Sunce u vatrenom, promjenjivom Strijelcu, donosi nam jedan drugačiji period u kojem ima puno više pozitivne energije, kretanja, poleta, putovanja, kao i težnje za novim saznanjima, avanturama i događanjima, promjenama na duhovnom planu.

Sunce je u Strijelcu , znaku u kome postoji težnja da se uzdigne iz materijalnog ka duhovnom, da se razvija, raste, širi se prostire. Težnja ka daljinama i putovanjima, ali i onim duhovnim, ka spiritualnom rastu i intelektualnom, jer je Strijelac vezan za stjecanje viših znanja, studiranje i napredak.

Kako je dispozitor Sunca u Strijelcu Jupiter u Vagi, onda ljubav, partnerstva, suradnja s drugima, javno djelovanje će se uspješno odvijati. Jupiter i Saturn će biti u ovom razdoblju u sekstilu, pa će biti više taktičnosti, pravednosti, iskrenosti i mogućnosti za uspješnu suradnju, dogovore i napredak u nečemu za vas u ovom periodu važnom. Putovanja, kako ona kraća, tako i ona duža, u mjestima gdje ste već bili, posebno 19. 12., kada Merkur krene retrogradno, ili vraćanje na nešto što je bilo, popravljanje nečega, obnavljanje onoga što ste naučili, onima koji su učenici ili studenti.

Oko 23.11. je vrijeme povoljno za dogovore, važne ugovore, susrete, polaganje ispita, koji mogu biti uspješni, posebno ako vam je podznak u Ovnu, ili za putovanja i kontakte sa strancima tada, a ako je u Ribama za karijeru itd.

Do 27.11. Merkur će biti u konjukciji sa Saturnom i ukoliko ne prihvatite odgovornosti koje vam se nameću, ukoliko niste strpljivi i zadubljeni u rješavanje nečega što ide malo usporeno ili otežano, onda se može pojaviti strah od loše komunikacije i poteškoće u nekom vidu komunikacije, odlučivanja i slično.
29.11. je Mlad Mjesec u Strijelcu i vrijeme je za novine, posebno je povoljno u sljedećih dana krenuti s nekim novinama vezanim bilo za putovanja, bilo za učenje nečeg novog, ili kontakte sa strancima, ili primjenu neke nove duhovne tehnike koja pojačava optimizam, elan, pozitivnu energiju, ili bavljenje nekim sportom, ili neku novu ljubav vezanu za nekog na fakultetu, ili u inozemstvu itd.

Već oko 8.-13.12. Sunce u Strijelcu će biti u sekstilu s Jupiterom u Vagi i u ovom periodu je dobro vrijeme za poboljšanje nečega, što posebno mogu osjetiti osobe s podznakom u Lavu, kroz komunikaciju, izražavanje, putovanja, ili uspješne kontakte, zatim Vage u podznaku kroz osobni prosperitet i napredak, opet kroz suradnju, ili putovanja, a zatim i osobe s podzakom u Strijelcu, kroz karijeru, ostvarenje nekih životnih težnji.

Kako istovremeno tih dana je i 10.-14.12. Sunce u konjukciji sa Saturnom, važno je biti discipliniran i ustrajan, dobro organiziran, kako bi se i neke poteškoće savladale, na nekom planu. Osobe s podznakom u Jarcu bi bilo dobro da više rade na sebi, da primjenjuju neke duhovne tehnike, da u samoći nešto rade, uče, kako bi na pozitivan način iskoristili ove utjecaje.

Velikih novina, velikih preokreta i promijenjenih tendecija će istovremeno biti, jer će Sunce i Saturn u Strijelcu biti u trigonu s Uranom oko 11.-15.12., što otvara mogućnost novog smjera, ili novih sazanja i mogućnosti buđenja duhovnog, posebno kada je Sunce u Strijelcu u trigonu s Uranom u Ovnu. Ovo će naročito osjetiti vatreni znaci, oni koji imaju Sunce, Ascendent, u vatrenim znacima Ovna, Lava, Strijelca, zatim Vodenjaka, pa onda i ostali.

Saturn i Uran će biti u trigonu, pa je povoljan period i za Vodenjaka, posebno one u podznaku u drugoj polovici prosinca. Ovo se rijetko događa, te većih pozitivnih preokreta i promjena će biti.

Strijelac je aktivan znak, brz, promenljiv. Sada se energija može usmjeriti na više strana, jer je Sunce u Strijelcu, a Jupiter je u kardinalnom znaku u trigonu sa Saturnom, pa će promjene biti u ovom razdoblju veće i s dalekosežnijim utjecajem, koji vam može promijeniti život. Budite otvoreni prihvatiti promjene, prilagodite ih sebi, u čemu može pomoći Jupiter u Vagi – on će pomagati suradnji, diplomaciji u odnosima.Ubrzano će slijediti promjene, tijekom prosinca.

Mars u Vodenjaku bit će u brojnim pozitivnim aspektima početkom prosinca, u trigonu s Jupiterom, sekstilu sa Saturnom, sekstilu s Uranom u prvom tjednu prosinca, što će donijeti mogućnost uspješnih aktivnosti, poslova koji su vezani za timski rad, kao i za područja koje u sebe imaju nešto progresivno, novo, koji su vezani za moderne tehnologije, ali i za humane aktivnosti.

Merkur ulazi u Jarca 03.12., te će nastupiti period kada ćemo se ozbiljnije orijentirati na obveze, bilo vezane za poslovnu komunikaciju i pregovaranje, bilo za sustavno učenje, sve do 19.12., kada kreće unatrag, da nas vrati da nešto što smo učili, pisali, ili radili, da popravimo, poboljšamo. To je vrijeme kada možemo sresti ljude koje nismo neko vrijeme viđali itd.

U razdoblju Strijelca ima više druženja, proslava, slava i priprema za doček Nove godine, novogodišnje atmosfere. Venera je u Jarcu i običaji i tradicija je više prisutna i do nje se drži. Venera u Jarcu će između 23.-27.11. biti u konjukciji s Plutonom, donoseći nekima ljubavi u kojima ima velike privlačnosti i dubokih strasti, ali i velikih promjena i preokreta vezanih za ljubav, ili prijateljstva.

Kod nekih to može pojačati ljubomoru i donijeti konflikte, a kod drugih vrele želje i jake ljubavne strasti. Na financijskom planu mogući su veći dobici, ili veći preokreti. Venera će zadnjih dana studenog biti i u kvadratu sa Jupiterom, te će biti tendencije ka pretjerivanju, bilo u trošenju novca, bilo u jelu ili u emocijama.

Neka vam boravak Sunca u Strijelcu pomogne biti moralniji i iskreniji, srdačniji i otvoreniji ka progresu, kretanju, putovanjima- ako ste otvoreni i željni progresa, spremni biti aktivni i prihvatiti nove mogućnosti, posebno nakon 29.11. kada će biti Mlad Mjesec u Strijelcu, koji će pokrenuti novosti…

Svetlana Milenković-Filipović

Prethodna objava9 prirodnih načina za podizanje razine dopamina – Osjećajte užitak i sreću, ne tugu i stres!
Slijedeća objavaKad dio tijela zatreperi ili zasvrbi: Desno oko predviđa ispunjenje želje, lijevi dlan donosi novac :-)
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.