Foto: pixabay.com

Danas, 19.04., Merkur je u konjunkciji sa Suncem pa trebate biti spremni na kompromise. Svi poslovni dogovori su od danas aktivni i razne suradnje. Sunce ulazi u Bika i kreće vladavina Bika, što nam daje dobar osjećaj za posao. Materijalno dolazi do izražaja i slijedi bolji priljev financijskih sredstava. Ovaj dan je dosta povoljan.

atma.hr – 78
PONEDELJAK, 19.04.

U ovom danu mjesečevih energija mnogo ne ovisi od nas već od kozmičkih energija koje danas donose dosta značajnih promjena. Merkur je u konjunkciji sa Suncem pa trebate biti spremni na kompromise, prilagođavati se određenim ljudima i situacijama.

Sada imate priliku riješiti mnoge stvari koje niste ranije mogli. Moguće je pokretanje nekih stvari koje su bile u zastoju ili neki projekti. Sve vezano za simboliku Merkura kao što je komunikacija, promet, trgovina, dogovori, potpisi, ugovori, itd., sve to sada možete pokrenuti.

U prijepodnevnim satima Merkur ulazi u Bika pa će misli biti usmjerene kako da steknete materijalna sredstva za konkretne stvari. Ovaj položaj Merkura daje praktičan i zdrav razum  za posao, zaradu i mišljenja. Svi poslovni dogovori su od danas aktivni i razne suradnje.

Posao se odnosi na bankare, građevinare, trgovinu, proizvodnju i prodaju hrane itd. Svi dogovori idu dobrim putem. Zatim Mjesec pravi trigon s Neptunom što je odličan aspekt da lijepo možete sa suradnicima postići dogovor. Intuicija će vam davati dobar osjećaj kako da se postavite prema ljudima i situacijama i da budete u pravo vrijeme na pravom mjestu.

Zatim Sunce ulazi u Bika i kreće vladavina Bikova što nam daje dobar osjećaj za posao, novac i da radimo što volimo. Mnoge osobe sada se mogu opuštati i uživati u hedonizmu pa pazite na zadovoljstva u hrani posebno ako se ne želite udebljati. Materijalno dolazi do izražaja i slijedi bolji priljev financijskih sredstava. Ovaj dan je dosta povoljan.

atma.hr – 39

UTORAK, 20.04.

U ovom danu Marsovih energija promjene su već pokrenute samim ulaskom Merkura i Sunca u Bika koji pokreće poslove i financije. Mjesec će biti u opoziciji s Plutonom pa možete biti neprilagodljivi s ljudima i situacijama i daje pojačanu napetost.

Zatim Mjesec prelazi u znak Lava pa možete isticati sebe svoje kvalitete i mogućnosti, dok u produžetku Mjesec pravi kvadrat sa Suncem pa trebate dati više energije od sebe da bi već započeto brže sproveli u planirano. Zatim Mjesec pravi kvadrat s Merkurom i Venerom pa možemo očekivati veći disbalans kada su emocije i odnosi u pitanju.

Kako nailazite na prepreke onda trebate pojačano uložiti napore i upotrijebiti svoje talente da pokrenete stvari da idu naprijed ka cilju. Raskorak je naglašen sa samim sobom, jedno mislite ,drugo osjećate, a treće radite pa to treba dovesti u balans. Budite pažljivi u odnosima generalno, a najviše s bliskim osobama i voljenim bićem. Potrudite se da ne narušite balans u odnosima.

SRIJEDA, 20.04

U ovom danu Merkurovih energija dok on tranzitira kroz Bika i smišlja mnoge varijante za zaradu i financije i kako sklopiti dobre poslovne odnose, Mjesec će praviti kvadrat s Uranom i opoziciju sa Saturnom, što je dosta kompliciran i težak aspekt. Iskazivat će se nervoza, napetost, ishitrene odluke i pokušaj da se nešto novo pokrene ili da problem riješite na novi način pa i dalje nemate podršku drugih ljudi.

Svako je naklonjen na svoju stranu pa će napetost biti i dalje aktivna, a problem može ostati neriješen dok vi ostajete brižni i nervozni. Ovaj aspekt može donijeti i neke posljedice na dugoročne situacije i planove. Potrebno je da budete razumni i pažljivi, uz kompromisna rješenja je sve moguće učiniti i postići dogovor.

atma.hr – 75ČETVRTAK, 22.04

U ovom danu Jupiterovih sretnih energija dan nosi sa sobom malo teže aspekte pa Mjesec je u opoziciji s Jupiterom pa neka putovanja mogu biti teška. Financije i transakcije novca mogu se komplicirati. Neki ugovori i dogovori mogu biti izvjesni ako se ne prilagodite i uspostavite neki balans. Ovaj aspekt je dosta naporan i iziskuje dosta napora i energije da se postigne planirano.

U pomoć pristiže sekstil Mjeseca i Marsa pa možete nadići i savladati prepreke i nastaviti dalje raditi po planu. U nastavku Mjesec ulazi u Djevicu što donosi na red razne sitne stvari, detalje i da uklopite sve započeto da bi mogli nastaviti dalje.

Zatim Mjesec je u trigonu sa Suncem što ističe vašu osobnost, sposobnosti, kvalitete, odgovornosti i savladavanje nastalih prepreka. Iako je dan dosta isprepleten raznim preprekama, na karaju ipak rješavate mnoge stvari i krećete naprijed.

