OVAN

Posao

Pažljivo preispitujete nove mogućnosti i odmjeravate odluke koje bi mogle utjecati na vašu daljnju karijeru. Dobivate razne poslovne ponude koje samo na prvi pogled djeluju primamljivo. Razdoblje koje slijedi nije najbolje za dogovore, posebno one dugoročne, kao ni za realizaciju ugovorenih projekata, na što ukazuje kvadrat Marsa s Jupiterom. Neophodna vam je nečija podrška kako biste ostvarili svoje poslovno-financijske ciljeve. U razdoblju do 31. listopada, do mladog Mjeseca, budite uporni i dosljedni u svojim namjerama, posebno ako su vezane za neku bitnu promjenu u karijeri, jer na samom kraju ciklusa može doći do neočekivanih problema koji bi mogli ugroziti vaše planove. Oslonite se na zdravu logiku i na potporu koju dobivate od provjerenih suradnika. Nakon 9. studenog, Mars, vladar vašeg znaka, prelazi iz Jarca u Vodenjaka i donosi olakšanje. Iskoristite ovo razdoblje za valorizaciju poslovnih planova i dogovora, kao i za realizaciju dogovorenih promjena. Nakon 13. studenog dobivate povoljne vijesti i podršku iz inozemstva.

Ljubav

Venera, vladar vašeg sedmog polja u istom znaku sa Saturnom, znak je da vaše emotivno interesovanje za određenu osobu nije trajnog karaktera, niti je dio vašeg trenutnog plana. Još niste spremni za emotivno vezivanje, plašite se krajnjeg ishoda, i smišljate brojne izgovore, kako biste opravdali svoje ćudljivo raspoloženje. Hirovito ponašanje bit će naglašeno sve dok Venera ne izađe iz konjunkcije sa Saturnom. Nakon 12. studenog, ulaskom Venere u znak Jarca, stvari možete sagledati realnije, ali to ne znači da će situacija biti idealna, niti da će se sve događati onako kako biste vi to željeli. Ulaskom u spomenuti znak Venera će biti u aspektu kvadrata s Jupiterom, a takav položaj ukazuje na brojna preispitivanja vezana za kvalitetu i trajnost odnosa.

Zdravlje

Obratite pažnju na glavobolje ukoliko se pojave, kao i bolove u vratu i kralježnici. Bakterije u mokraći i problemi s bubrezima jesu prolazna stvar ali se moraju medicinski tretirati da ne ostave posljedice. Striktno poštujte prometna pravila i nigdje ne žurite.

BIK

Posao

Neophodno je da budete odmjereniji i oprezniji u komunikaciji s kolegama i nadređenima ukoliko namjeravate sačuvati svoj poslovni status. Vaš vladar Venera je u konjunkciji sa Saturnom, a to je siguran znak prepreka i otezanja u svakom segmentu života. U kritičnim situacijama sačuvajte prisebnost duha i promišljenost, kako biste pravilno odgovorili na različite dileme koje vas prate na poslovnoj sceni ili u susretu sa suradnicima. Imponira vam posao u kome do izražaja dolazi vaša poduzetnost i organizatorske sposobnosti. U razdoblju od 10. studenog, Mars ulazi u vaše polje karijere i donosi nove mogućnosti za suštinske promjene, bilo unutar postojećeg, ili na nekom potpuno drugačijem poslu. Velike su šanse i za pronalaženje dodatnih izvora prihoda. Većinu poslovnih ciljeva možete ostvariti zahvaljujući dobroj procjeni i uspješnoj suradnji. Bilo bi dobro da proširite svoje poslovne kontakte, posebno s ljudima koji su došli iz inozemstva, bilo da se radi o strancima ili povratnicima. Razdoblje je izuzetno povoljno za ugovaranje poslova sa stranim tvrtkama i projekata koji imaju veze s inozemstvom.

