U prosincu 2015. godine na nebu se nalaze dva T – kvadrata: jedan u kardinalnim znakovima, čine ga Pluton (u Jarcu), Uran (u Ovnu) i Mars (u Vagi), i drugi je u promjenjivim znakovima, čine ga Neptun (u Ribama), Saturn (u Strijelcu) i Jupiter (u Vagi).

Tranzit Marsa prolazi kroz Vagu i stvara opoziciju sa Uranom i kvadrat sa Plutonom, te na taj način obnavlja kvadrat između Urana i Plutona s kojim smo suočeni zadnjih godina, a napuštanjem kvadrata Marsa, njegov utjecaj neće biti više prisutan. Sunce prolazi kroz Strijelca i pojačava T – kvadrat kojeg čine Jupiter, Saturn i Neptun koji se počinje formirati u ovom periodu.

Spomenuti sklopovi stvaraju napetost, donose izazove i guraju u akciju. Donose puno energije, energiju koju je teško obuzdati ili zaustaviti. Ta energija izmaknuti će kontroli i donijeti turbulentne događaje: sukobe, nezgode, agresivnost, razdore i razne oblike drama.

Snažni i odlučni pojedinci mogu ovu posebnu energiju usmjeriti u konstruktivne svrhe. Za njih T – kvadrat znači više nego samo poticajna energija, on pokreće događaje i akciju. Čak i ove pojedince upozoravamo da mudro procjene rizik u koji se žele upustiti.

Ipak, neke spomenute planete stvaraju povoljne aspekte.

Saturn će formirati trigon sa Uranom, dok šok uzrokovan opozicijom Marsa i Urana može pridonijeti pokretanju reforma, zato što je Mars u dobrom aspektu sa Saturnom u Strijelcu.

Utjecaj trigona između Jupitera i Plutona prestaje, ali se na drugoj strani stvaraju dva dobrotvorna aspekta – Sekstil između Venere i Jupitera, odnosno, sekstil između Venere i Plutona. Dolazak Venere u ovu poziciju donosi priliku da se poboljšaju ljubavni odnosi, partnerstva, suradnje, da se pridobije naklonost i usmjerava na pravi put koji će imati dugoročno pozitivan učinak.

Kardinalnim znakovima (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) savjetujemo da budu smireni, razboriti, da imaju diplomatski stav i da surađuju sa drugima.

Promjenjivim znakovima (Blizanci, Djevica, Strijelac i Ribe) savjetujemo da budu realistični, iskreni, disciplinirani i umjereni.

Čini se da fiksne znakove (Bik, Lav, Škorpion i Vodenjak) neće zateći iste poteškoće, oni mogu odigrati ulogu posrednika, biti stabilan oslonac i djelovati inspirirajuće na druge.

Događaji u prosincu puni su impulzivnih, agresivnih reakcija, neorganiziranosti, nepravednosti i nedostatka realističnog pogleda, fanatizma, laži i neiskrenosti. Ipak, strpljenje, velikodušnost, iskrenost, tolerancija, logično razmišljanje i pravednost uvijek mogu situacije preokrenuti nama u korist.

OVAN – horoskop prosinac 2015.

Ljubav i veze

Kroz kuću parova Ovna prolazi Mars. Usmjerava vašu pažnju i energiju prema akciji i donošenju odluka. Sada sa voljenom osobom možete udružiti snage ili možete pokrenuti događanja u ljubavnoj priči. Ovnovi će biti osvajački raspoloženi i povedeni snažnim osjećajima. prosinac je strastven mjesec za Ovnove, ali isto tako donosi rizik. Skloni ste ulijetanju u stvari što može zbuniti voljenu osobu. Isto tako skloni ste na rizik reagirati automatski, bez da promislite o situaciji, što može donijeti neželjene sukobe ili nepotrebno upuštanje u rizične veze.

