Foto: pixabay.com

Još samo malo i sviramo – kraj! Kraj 2019. godine! Nekome je bila nikad ljepša, nekome nikad teža, ali u jednom se moramo složiti – zahtjevna je bila i nepredvidiva i prevrtljiva i puna iznenađenja. A sada smo u njenom posljednjem mjesecu – mjesecu krajeva i radovanja, mjesecu nadanja za ono što dolazi!

atma.hr – 78
A na početku prosinca/decembra Sunce i Jupiter su u znaku Strijelca, u Jarcu je društvance koje sačinjavaju Venera, Saturn i Pluton (da, da – mogla je naći i bolje društvo, slažem se), Mjesec je u Vodenjaku u fazi rasta, a u Ribama Neptun. Retrogradni Uran se nalazi u znaku Bika, a Mars i Merkur su u Škorpionu.

Već 2. prosinca/decembra Jupiter se seli u znak Jarca u kojem će boraviti više od godinu dana. Morat će prihvatiti Saturnove i Jarčevske uvjete – u prijevodu: Igraj po našim pravilima, smanji taj svoj nerealni optimizam i prihvati situaciju onakva kakva jest. Jer, rad red i disciplina, Jupitere brate! Samo to daje pravo ostvarenje, a ne tamo neka obećanja, ludom radovanja!

9. prosinca/decembra Merkur prelazi u znak Strijelca. Puno ćemo pričati, naširoko i nadugačko. Imat ćemo sto i jednu shemu u glavi, puni vjere i optimizma da smo ovog puta uboli bingo. No, dispozitor Merkura je Jupiter – onaj isti u Jarcu – pa bi ovdje bila simbolika – samo ono što može potrajati u vremenu imat će prođu. Ostalo će biti samo pusta naklapanja. Ali, ako ništa drugo – baš ćemo biti fino raspoloženi.

10. prosinca/decembra imamo pun Mjesec u Blizancima. Halabuka na sve strane, juri, žuri, trči, pričaj – to prednovogodišnje raspoloženje će se u potpunosti razulariti. Svakakve će informacije izaći na vidjelo – i one koje su nam potrebne i one s kojima ne znamo što ćemo. A u prometu tih dana – ma milina. Kreni u pet, stigni u dvanaest – provedi pola dana u veselom autobusnom društvu – bolje upoznaj ljude koji su ti sugrađani, da se lijepo ispričate dok čekate da izađete iz prometnog kolapsa.

atma.hr – 39

11. prosinca/decembra Venera prelazi u Vodenjaka. U Jarcu nam je bila fina, učtiva, tražila je ljubavnu stabilnost i lijepo se družila sa svojim Marsom u Škorpionu. Malo je gledala u prošlost, malo uzdisala za starim dobrim vremenima – sve u svemu – nije joj bilo loše, nimalo. Prelaskom u Vodenjaka, ova Venera bi se družila, širila krug prijatelja, sprema sve u šesnaest za novogodišnju žurku. Flertuje malo ili mnogo više, a usput spašava i ugrožene biljne i životinjske vrste i bori se za mir u svijetu.

22.12. eto Sunca u znaku Jarca – eto vladavine ovog znaka i službenog početka zime! Dragi Jarci – sretni vam rođendani! Gdje je Sunce, tu je i pomračenje. I baš to pomračenje čeka nas 26. prosinca/decembra. Sunce će nam se pomračiti, a mlad Mjesec u Jarcu će se roditi. I što nam ovo pomračenje najavljuje? Pa naravno – najavljuje događanja u narednoj, 2020. godini koja će biti u potpunosti pod Jarčevskom i Saturnovskom simbolikom. Blago nama!

29. prosinca/decembra i Merkur prelazi u znak Jarca. Vrijeme je da ozbiljno završimo ovu godinu, radno. Da napravimo dobre planove i dobre dogovore za sljedeću – one koji će trajati. Jer naredna godina će nas baš to učiti – samo ono što je trajno, to je i vrijedno – sve ostalo otpada!

Budite dobro i i lako prođite kroz prosinac/decembar i spremajte se za veselje! A o sljedećoj godini, pričat ćemo uskoro. Sretno vam bilo!

zenskimagazin

atma.hr – 78
OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here