Foto: pixabay.com

Danas, 18.05. Mjesec je u Ovnu i pravi sekstil s Merkurom. Ovaj aspekt je dobar za sve što je vezano za obitelj, kuću i sve što je vezano za Merkur i njegove osobine. 19. svibnja/maja Mjesec pravi sekstil s Venerom i i kvadrat s Jupiterom i Plutonom, potrebno je biti pažljiv u odnosima s ljudima i napetim situacijama koje traže od vas da donesete odluku ili neko rješenje. Moguć je i pesimizam, nemojte to dozvoliti.

atma.hr – 78
PONEDJELJAK, 18.05.

Ponedjeljak je dan Mjeseca i kako je on u Ovnu te pravi sekstil s Merkurom, možete ga iskoristiti za brze akcije jer je Merkur u svom sjedištu u Blizancima. Ovaj aspekt daje usklađenost misli s emocijama pa je odlično za sve što osjećate da pretočite u riječi, akciju i lijepe skladne dogovore.

Mnoge osobe se osjećaju odlično, što mogu iskoristiti da usklade odnos sa svojim voljenim osobama ili da pokrene neku lijepu komunikaciju i akciju u obitelji ili s prijateljima. Zračni i vatreni znakovi mogu biti pronicljivi, sposobni dobro procijeniti stvari, logični i trezveni pa bi vama ovaj aspekt mogao dati lijepe i povoljne dogovore i ugodna izražavanja.

Prije svega ovaj aspekt je dobar sve što je vezano za obitelj, kuću i sve što je vezano za Merkur i njegove osobine.

UTORAK, 19.05.

Utorak je dan Marsa i kako je on u Ribama i pravi sekstil s Uranom iz Bika, što nam daje fizičku snagu, stvaralačku energiju i brzinu, možete ostvariti mnoge stvari na brzinu i uspjeh u pokretu koji nije vezan za jedno mjesto. Zatim, Mjesec pravi sekstil s Venerom što može donijeti lijepe osjećaje i usklađivanje.

Ujedno Mjesec pravi i kvadrat s Jupiterom i Plutonom pa pazite kako rukovodite financijama. Pazite da ne ulazite u veće investicije ili troškove, a pogotovo što možete donijeti pogrešnu odluku gdje možete izgubiti financijski i poslovno.

Budite pažljivi i u odnosima s ljudima i napetim situacijama koje traže od vas da donesete odluku ili neko rješenje. Moguć je i pesimizam, nemojte to dozvoliti.

atma.hr – 39

SRIJEDA, 20.05.

Srijeda je dan Merkura pa će biti naglašeno sve što je vezano za komunikaciju; dogovori, trgovina itd. Mjesec ulazi u Bika gdje je egzaltiran što u većini djeluje pozitivno. Pri samom ulasku on će praviti kvadrat sa Saturnom što će malo dati zabrinutost, nesigurnost i frustriranost, a to je aktivno samo dio dana, stoga ne brinite.

Sekstil Mjeseca i Marsa vas pokreće i vi sve rješavate što vam nije bilo po volji. Efikasno i u najbržem roku uklanjate prepreke ako ste ih imali. Vrlo pozitivno je to što poslije podne Sunce ulazi u Blizance, što nas sve pokreće u komunikaciji kraćim putovanjima, druženju, dogovorima i svime što je simbolika Blizanaca i Merkura.

I na kraju dana Mjesec pravi konjukciju s Uranom što nije najbolje ako želite nešto pokrenuti ili učiniti na brzinu, jer je još i Mjesec u padu pa je najbolje od subote da se pokreće nešto novo.

ČETVRTAK, 21.05.

Četvrtak je dan Jupitera pa ako imate neke manje sretne okolnosti on vam može ipak naći tračak svjetlosti u mraku. Venera pravi kvadrat s Neptunom pa nam ovaj aspekt može donijeti konfuziju, umjetno stvoren raj sa šarenim naočalama. Mnoge osobe mogu osjećati da im voljene osobe nešto taje ili rade iza leđa pa i vi sami možete flertovati i nešto tajiti.