Posao i novac

Prosinac je mjesec u kojem će ovnovi pokazati svoju odlučnost i ambicioznost. Ovo je dinamičan mjesec sa puno surađivanja sa drugima, ali isto tako očekujte natjecanja i konkurenciju ili unutarnje sukobe. na Plutona, u kući karijere Ovnova, utječe kvadrat sa Marsom i upotpunjava snagu volje i želju da dosegnete svoje ciljeve, da budete uspješniji, moćni, slavni i da pridobijete poštovanje. Odnosi sa drugima motivirati će vas i zato ćete težiti suradnji sa drugima ili sa druge strane, to mogu biti turbulentni odnosi puni rivalstva i sukoba. Bilo bi bolje da težite suradnji sa drugima, jer vam usmjerenost na suradnju donosi financijsku korist. Prosinac donosi uspjeh studentima, povoljan je za bilo koji oblik veza na daljinu, za kulturološke i duhovne interese. imati ćete priliku i za ostvarenje dodatne zarade.

Zdravlje i moral

Budući da je prosinac dosta stresan mjesec za Ovnove, mogu se dogoditi pretjerivanja i nemar. Pokušajte malo usporiti! Ne bi trebali prelaziti preko granica svojih mogućnosti i izdržljivosti. Trebate biti na oprezu, jer je Mars, vladar Ovna, u nepovoljnoj poziciji i nepovoljno udružen sa Merkurom, vladarom kuće bolesti Ovna.

Savjet

Izbjegavajte suprotstavljanje, jer zbog takvog stava nećete biti u prednosti!
BIK – horoskop prosinac 2015.

Ljubav i veze

U prvoj dekadi prosinca 2015. godine Bikovi neće imati potrebnu slobodu, vezano za emotivni život i mogli bi se naći u podložnoj poziciji i pod utjecajem partnera. Kada Venera, planeta ljubavi i harmonije, uđe u kuću parova Bika, na dan 11. prosinca, situacija se mijenja i više je sretnih okolnosti, više pažnje ćete dobiti od partnera i odnos postaje bolji. Mars, vladar kuće parova Bika, ostaje u Biku tokom prosinca, i na neki način, još uvijek ćete osjetiti ograničenja zbog obaveza i odgovornosti. Dobra vijest je da dolazi do recepcije između Marsa i Venere što znači da će voljena osoba biti uz vas.

Posao i novac

Kraj godine je ispunjen radom, najviše iz razloga što želite da sve bude na svom mjestu i kako treba. Isto tako, pojaviti će se razne osobe sa ponudama ili idejama koje će vas dodatno motivirati. Vaš partner, prijatelj ili suradnik ima važnu ulogu i utjecaj na vaš profesionalni život tokom prosinca. Dodatno će snažan utjecaj imati i konkurencija ili protivnik te vas izazvati na natjecanje ili sukob. Vaš poslovni uspjeh ovisi o tome koliko ćete biti spremni potaknuti suradnju drugih prije nego suprotstavljanje koje može donijeti samo gubitak. Isto tako, važno je da djelujete samo na temelju pouzdanih informacija koje ćete dobiti. U drugom djelu mjeseca sa financijama upravljajte mudro.

Moral i zdravlje

Tokom prosinca nećete biti u najboljoj formi zbog toga što je Venera, vladar Bika, u nepovoljnom položaju a kroz kuću bolesti prolazi Mars, zlotvor. Vaši neprijatelji tokom prosinca su stres, pretjerivanja, nemar i srljanje u stvari. Postoji rizik od nezgoda, infekcija, upala i drugih poteškoća.

Savjet

Ako ove godine još niste otišli na kontrolu svog zdravstvenog stanja, vrijeme je da sada odete.

BLIZANCI – horoskop prosinac 2015.

Ljubav i veze

Kroz prve dvije dekade prosinca 2015. godine Sunce je u kući veza Blizanca. Zbog tog položaja, ljubavni život dolazi u prvi plan. Vaše misli i djelovanja biti će usmjerena prema voljenoj osobi i ljubavnom životu. Merkur, vladar Blizanaca, je u kući veza Blizanaca sve do 10. prosinca i pojačava utjecaj Sunca. Isto tako, tokom mjeseca, u kući ljubavi Blizanca nalaze se strastven Mars i Venera, planeta ljubavi. Prva četiri dana prosinca Venera boravi u kući ljubavi Blizanca a zadnja tri dana prosinca nalazi se u kući parova Blizanca. Prosinac je obećavajuć mjesec u ljubavi i donosi značajne događaje čiji su utjecaji sjajni kroz prvu dekadu, dobri kroz drugu dekadu i ponovno sjajni na kraju mjeseca. Novogodišnja večer Blizancima može donijeti posebno lijep ugođaj i emotivno puno značiti.

