Kako se 2022. bliži kraju, moramo se pripremiti za četvrti i posljednji retrogradni Merkur u godini. Ovaj moćni planet komunikacije kretat će se retrogradno od 29. prosinca do 18. siječnja 2023. godine. Moguća su kašnjenja, kvarovi, odgađanja, sukobi…

atma.hr – 52
Retrogradni Merkur bit će u znaku Jarca i posebno će utjecati na komunikaciju pa je moguće da će neke poruke i informacije biti netočno prenesene ili ćete teško moći naći zajednički jezik s nekim ljudima . Iskoristite ovo razdoblje da uronite u sebe i zapitate se što možete promijeniti i preokrenuti u svom životu. Očistite um i srce, odlučite što ostavljate iza sebe u 2022. i s čime ulazite u 2023. godinu.

Ovan

Ovan bi trebao biti svjestan problema u komunikaciji koji se javljaju na poslu jer su uvijek male pogreške te koje eksplodiraju u nešto veliko. Osim toga, predviđa se da će Ovan prekinuti mnoge neželjene veze kako bi zaštitio svoje srce, što će dugoročno pomoći.

Bik

Ovaj zemljani znak suočit će se s velikim problemima na polju tehnologije. Oni koji rade u ovom području patit će od nestabilnih internetskih veza, problema s e-poštom, gubitka nespremljenih podataka i drugih problema povezanih s tehnologijom. Savjetuje im se da budu dodatno oprezni i pregledaju svu poslovnu poštu prije slanja šefovima i suradnicima.

atma.hr – 52
Blizanci

Ovaj zračni znak poznat je po svojim komunikacijskim vještinama, a komunikacijom vlada Merkur. Ova retrogradnost će utjecati na Blizance na emocionalnoj razini. Međutim, dobra vijest je da će omogućiti zacjeljivanje starih rana.

Rak

Ovaj emocionalni vodeni znak trebao bi privući samo dobru energiju i prakticirati ljubav prema sebi. Mogu postojati tehnološki problemi koji bi ih mogli spriječiti u radu. Možda će čak doći do točke kada će morati žestoko postavljati granice u odnosu, čak i između voljenih osoba. U ovom razdoblju najbolje je ne ulagati novac.

Lav

Stalno ometanje planova može kod Lava izazvati stres. Zbunjenost i kašnjenja postat će uobičajena pojava. Planovi putovanja bit će poremećeni, a troškovi će se zbrajati bez posebnog razloga. Ovaj vatreni znak trebao bi se pobrinuti za svoje zdravlje u to vrijeme.

atma.hr – 52
Djevica

Ovaj zemljani znak je perfekcionist. Stoga su nepotrebna odgađanja i gubitak kontrole nad osobnim i profesionalnim životom najveća smetnja. Ključ preživljavanja ove retrogradne faze je biti otvoren za prijedloge i na kraju ostati smiren dok oluja ne prođe.

Vaga

Ovaj zračni znak, obilježen ravnotežom, treba se dodatno potruditi kontrolirati svoje troškove. Osim toga, važno im je da svoju frustraciju ne iskaljuju na bližnjima.

Škorpion

Ovaj emocionalni znak kojim vlada Pluton dobit će mnogo prilika da se distancira od ljudi ili prevlada prošla iskustva koja više nemaju svrhu. Izbjegavajte sukobe – sada je vrijeme da filtrirate s kojim ljudima želite ostati bliski, a koje izbjegavati.

atma.hr – 52
Strijelac

Strijelac je obično najuravnoteženiji od svih ostalih 11 znakova. Međutim, tijekom ovog retrogradnog Merkura, on će biti dio neke nepotrebne drame koja uključuje prijatelje i obitelj zbog nedostatka odgovarajuće komunikacije.

Jarac

Uopće ne čudi da će Jarac biti najviše pogođen budući da je Merkur retrogradan u ovoj kući. Orijentiran na karijeru i motiviran u svakom trenutku, ovaj horoskopski znak će se suočiti s izazovima. Umjesto panike, Jarcu se savjetuje da čeka da neke stvari prođu. Uživat ćete u miru i tišini.

banner za knjige misterij vremena

Vodenjak

Ovaj vodeni znak mora se malo isključiti kako bi zaštitio svoje mentalno zdravlje i razum. Samoća će im pomoći da prođu kroz zbrku koju donosi retrogradnost.

Ribe

Ribe su jedan od najmanje konfliktnih znakova zodijaka. Suočit će se s nekim neugodnim situacijama vezanim uz bivše ljubavnike koje će ih emotivno otežati.

sensa.mondo.rs