Vid joga prakse koji se danas najčešće susreće u suvremenom svijetu je hatha joga. Riječ hatha odnosi se na snagu volje i ustrajnosti, što predstavlja osnovnu filozofiju joge. Hatha se odnosi na prakticiranje joga položaja (asana), vježbi disanja (pranayama) i tehnika opuštanja, tako da se različiti stilovi joge (Ashtanga, vinyasa, Bikram, power joga…) mogu svrstati pod hatha jogu.

Na satovima hatha flow joge vježbe se izvode polagano i u opuštajućem ritmu s naglaskom pažnje na dahu i zadržavanju jogijskih položaja, koji se izmjenjuju u fluidnim sekvencama. Asane imaju jak utjecaj na fizičkom, mentalnom i duhovnom nivou čovjeka – prakticiranjem određenih položaja povećava se gibljivost tijela, jačaju mišići i povećava snaga, a tehnike opuštanja i vježbe disanja uklanjaju fizičke i psihičke napetosti što dovodi do duboke relaksacije. Znanstveno je dokazan pozitivan učinak ove discipline na srčanožilni, dišni i lokomotorni sustav. Budući da je riječ o umjerenoj fizičkoj aktivnosti, preporučuje se svima, bez obzira na životnu dob, kondiciju i zdravstveno stanje, jer se pokreti izvode do razine vlastitog ograničenja.

Hatha flow jogu možete vježbati u Centru „Snaga namjere“ uz Ivu-Martinu Bašić, certificiranu instruktoricu joge utorkom i četvrtkom od 20:00 do 21:15. od 18. rujna 2018.

Korisne informacije:
• Prostirku za vježbanje možete posuditi u Centru ili ponijeti svoju
• Za vježbanje vam je potrebna udobna odjeća i mali ručnik, vježba se bosih nogu ili u čarapama
• Preporučljivo je ne jesti obilan obrok minimalno dva sata prije sata joge
• Programu se možete priključiti bez obzira na predznanje, iskustvo i tjelesnu kondiciju, jer se vježbe prilagođavaju vašim trenutnim mogućnostima
• Poželjno je doći barem 10 minuta ranije na svoj prvi sat, kako biste se snašli u prostoru, upisali i popričali s voditeljicom


Ako dovedete još jednu osobu u grupu,
ostvarujete 100 kuna popusta na članarinu za sljedeći mjesec

Svima koji se prijave preko Drumtidam obrasca, na kraju teksta,
omogućavamo cijeli mjesec vježbanja za samo 150 kn!

Ova ponuda je aktivna za upise do 16.9.2018.


Voditeljica: Iva-Martina Bašić, certificirani instruktor joge i pilatesa

Kontakt za prijave i ostale informacije:
098 18 03 766, [email protected]
Adresa: Centar Snaga namjere, Račićeva 5 (dvorišna zgrada)
Termini: Utorak i četvrtak, 20:00 – 21:15
Mjesečna članarina: 250 kn (8 dolazaka)
Drop in sat: 50 kn

PRIJAVITE SE OVDJE ZA HATHA FLOW JOGA U CENTRU SNAGA NAMJERE

prijavi se