Ljubav

S ulaskom Sunca u Škorpiona, vaše sedmo polje, svake godine u isto vrijeme aktiviraju se emotivne i partnerske teme više nego tijekom ostatka godine. Mars, vladar sedmog polja, trenutno u znaku svoje egzaltacije, ukazuje da je forma važnija od suštine i da ne vidite prave uzroke problema i neusuglašenosti u vezi. Tek kad Venera izađe iz konjunkcije sa Saturnom, a Mars promijeni znak i uđe u Vodenjaka, shvatit ćete u čemu griješite. Osobi koja vam se sviđa jasno dajete do znanja da vam je više stalo do harmoničnog odnosa nego do burnih izljeva strasti. Mladi i slobodni pripadnici znaka maštaju o novoj ljubavnoj romansi. Ako i vi spadate u tu skupinu, bilo bi dobro da prije nego što započnete novu vezu dobro razmislite što zapravo želite i da osoba koja vam se sviđa dijeli iste ideje kao vi i ima slične planove. Uživajte u novim ljubavnim izazovima, ali budite i dovoljno iskreni u izražavanju svojih osjećaja. U pravom društvu i ljubavna sreća postaje dostižna.

Zdravlje

Udahnite svjež zrak i ojačajte imunitet. Moguće su ozljede, upale i infekcije, posebno uroloških organa i problemi s donjim stomakom kod pripadnica nježnijeg spola. Stariji neka kontroliraju tlak, koji istini za volju ne mora biti jedini uzrok glavobolja, ali je svakako najopasniji.

BLIZANCI

Posao

Merkur na samom kraju Vage, vama trigonskog znaka, ukazuje mnogo više na interesantne ideje nego konkretne nove projekte. Krajem mjeseca, ulaskom Merkura u Škorpiona, očekuju vas značajna poboljšanja u financijskom smislu ili dodatne povišice, kao adekvatna nagrada za vaše ukupno zalaganje. Budite fleksibilni i ne dozvolite da prevagnu nepovoljni aspekti. Budući da ste vi osoba koja vodi računa i o materijalnim interesima, teško se možete pomiriti sa situacijom kada neko ograničava vaše poslovne planove. Pogreške koje su obilježile suradnju s jednom osobom ili propusti koji su uslijedili zbog loše koncentracije, ali i zbog rujanske retrogradnosti Merkura, koja i sada pokazuje efekte, trebalo bi da nadoknadite u narednom razdoblju. Povedite računa o novcu i svim transakcijama dok Mars boravi u vašem osmom polju, do 10. studenog. Ovaj položaj ukazuje na mogućnost većih dobitaka ali i veće potrošačke euforije. Nakon toga ulazite u generalno povoljan period za posao.

Ljubav

Venera, u vašem polju partnerstva naglašava želju za harmonijom na ljubavnom planu. S druge strane blizak aspekt sa Saturnom koji ovim poljem dominira već više godinu dana, a zadržat se u njemu još toliko, umanjuje vaš ljubavni idealizam i nagoni vas da budete racionalniji i praktičniji. Imate dovoljno snage samo kada se uz vas nalazi osoba s kojom možete podijeliti svoje misli, emocije ili inspiraciju, ali sve to nestaje čim se pojavi neki problem. Znaci pažnje ili nježnosti potrebniji su vam više nego ikad prije. Ukoliko ste mladi ili slobodni, bit ćete u prilici da ostvarite brojne emotivne kontakte ali i novu vezu, sukladno simbolima koje ove planete nose. To znači da da će biti izazova i prepreka, ali i da se morate boriti za kvalitetu veze. Početkom studenog očekuju vas novi emotivni kontakti i neobične prilike. Ukoliko ste u vezi, izbjegavajte sukobe i rasprave s partnerom.

Zdravlje

Previše se iscrpljujete, neophodan vam je praznik. Mogući problemi sa stomakom, jetrom i krvnom slikom. Probavni trakt je posebno ugrožen i to ne samo tijekom ovog mjeseca. Nervoza će uzeti danak, ukoliko ne shvatite da stvari na koje ne možete utjecati ne smiju utjecati na vas.

