Designed by FreepikStanice unutarnje stijenke naših krvnih žila proizvode dušični monoksid (NO) koji djeluje kao prirodni relaksans krvnih žila. Dakle NO širi krvne žile, a osim toga on ih i obnavlja, regenerira. Zašto je ovo neophodno? Kad unosimo u organizam neodgovarajuću hranu, unešeni kolesterol ima tendenciju taloženja na unutarnjoj stijenci krvnih žila što dugoročno uzrokuje njihovo oštećenje i predstavlja, u obliku ateroskleroze, vodeći čimbenik smrtnosti kod nas i općenito u zapadnome svijetu.

Sintetski preparati koji stimuliraju brzu proizvodnju dušičnog monoksida u nama, daju se u određenim hitnim stanjima kada mogu spasiti život, međutim idealno je da naše tijelo samo svakim danom proizvodi dovoljno ove vitalne molekule koja širenjem krvnih žila omogućava bogatiju opskrbu kisikom i hranjivim tvarima za sve naše stanice. Za to su, generalno, neophodna dva čimbenika; s jedne strane moramo biti fizički aktivni, a s druge strane moramo unositi dovoljno bjelančevine Arginina bez koje u nama nema proizvodnje NO-a. Što je veća potreba za regeneracijom naših krvnih žila i ozdravljenjem naših stanica, veća je i potreba za proizvodnjom dušikovog monoksida.

Zato, da biste se opskrbili sa dovoljno Arginina obogatite svoj jelovnik svježim plodovima i njihovim pripravcima (voće, jezgrasto voće, sjemenke, orašasti plodovi, mahunarke), bogatima ovom izuzetno važnom bjelančevinom, a u ekstremnim stanjima poput vrlo intenzivnih napora ili teških bolesti, vaše tijelo treba i dodatne količine Arginina i drugih antioksidativnih i hranjivih sastojaka iz prirode.

Snaga prokrvljenosti, osim navedenog, najvažniji je čimbenik i u drugim vrlo važnim funkcijama organizma kao što je seksualnost. Godine zaista nisu važne, u svemu što nam je važno!

dr. Saša Đaković

Prethodna objavaUspjeh života kroz kvantno područje
Slijedeća objavaEvo što PRST na kojem nosiš prsten govori o tvom karakteru!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.