Posao i novac

U kući posla Blizanca se nalazi Venera i donosi suradnju, razumijevanje, optimizam i ugodnu atmosferu. Pod utjecajem venere ljudi rade sa zadovoljstvom i bez osjećaja pritiska, kreativni su, uživaju i u najmanjim prilikama za napredak, imaju podršku radnih kolega i njihovo zalaganje se nagrađuje. Dodatno sve ovo pojačava i prisutnost Marsa koji donosi prilike i zadovoljstvo. Ovo je odličan period za suradnju, prezentacije i promocije i donosi vam uspjeh, posebno kroz polje umjetnosti, sporta i zabave.

Zdravlje i moral

Tokom prosinca imati ćete puno energije. Ako energiju ne usmjerite u pravom smjeru i loše ju iskoristite, može doći do ozljeda, infekcija, upala i drugih neugodnosti i poteškoća. Na sreću, u kući bolesti Blizanca nalazi se Venera koja vam donosi ipak zaštitu. Uspjeti ćete naći rješenja ili proći bez ozljeda u opasnim situacijama.

Savjet

Što se financija tiče, budite na oprezu i umjereni s trošenjem.

RAK – horoskop prosinac 2015.

Ljubav i veze

Sa Venerom u kući ljubavi Raka, prosinac je pun senzualnosti. Rakovi su potaknuti, osjećaji su naglašeni i utječu na druge. Okolnosti će se posložiti za flertove, zaljubljivanje i ljubavne igrice. U dugom i trećem djelu prosinca, Merkur je u kući veza Raka, potiče komunikaciju, ali i znatiželju za nove stvari i iskustva. Povoljan je period za nove veze, ali isto tako se može dogoditi da se zaletite u uzbudljivu avanturu no čak i to se kasnije može razmotriti za neku daljnju priču. Prosinac je vrijeme ispreplitanja zabave i obiteljskih odgovornosti.

Posao i novac

Biti ćete jako zaposleni prije blagdana i to zbog toga što je Sunce u kući posla Raka sve do 22. prosinca. Profesionalni život biti će vam jako važan, biti ćete motivirani i potaknuti da djelujete što će vam donijeti i zadovoljstvo. To je period u kojem vam Sunce donosi snagu i u kojem ćete se istaknuti. To ne znači da ćete biti pošteđeni od poteškoća, ali moći ćete raditi neovisno i pokazati svoj talent, iskustvo i organizacijske vještine. Vaš trud će biti financijski nagrađen. Ipak, Mars, vladar kuće posla Raka može utjecati na vas da se predomislite ili razmislite ponovno o nekim stvarima pa čak pokrenuti i neke promjene.

Zdravlje i moral

Tokom prosinca ćete se više posvetiti svom zdravlju. Saturn se nalazi u kući bolesti Raka, a Sunce prolazi kroz tu kuću i može doći do neugodnosti koje će vas potaknuti da se više posvetite svom zdravlju. Razmislite i o promjeni svakodnevnih životnih navika kako bi živjeli zdravije.

Savjet

Uživajte u svemu što vam život nudi, ali nemojte zaboraviti na to da morate biti na oprezu i umjereni!

LAV – horoskop prosinac 2015.

Ljubav i veze

Uz Sunce, vladara Lava, u kući ljubavi Lava, prva tri tjedna u prosincu imaju veliki potencijal za ljubav. U istoj je kući Saturn, vladar kuće veza Lava (i ostati će tu dvije godine). Utjecaj Sunca i Saturna potiče snažne osjećaje i donosi značajne događaje. Vaša strastvena narav postaje još strastvenija, stimulirani ste i ljubav može zaiskriti na svakom koraku. Osjećaji preuzimaju vodstvo i utječu na donošenje odluka. Na dan 30. prosinca, Venera, planeta ljubavi i Saturn se udružuju u kući strasti Lava i zato očekujte uzbudljivu novogodišnju noć.

