Foto: pixabay.com

Vage, previše ste ljubazni! Na početku proljeća 2023. godine olabavite svoje obaveze i živite potpuno za sebe. Možete se čak i odreći sastanaka kako biste bili sami kod kuće. Budite samouvjereni, ne dozvolite da vaša nesigurnost stane na put vašem unutrašnjem miru. Umjesto da obraća pažnju na nedostatke drugih, Jarac sada treba naučiti da bude nježniji i ljubazniji prema drugima. Pustite pritužbe iz prošlosti, izaberite sebi lakši život. Budite spremni za nove prilike da se suočite s emocijama ili ljudima koji vam smetaju na putu sreće.

atma.hr – 52
Ovan – Poboljšajte odnose

Ovan je uvijek zauzet poslom i nema vremena da kontaktira bilo koga, uključujući kolege ili podređene. Uvijek pronalazi načine da ubrza svoj život jer misli da je to način da zaradi mnogo novca bez gubljenja vremena.

Međutim, vaš život se ne sastoji samo od novca, dokaz da se stalno suočavate s novim problemima, stres traje, odnos s prijateljima i voljenima sve više postaje hladan.

Ovog puta morate se povezati s ljudima na dubljoj i intimnijoj razini. Dakle, razvijte svoju sposobnost da vjerujete drugima radeći na liječenju onih dijelova sebe koji još uvijek bole od prošlih veza.

Bik – Budite aktivni

Bik treba biti aktivniji kako bi život bio radosniji. Fizička aktivnost poboljšava protok krvi, potiče metabolizam, zdrave kosti. Sastavite pametan plan vježbanja koji će vam pomoći da budete aktivniji svakog dana, pružajući više mentalne svježine, veću fleksibilnost.

Međutim, vježbanje treba biti umjereno, posebno za one koji su ispali iz kondicije.

Pokušajte potražiti savjet liječnika, sportskih centara i stručnjaka, kako biste sastavili odgovarajući režim vježbanja za svoju obitelj i postigli najbolje rezultate.

atma.hr – 52
Blizanci – Započnite mali projekt

Dok istražuju poruku proljeća, Blizanci bi trebali pokušati pokrenuti mali projekt kako bi naučili obraćati pažnju na detalje. Blizanci su dobri u komunikaciji, ali im nedostaje pažnje za detalje.

Novo iskustvo samostalnog rada na malom projektu zadovoljit će radoznalost Blizanaca.

Time će se stvoriti uvjeti za realizaciju zanimljivih projekata i prenošenje entuzijazma i energije na kolege i ljude oko sebe.

Rak – Putovanja

Zimi dok je hladno vrijeme, možda vam se i nije toliko izlazilo van. Kada dođe proljeće, toplo vrijeme je savršeno vrijeme za razgledanje, vježbanje i raspršivanje tmurnog raspoloženja koje donosi zima.

Proljeće, svjež zrak, svježa trava, rascvjetalo cvijeće, stotine jarkih boja, ovo je odlična prilika da više putujete.

banner za knjige sretan novac

Lav – uronite u prirodu

U proljeće je toplo vrijeme, stotine cvjetova cvjetaju, sve raste, a šetnja je savršena prilika da unaprijedite svoje zdravlje.

Poslije napornog dana na poslu, prošećite ulicom da biste se divili prelijepom pejzažu.

Blizina prirode u proljeće će vam omogućiti da brzo otklonite umor, dišete još dublje, poboljšate cirkulaciju krvi i time značajno poboljšate svoje blagostanje.

Djevica – promijenite način ishrane

Možda već dugo proučavate i znate prednosti vegetarijanstva, ali niste imali priliku da to učinite. Sljedećeg proljeća možete probati. Ili, možete izbaciti umjetnu hranu punu konzervansa i zamijeniti je organskom.

Pored toga, trebali bi obratiti više pažnje na prehranu kako biste poboljšali svoje zdravlje.

Na primer, umjesto kave, ispijanje čaja u proljeće može pomoći u uklanjanju toksina.

atma.hr – 52
Vaga – Otresite se odgovornosti

Vage, previše ste ljubazni! Na početku proljeća 2023. godine olabavite svoje obaveze i živite potpuno za sebe. Možete se čak i odreći sastanaka da biste bili sami kod kuće i čitali, gledali film tijekom vikenda.

Ako cijenite nešto što želite uraditi, ali ne možete, jer ste zauzeti brigom o ovoj ili onoj osobi, uradite nešto samo za sebe sada.

Budite samouvjereni, ne dozvolite da vaša nesigurnost stane na put vašem unutrašnjem miru.

Škorpion – ustajte rano

Zimi, Škorpion, kao i svi drugi, ima naviku da kasno ide u krevet i kasno ustaje. Kada se pojavi takva situacija, često pada u stanje letargije, leži na jednom mjestu gledajući filmove, igrajući igrice i slično.

Steknite naviku da rano ustajete ovog proljeća kao izazov koji treba savladati u novoj godini.

Rano buđenje ne garantira uspjeh, ali će vam dati više vremena za sebe. Započnite svoj dan produktivno, odmorno i raspoloženo.

bakrene boce enlight

Strijelac – više želja, više ambicija

Ovaj zabavni znak trebao bi govoriti o naizgled ozbiljnoj stvari koja zauzima veći dio dana ili tjedna. Ovog proljeća, umjesto da se krijete, pokušajte aktivno preuzeti izazove za sebe.

Strijelac može početi ostvarivati ambiciju i tako gurati ka postizanju svog cilja. Međutim, možda ćete se morati suočiti s duboko usađenim strahom od gubitka onoga za što ste toliko radili.

Ako imate velike ciljeve, imat ćete odlučnost da ih ostvarite. Međutim, pokušajte da se ne pridržavate strogog rasporeda, jer vam neka ograničenja mogu odvratiti pažnju ako radite bez pomoći.

atma.hr – 52
Jarac – prijateljski nastrojen prema svima

Umjesto da obraća pažnju na nedostatke drugih, Jarac sada treba naučiti da bude nježniji i ljubazniji prema drugima.

Pustite pritužbe iz prošlosti, izaberite sebi lakši život. Budite spremni za nove prilike da se suočite s emocijama ili ljudima koji vam smetaju na putu sreće.

Pokušajte napraviti unutrašnje promjene kako biste utjecali na stvarnost.

bakrene boce enlight

Vodenjak – razmišljajte pozitivno

Obično samo pustite misli da teku i utječu na vas, ali ovog proljeća 2023. pokušajte naučiti kako da ih promatrate. Svaki put kada dođe neka misao, pokušajte utvrditi je li negativna ili pozitivna.

Pronađite načine da promijenite svoju točku gledišta kako biste tu misao pretvorili u pozitivnu. Ako ste tužni cijeli dan, lako ćete postati anksiozni, što izaziva druge zdravstvene probleme.

Također, ako se previše naljutite, to će nepovoljno utjecati na fizičko i psihičko zdravlje. Zbog toga bi trebali održavati stabilno, radosno raspoloženje, ograničite negativne emocije.

atma.hr – 52
Ribe – izađite van

Sakrivate se prilično dobro kada je zima hladna, ali kada dođe proljeće, vrijeme je da sudjelujete u mnogim uzbudljivim aktivnostima na otvorenom.

Postoje mnoge aktivnosti na otvorenom kao što su penjanje po stijenama, biciklizam, pecanje, promatranje cvijeća i Mjeseca.

Svjež zrak donosi mnoge zdravstvene benefite. Udahnite život ovog proljeća punim plućima.

sensa.mondo