RAK

Posao

Stalo vam je da ubrzanim metodama ostvarite poslovni, društveni ili javni uspjeh. Iako je Mjesec u fazi opadanja, početkom ciklusa, nalazi se u Lavu, znaku koji je simbol vaših financija, a samim tim zbroj poslovnih uspjeha, pa nema potrebe da oklijevate pred novim profesionalnim izazovima. Važno je da napravite dobar izbor u svakom pogledu. Potrudite se da svoju glad za uspjehom, podredite poslovnom trendu koji obećava praktične ili materijalne rezultate, jer svaki dogovor spada u domenu Marsovog prolaska vašim sedmim poljem, a to ukazuje na snažnog pregovarača s druge strane koji ne pada na blefove i prazna obećanja. Ovaj aspekt se odnosi i na one koji traže posao, te je najpametnije da iznesete samo istinite podatke iako vam oni ne izgledaju impresivno. Izbjegavajte “friziranje” biografije. Ukoliko razmišljate o privatnom poslu, to jeste dobro, ali još nije pravo vrijeme za ovakve pothvate. Strpite se dok se opća situacija ne popravi. Povoljniji period za posao bit će kada Mars napusti vaš sedmo polje, nakon 10. studenog.

Ljubav

Mars, u polju partnerstva, ukazuje da vaša “druga polovica” izražava negodovanje i pokušava vas uvjeriti u drugačiji pristup stvarima. Emotivne dileme je moguće razriješiti, ali uz dodatno strpljenje i vrijeme, što astrološki mjereno postaje izvedivo tek od 12. studenog kada Venera uđe u spomenuto polje, i kada se uspostavi neki vid ravnoteže. Ako ste mladi ili slobodni, zvijezde su vam naklonjene, pa biste tijekom ovog razdoblja mogli ostvariti ljubavnu romansu o kakvoj već dugo maštate. Tijekom perioda u kojem Mars boravi u sedmom polju, naglasak je na brzim vezama avanturističkog tipa, a kada Venera uđe u isto polje, situacija će biti povoljnija za pripadnike znaka sklone romantičnim vezama. Da li će više šansi imati prvi ili drugi scenarij, ovisi najviše od natalnog horoskopa. U svakom slučaju, bit će puno prilika za Amorove strelice i emotivno ostvarenje.

Zdravlje

Tenzija i napetost su vaši najveći neprijatelji. Obratite pažnju na svoje tijelo, radite vježbe opuštanja, više se krećite i gradite dobre navike. Pretjerivanje s početka mjeseca moglo bi narušiti vaše zdravlje. Obratite pažnju na probleme s probavom i trbuhom uopće.

LAV

Posao

Često ćete preuzimati ulogu koja vam ne pripada, prilikom donošenja važnih odluka o prioritetnim ciljevima ili u vezi s financijskim investicijama. Razdoblje počinje s Mjesecom u vašem znaku i naglašava potrebu da se što bolje pozicionirate među suradnicima i time sebi osigurate podršku. Istina da to nije stil kojim se stalno služite, ali sada je pravo vrijeme za akciju, pa ne bi trebalo propustiti priliku. Učinkovitost u poslovnim kontaktima predstavlja vaš glavni adut, dok vam Jupiter u trećem polju savršeno ide na ruku za obnavljanje starih i uspostavljanje novih poslovnih veza. Ako želite promijeniti posao, najbolje bi bilo zatražiti pomoć nekog starog prijatelja ili kolege s kojim ste nekada radili. U svakom slučaju, na nove mogućnosti ukazat će vam netko koga već poznajete. Istovremeno preispitajte sve svoje stare kontakte, planove i namjere, i nemojte biti kruti ukoliko nešto treba mijenjati. Prije donošenja važnih odluka posavjetujte se i s članovima obitelji i pažljivo saslušajte što vaši bližnji misle o eventualnim promjenama.

