Grupno-analitička terapija je usmjerena na bolju integraciju osobe sa svojom zajednicom, obitelji, izabranom obitelji, prijateljima i drugim ljudima s kojima je osoba u kontaktu ili želi biti u kontaktu. Članove grupe se ohrabruje da dođu do razumijevanja i poboljšanja njihove situacije dijeljenjem iskustava i zajedničkim istraživanjem.

U sigurnom grupnom okružju, članovi grupe mogu istraživati kako su njihova iskustva doprinosila razvoju njihove osobnosti i njihovim ponašanjima, mogu izraziti svoje osjećaje, poteškoće, nesigurnosti i nesporazume s okolinom. Dijeljenje osjećaja i iskustava sa grupom može pomoći olakšanju boli, osjećaja krivnje ili stresa. Grupna terapija pomaže članovima grupe da se otvore prema odgovornosti za svoje živote, postupke i odabire.

Grupno-analitička terapija se bazira na grupnoj analizi, psihodinamskoj tehnici utemeljenoj na psihoanalitičkom pristupu. Promjene se događaju kroz interakciju sa svim članovima grupe i terapeutom.

Maksimalan broj članova grupe: 8.

Voditeljica grupeUna Bauer (r. 1978.), edukantica pri Institutu za grupnu analizu i docentica na Odsjeku dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Ukoliko se želite priključiti grupi ili želite više informacija, javite se na mail [email protected] za inicijalni razgovor.

Mjesto odvijanja: blizina Srednjaci – Jarun – Gajevo naselje (u novim prostorijama Instituta za grupnu analizu)

Termin grupe: jednom tjedno srijedom ili četvrtkom u poslijepodnevnim satima (ovisno o dogovoru članova grupe). Jedan termin traje sat i pol.