PETAK, 23.04

U ovom danu Venerinih energija iz Bika koja pravi konjunkciju s Uranom, ovaj aspekt donosi novine u odnosima i pokreće neke lijepe projekte i neke nove tehnologije. Novi način u fizičkom izgledu, uljepšavanje  i novi način prehrane.

Slobodne osobe mogu ući u neku vezu koja ne vodi nekoj dugotrajnosti i vezivanju, već slobodnoj vezi. Moguće su i avanture kratkog susreta koji će vas učiniti zadovoljnim. Zatim Mjesec je u trigonu s Merkurom, Uranom i Venerom što nam daje odličan dan pa točno znate kako da se postavite u odnosima s voljenom osobom u planiranjima, akcijama i drugim poslovnim aspektima.

atma.hr – 78
Moguće je da neke nove zamišljene stvari primijenite u djelo kako ste i planirali. Sve vam danas ide s lakoćom u emotivnoj vezi, sa prijateljima u odnosima i u poslu sve što učinite i pokrenete danas ima dobar i sretan ishod. Iskoristite te mogućnosti.

Zatim Mars ulazi u Raka pa će energija mnogih ljudi biti u padu kako je i Mars u Raku u padu. Mnogo energije je sada potrebno da nešto učinite pa je moguće da se ulijenite. Radoholičari sada mogu biti nervozni, jer mogu imati razne prepreke i zastoje u poslu.

Mars će tranzitirati kroz Raka od 23.04 do 11.06. pa možete biti nervozni, umorni, nezadovoljni, frustrirani, impulzivni pa se preporučuje opreznost i više se bavite fizičkim aktivnostima da izbacite impulzivnu energiju. Više se odmarajte.

SUBOTA, 24.04 .

U ovom danu Saturnovskih energija Mjesec je u opoziciji s Neptunom pa ako ustanete rano možete biti zbunjeni, konfuzni, dezorijentirani i umorni pa bi preporuka bila da nastavite spavati duže. Ne preporučuju se nikakve akcije, dok i u odnosima može doći do nesporazuma ili nerazumijevanja. Zatim Merkur je u konjunkciji s Uranom u Biku pa možete iznenada dobiti neke ideje ili planirano od ranije sada možete pokrenuti.

Ovaj aspekt daje nove i spretne akcije i pokretanja pa trebate ovu povoljnost maksimalno iskoristiti. U nastavku Mjesec je u trigonu s Plutonom što vam daje prilagođavanje i prodornost u mnogim situacijama.

Zatim Mjesec prelazi u Vagu što je dobro za odnose sa partnerima pa možete više pažnje tu iskazati s obitelji, prijateljima i nekim bliskim odnosima. Zatim Mjesec pravi kvadrat s Marsom pa sa druge strane možete se osjećati iscrpljeni, nezadovoljni, umorni i imati probleme u bliskim odnosima, a vama ovisi opredjeljujete li se za pozitivan pristup ili negativan.

Izbjegavajte konflikte s voljenom osobom i u bliskim odnosima. Danas duže spavajte i ranije idite u krevet da bi izbjegli nepovoljne aspekte i konflikte s voljenom osobom i u odnosima.

atma.hr – 75NEDJELJA, 25.04.

U ovom danu Sunčevih energija dok Sunce tranzitira kroz Bika, Venera će biti u kvadratu sa Saturnom, a poslije i Merkur što nam daje dosta teške aspekte pa se preporučuje poseban oprez u prometu, s osobama koje su starije ili su nam nadređene.

Sve odgovornosti i preuzimanja sada trebate izbjegavati . Kada je komunikacija u pitanju osjećate da vam nameću ograničenja i nešto vam brane ili zahtijevaju, a vi niste spremni preuzeti velike odgovornosti. Ovi aspekti su nespremni za suradnju, brane se tvrdoglavošću.

Dan nije dobar za komunikaciju, suradnju, dogovore pa je najbolje da se primirite i ništa ne pokrećete. U nastavku Mjesec pravi trigon sa Saturnom što može olakšati situaciju bar malo. Moguće je da niste radili kada ste trebali pa su sada isplovile i moraju se riješiti. Kako je Saturn u pitanju, nije lako sada s njim, treba se naplatiti račun koji nije rješavan na vrijeme.

Sretno u svemu!

Zeljka Knežević

121 OSHO – SLOBODA OD ILUZIJE

SLOBODA OD ILUZIJE

Knjiga o Egu

Živimo u vremenima „lažnih vijesti“ i pitamo se zašto naša stvarnost izgleda tako iskrivljeno. Osho našu „lažnu osobnost,“ ego, navodi kao glavni uzrok. Ego označava vašu ambiciju da budete superiorniji od drugih, da budete važniji, da budete netko tko posjeduje moć nad ljudima, pomoću politike ili novca. Sve su to različite dimenzije vašeg ega. Ako nastavite ispunjavati te želje nikada nećete biti zadovoljni, ispunjeni.

Ova knjiga je antologija kompleksnih problema ega, ambicije, moći i destruktivnosti iz perspektive suvremenog mistika. Ego predstavlja suprotnost od vašeg pravog sebstva. Vi niste ego. On vam nikada ne dozvoljava da dobijete uvid u svoje pravo sebstvo. Osho predstavlja buntovni pristup, a najveća pobuna jest postati promatrač našeg ega. Osoba bez ega nije egoistična niti ponizna, ona je jednostavno autentična, iskrena.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here