Ljubav

Razdoblje do 10. studenog bit će prilično mirno i ispunjeno dobro ustaljenim poslovima. Ako želite razbiti monotoniju, na vama je da pokažete inicijativu i da se nametnete u društvu ljubavnog partnera. Nakon 10. studenog stvari se počinju mijenjati jer Mars ulazi u polje partnerstva, i iz osnova remeti sve što ste ranije planirali. Svi koji su u nekoj dilemi vezanoj za svoj trenutni odnos bit će na rubu da naprave promjenu, koju će veći broj pripadnika znaka i realizirati, i to na takav način da na kraju neće biti sigurni što su zapravo htjeli i jesu li ispunili svoje ili partnerove želje. Ukoliko ste mladi ili slobodni, predstoje vam mnogobrojni susreti ili neobične avanture u kojima nećete potpuno uživati zbog osjećaja nestabilnosti koji vas sve vrijeme prati. Važno je da udovoljite svojim željama i odgovorite na zanimljive pozive koji stižu sa različitih strana, ali i da točno znate što od koga možete očekivati. Nemojte ulaziti u veze sa zauzetim partnerima ili osobama koje nisu raščistile svoj status.

Zdravlje

Povedite više računa o zdravlju, ojačajte imunitet jer je povećan rizik od upala i infekcija. Budite oprezni u prometu, čuvajte se ozljeda. Izbjegavajte javna okupljanja. Moguće virusne infekcije.

DJEVICA

Posao

Jupiter u polju novca stimulira vašu želju za radom i stjecanjem materijalnog bogatstva. Ipak, ma koliko se trudili, ne uspijevate ispratiti sve trenutne događaje na poslovnoj sceni. Položaj vašeg vladara Merkura, na kraju znaka Vage ukazuje da ste pretjerano angažirani i da neke aranžmane morate otkazati. Kada 25. listopada promijeni znak i uđe u Škorpiona, poslovi će se prorijediti i vi ćete se fokusirati na jednu ili dvije teme, jer bi sve preko toga bilo preveliko opterećenje. Inače, pred vama je faza poslovnog uspona, u dužem trajanju, na koju ukazuje povoljan odnos Saturna sa Jupiterom. Očekujte pozitivne rezulatate u poslovima koji podrazumijevaju određeni stupanj rizika ili napredovanje na poslu, ukoliko ne radite samostalno. U razdoblju od 10. studenog, ulaskom Venere u znak Jarca, vama trigonski znak, očekuju vas različita poboljšanja, poslovno unapređenje ili dobra prilika da proširite svoja financijska primanja. U cijelom razdoblju jača vam pozicija i neke bitne osobe naći će razloga da vam stanu iza vas. Protekcija je u svakom slučaju opravdana i rezultat je prethodnih uspjeha, koji predstavljaju jamstvo za buduće.

Ljubav

Jupiter, vladar polja koje je zaduženo za partnerske odnose, boravi u Vagi, znaku koji je također bitno utječe na partnerstva, ali u vašem slučaju, tu se više pita za novac nego za emocije. Istina, najbolje bi bilo da se ljubav i novac ne miješaju, ali ne bi trebalo ni da se isključuju. Ako ste u braku ili u dužoj vezi, tijekom ovog razdoblja bit ćete uglavnom fokusirani na dom i obiteljsko gnijezdo. Sa partnerom ste izgradili stabilan i harmoničan odnos pa sada opušteno uživate u zajedništvu i romantičnim trenucima. Oni koji još lutaju sami u potrazi za srodnom dušom, imat će bezbroj prilika za dobru zabavu i flert, ali i za nazaboravnu ljubavnu romansu. Vedro raspoloženje, osmijeh i neodoljiv šarm biće vaši glavni aduti. Bez obzira na godine, moguće je da tijekom ovog razdoblja “odlijepite” za nekom osobom u znaku Jarca, Strijelca ili Ribe. A ako želite da vaša veza potraje, budite realni i ne tražite nemoguće. Poštujte tuđe osjećaje, ali spremite neophodnu dozu slobode.

Zdravlje

Sunce vam daje dozu vitalnosti, čuva vas i poboljšava vašu kondiciju. Izbjegavajte poslove i situacije koje vas fizički ili psihički iscrpljuju. Kontrolirajte šećer i masnoće u krvi, ali i krvni tlak. Opustite se uz glazbu. Čuvajte se prehlade.

Za ostale znakove kliknite na stranicu broj 2
1
2
Prethodna objavaKako se osloboditi stresa i smiriti živce za samo nekoliko minuta
Slijedeća objavaOtvorena veza – jako loša zamjena za slobodu: Ulaznica za poniženje?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.