Što je hidrokolon terapija i odakle potječe?
Hidrokolon terapija predstavlja jednostavnu metodu čišćenja debelog crijeva čistom vodom ili specijalno pravljenim vodenim otopinama pomoću suvremenog sofisticiranog uređaja koji dovodi do detoksikacije cijelog sustava.Ova praksa potječe iz davnih vremena. Još su stari Egipćani znali za značaj redovnog i efikasnog pražnjenja debelog crijeva.

U novije vrijeme metoda se primjenjuje u Americi, Europi, Rusiji… Prva primjena suvremenih aparata vezuje se za američkog liječnika Johna H. Keloga i njegove radove objavljene 1917. u američkoj stručnoj medicinskoj literaturi. U Velikoj Britaniji hidrokolon terapija se primjenjuje od pedesetih godina prošlog stoljeća. Hidrokolon terapija se koristi u preventivne i u terapijske svrhe.

“Crijeva su temelj zdravlja, a obnavljanje crijeva majka je preventivne medicine.” – dr. Junger

Tijekom čišćenja nježno se ispire debelo crijevo, uklanjaju se fekalne tvari, plin, toksične naslage i sluz koji narušavaju unutarnju ravnotežu. Time se omogućuje tijelu da maksimalno iskoristi svoje snage za regeneraciju, ozdravljenje i pomlađivanje.

Mnogo je dokaza da brojne bolesti i stanja, naizgled ne povezane s crijevima, proizlaze iz disfunkcije crijeva ili su pod njihovim snažnim utjecajem. Svaki dio debelog crijeva utječe i snosi određenu odgovornost za pravilno funkcioniranje ostalih organa u tijelu, stoga bi se moglo reći da su crijeva organizmu isto što i korijenje stablu. I dok je u svim granama medicine neosporna činjenica da je zdrava crijevna flora jedan od nosećih stupova zdravlja, užurban tempo života neprestano narušava njegovu ravnotežu.

Hranu koja kroz tijelo prolazi u stresnom stanju, nedovoljno je probavljena i svojim većim dijelom ostaje neiskorištena. U crijevima se tako godinama nagomilava otpad u obliku mukoidnih naslaga, nakupljenih fekalnih tvari i crijevnih plinova te se procesom raspadanja pretvara u toksičnu masu. Prosječan čovjek može imati 3-8 kg ovakvih tvari dok debljina ovih masa, prema nalazima kirurga, može biti i do 1 cm. Kada se stvori određena razina toksina dolazi do autotoksemije, tijelo postaje zasićeno toksinima te u nemogućnosti da ih eliminira usporava rad i počinje trovati samo sebe uzrokujući mnoge zdravstvene tegobe poput reumatizma, prekomjerne tjelesne težine, glavobolje, sinusitisa, bronhitisa i astme, kroničnog umora, tegoba s kožom i dr.

S druge strane, funkcionalno, zdravo i čisto debelo crijevo ima važnu ulogu u zaštiti organizma, stoga njegovo čišćenje predstavlja nužan uvod u obnovi zdravlja u cjelini.

Debelo crijevo
Debelo crijevo smješteno je u trbušnoj šupljini i predstavlja završni dio probavnog trakta. Dugo je oko 1,8 metara i promjera 6-7 cm. To je vrlo važan organ koji sudjeluje u normalnom funkcioniranju organizma i održavanju zdravlja što uključuje završetak procesa probave, apsorpciju vode i u vodi otopljenih hranljivih tvari kao i sintezi neophodnih vitamina. Debelo crijevo je i važan dio sustava za eliminaciju otpadnih produkata procesa probave, kao i važan organ u zaštitnoj funkciji organizma od raznih uzročnika bolesti. Utjecajem modernog života, uključujući stres i nepravilno življenje, loših prehrambenih navika, nedovoljno konzumiranje vode i tjelovježbe, prekomjernog jedenja i zanemarivanje zova prirode, fekalno-toksični otpad se akumulira, stvarajući masu gumastih tvorbi koji se lijepe cijelom dužinom crijevnog zida.

Indikacije za hidrokolon terapiju
Indikacije predstavljaju stanja kod kojih je preporučljivo izvoditi hidrokolon terapiju.

Čišćenje crijeva može pomoći kod raznih stanja i poremećaja zdravlja; kroničan zatvor, umor, nadutost, usporena probava, dijareja, atonija debelog crijeva, iritabilni kolon (spastični colon), kod hemoroida, divertikula, kronove bolesti i ulceroznog kolitisa u neaktivnoj fazi, kod prisutnosti parazita i gljivičnih oboljenja, neplodnosti, kod astme i alergija, kožnih problema, problema s kosom i noktima, kod teških akni, lijenih crijeva, kroničnih bolesti (zglobovi, mišići, dišni putevi…), pada imuniteta, migrene i glavobolje, tumora (osim na debelom crijevu), slabe koncentracije, boli u leđima, neugodnog mirisa tijela i daha.

Čišćenje crijeva ima važnu ulogu u pripremi za post i tijekom posta te raznih dijeta za regulaciju tjelesne težine gdje je neizostavan korak bilo kojeg programa mršavljenja. Tretman čišćenja crijeva koristi se i kao priprema za crijevne preglede poput kolonoskopije, rektoskopije i sigmoidoskopije te kao priprema prije abdominalnih operativnih zahvata. Tretmani se također izvode kao trening crijeva kod osoba s paraplegijom i tetraplegijom s očuvanom kontrolom defekacije te pri odvikavanju ovisnosti od droga i sl.

Saznajte više o hihrokolon terapiji, indikacije, zanimljivosti.

Više o samom postupku i fazama čišćenja, možete pogledati ovdje


Popust/pogodnost
za prijavljene preko Drumtidam prijavnice:
• poklon: dodatak hidrokolon terapiji prema stanju (na izbor su pročišćavajući, alkalizirajući i hranjivi dodaci; otopina aktivnog ugljena, 3% otopina sode bikarbone, organska kava, Skadilov otopina, glina, bio sok aloa vere dr.).
• 10 % popust na prvi tretman hidrokolon terapije
• mogućnost korištenja pogodnosti “Ambasador zdravlja – prijateljstvo i zdravlje idu zajedno”, gdje Vi i vaši prijatelji ostvarujete popuste od 25% na sve tretmane u Origo Centru!


Prijavite se bez obaveze na Drumtidam prijavnicu.Hvala.Centar za detoksikaciju tijela “Origo”

A Franje Dursta 16, Zagreb
T +385 1 888 7269
M +385 91 444 7269
M +385 92 1353 468
[email protected]
www.centar-origo.hr

Prethodna objavaOvo mijenja ljudima živote – Kako napraviti Staklenku sreće?
Slijedeća objavaRetreat EMOCIJE I STRES
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.