Posao i novac

Posao nastavlja smjerom kojim ide. Ipak, više ste aktivni, motivirani i spremniji na preuzimanje inicijative, raditi ćete više stvari, razgovarati sa raznim ljudima, podržavati ideje i pregovarati. najviše uspjeha i dobiti imati ćete kroz aktivnosti koje imaju veze sa intelektualnim naporima, informacijama i sa komunikacijom. Možda ćete više pisati ili promišljati, održati govor ili putovati zbog posla. Puno uspjeha imati će oni koji se bave prodajom, prezentacijom. U nekim trenucima ćete stvarno imati puno sreće i naći ćete se u određenim okolnostima koje vam donose neku vrstu prednosti. Biti ćete zadovoljni kroz financijsku situaciju, ali ipak trebate biti na oprezu i ne ulagati u nešto rizično.

Zdravlje i moral

Kroz prva tri tjedna prosinca biti ćete u izvrsnoj formi, psihički i fizički. Biti ćete vedri, vitalni i izdržljivi. Ipak, živčani sustav bi mogao osjetiti posljedice stresa. Trebali bi više odmarati i poraditi na strpljenju.

Savjet

Izbjegavajte idealiziranje u odnosima i nemojte nuditi ili zahtijevati više no što treba!

DJEVICA – horoskop prosinac 2015.

Ljubav i veze

Prosinac je emotivno ispunjavajuć mjesec za Djevice, ako ne i najsretniji. Venera, planeta ljubavi smještena u 3. kući Djevice donosi vam lakoću komuniciranja i dublje osjećaje. Utjecati ćete na partnera svojim razumijevanjem i suosjećanjem pa će vam se otvoriti i podijeliti sa vama svoje misli i osjećaje. Privlačiti će vas inteligentni ljudi, ljudi koji su izvor informacija i znanja, znatiželjni i otvoreni za nova iskustva. Poslije 10. prosinca sve postaje jasnije, kada Merkur, vladar Djevice, uđe u kuću ljubavi Djevice. Strast je naglašena i vodi u nova iskustva i doživljaje.

Posao i novac

Pod utjecajem Mars – Venera opozicije na osi kuće novca djevice, prosinac je mjesec koji Djevice motivira financijski i donosi bolju zaradu. Ipak, tokom ovog perioda ne bi trebali ulaziti u rizik, jer bi mogli biti na gubitku. Ne upuštajte se u nikakva nagađanja, klađenja i općenito pokušaja da dođete do novca kojeg niste zaradili. Kroz ovaj period, bilo kakve financijske odluke morate pomno preispitati i ne žuriti. Impulzivne odluke donose samo štetu. Za Djevice, najprofitabilnije aktivnosti su one intelektualne prirode, koje uključuju govor, analizu, komercijalne i one koje zahtijevaju spretnost i vještinu. Odlično je vrijeme da pokažete svoje zamisli, talente i djela.

Zdravlje i moral

Djevice su u vrhunskoj formi, psihički, fizički i duhovno. Ali, u drugom djelu mjeseca, Merkur, vladar Djevice, je u nepovoljnom položaju (konjukcija sa Plutonom, kvadrat sa Marsom i kvadrat sa Uranom) i može donijeti sukobe, ozljede, nezgode i druge incidente. Zbog toga budite oprezni. Dodatno, mogli bi iskusiti puno uzbuđenja i stresa.

Savjet

Tokom prosinca ćete biti stvarno dobri u pregovaranju. Sjetite se, oko svega možete pregovarati!

Za ostale znakove kliknite na stranicu broj 2
1
2
Prethodna objavaParacelzus: 7 savjeta za zdravo tijelo i duševnu energiju
Slijedeća objavaVidio je siromašnu, jadnu djevojčicu i upitao Boga: “Zašto to dopuštaš?” I Bog mu odgovori…
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.