogledava neku čudnu info stranicu koju je pronašao na internetu. Dvaput je spomenuo koliko je veliku ribu ulovio. Nitko ne odgovara. Ožalošćen sam kako je tehnologija namijenjena za komunikaciju dovela do diskomunikacije. To se nikada prije nije dogodilo i mislim da smo zagrebali površinu društvenog utjecaja ovog novog iskustva. Majka sada gleda u svoj mobitel .”

Siguran sam da svi možemo vidjeti nešto slično tome u današnjem svijetu, ako ne i nesvjesno sudjelovati. Ovdje su neke od fotografija koje je Eric objavio na svojoj web stranici:

1
Eric Pickersgill
2
Eric Pickersgill
Eric Pickersgill
Eric Pickersgill
Eric Pickersgill
Eric Pickersgill
Eric Pickersgill
Eric Pickersgill
Eric Pickersgill
Eric Pickersgill
Eric Pickersgill
Eric Pickersgill
Eric Pickersgill
Eric Pickersgill

Bilo da ste dio tehnologijom – opsjednute većine ili ne, sigurno ste nešto naučili iz ove serije fotografija. Za one koji su dio problema, to je podsjetnik da svjesno koriste tehnologiju. Pratite koliko vremena potrošite na digitalnu povezanost i napravite svjestan napor da je polako zamijenite za fizičku prisutnost.

Napravite eksperiment. Svaki dan najmanje 30 minuta u potpunosti se izolirajte od tehnologije. Razgovarajte, šetajte, pripremite obrok, čitajte knjigu ili razgovarajte s prijateljem – radite stvari koje će vas podsjetiti kako život može biti osvježavajuć bez digitalnih smetnji.

Onima koji već provode znatan dio svog dana podalje od tehnologije, neka ove fotografije budu inspiracija za daljnje provođenje ove zdrave navike. Budite prisutni u sadašnjem trenutku i podsjetite druge ljude na taj divan osjećaj.

Izvor: ericpickersgill / collective-evolution

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 11.11.2015.
Slijedeća objavaTri koraka do sreće
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.