Može doći do zahlađenja ili čak i prekida pa zato dobro pazite i ne ulazite u tajne. Nemojte flertovati. Kada je Neptun umiješan on zaista donese probleme i zamuti vodu i tek kada se stiša vidi se što se učinilo.

Možda Mjesec u sekstilu s Neptunom vam da uvid da intuitivno sagledate da griješite i ponekom pomogne da izgladi situaciju s partnerom i kod nekih tajni koje su bile skrivene od partnera.

atma.hr – 75PETAK, 22.05.

Petak je dan Venere pa kako je ona retrogradna u Blizancima onda nam daje flert, površne odnose, slatkorječivost ,šarm i vraćanje nekih prošlih partnera ili u aspektu s Neptunom, ulazak u nedozvoljene veze. Odličan je aspekt Mjeseca s Plutonom i Jupiterom pa sve što ste planirali za financije, ulaganja i biznis možete sada s vašim sposobnostima doći do većih financijskih dobitaka.

Merkur će praviti konjukciju s retrogradnom Venerom pa ako ste prethodnog dana imali konflikte s partnerom sada možete otvoreno popričati što se događa i što je bilo, mada je Venera retrogradna pa je teško da se iznese iskreno i da istinu priznate. Svakako s voljenima s kojima ste imali konflikte sada je mogućnost da se kroz komunikaciju iznađe neki kompromis.

U nastavku dana Sunce će praviti trigon sa Saturnom što je svima dobro da planiraju nešto ozbiljno na duži vremenski rok pa iskoristite to i detaljno razradite plan. Poslije Mjesec ulazi u Blizance i pravi konjukciju sa Suncem pa je Mlad Mjesec koji pravi trigon sa Saturnom gdje daje ozbiljnost, promišljenost i trezvenost .

Zatim jedan loš aspekt Merkura i Neptuna gdje trebate paziti što pričate, kakve priče stižu do vas. Mnoge manipulacije se mogu sada događati pa je najbolje da ne radite nešto što ne volite da se vama radi niti ne ulazite u neke misteriozne i komplicirane priče.

SUBOTA, 23.05.

Subota je dan Saturna što nam daje jednu ozbiljnost, odgovornost i saznanje da treba učiti iz grešaka. Mjesec iz Blizanaca je u kvadratu s Marsom, što je dosta ishitren i brzoplet aspekt. S ovim aspektom treba dobro paziti u prometu.

Subota je težak dan sam po sebi pa treba paziti da ne ulazite u svađe konflikte. Mars je u sekstilu s Uranom što je dosta brza akcija, stvaralačka energija i fizička snaga. Snažni seksualni porivi se izražavaju snažno, impulzivno i romantično u isto vrijeme.

Tijekom ovog aspekta je dosta pozitivan stav prema životu pa mnoge stvari možete postići na brzinu. Energiju ovog aspekta možete lijepo iskoristiti.

atma.hr – 78
NEDJELJA, 24.05.

Nedjelja je dan Sunca, a kako je ono u Blizancima, daje nam pričljivost, senzitivnost, osjećajnost gdje trebamo njegovati u sebi ustrajnost i postojanost. Mjesec će praviti konjukciju s Venerom što je dobar aspekt da se nešto iz prethodnih odnosa popravi i dovede u harmoniju.

S ovim aspektom je lijepo ako ste slobodni upoznati osobu s kojom bi ušli u emotivnu vezu, ali Mjesec će praviti kvadrat s Neptunom pa je moguće da osjetite umor,dezorijentiranost pa kako je nedjelja onda se odmorite.

S ovim aspektom treba izbjegavati razne opijate, alkohol, lijekove bez konzultacije s liječnikom. U nastavku dana Mjesec će biti u konjukciji s Merkurom, što će nam dati da se malo saberemo i bavimo našim mislima i osjećajima, privatnim stvarima, obitelji ili nekim novim aktivnostima.

Sve nove aktivnosti je najbolje započeti u ponedjeljak 25.05.!

Sretno u svemu!

Željka Knežević

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here