I CHING je drevna kineska metoda “konzultacija” s nebeskim energijama pomoću koje se na intrigantno precizan način stječe uvid u trenutačno stanje neke situacije i otkrivaju se moguće promjene u odnosu na sadašnje energije uključene u tu situaciju.

Vrlo često prolazimo kroz životne prekretnice vođeni „unutrašnjim glasom“ ili intuicijom. Kada je nedoumica toliko izražena da nam nije prepoznatljivo kojim putem krenuti, tada nam je potreban savjet Mudrog Čovjeka.

U drevnoj Kini takav savjet se tražio od Mudraca koji su bacanjem štapića hajdučke trave dobijali odgovore na pitanja proistekla iz nedoumice. Svaka brojčana grupa stabljika (štapića) davala je određeni dio odgovora dok se cijeli mozaik YIN i YANG linija energetskih dualiteta nije posložio. Kada se nakon otkrivanja svih 6 dijelova hexagrama – odgovor je primljen kao odnos Gornjeg Univerzuma (Energetskog plana) i Donjeg Univerzuma (Materijalnog plana). Takav odgovor sastavljen je kao međusobni odnos 8 osnovnih prirodnih aktivnih pokretačkih elemenata: Nebo, Zemlja, Vatra, Voda, Dolina, Planina, Vjetar i Grom. Konačnih odgovor tako može biti jedan od 64 osnovna hexagrama.

Kroz 64 hexagrama (kombinacije YIN i YANG linija) otkriva se sama suština odgovora, a kroz uočene moguće nestabilne energije otkriva se i koje su promjene moguće i što te promjene donose kao krajnji rezultat.

Ovakav sustav dana spoznajemo pod nazivom I CHING i njegova starost datira preko 4000 godina. Sve korjenite promjene u životu drevne Kine preživjela je samo ova „knjiga“, ovaj skup mudrosti koji je svoju poslijednju suštinsku dopunu imao prije 2500 godina i taj poslijednji „update“ napisao je sam Konfucije.

Danas se veći broj suvremenih autora prihvatio teškog posla približavanja duboke umne mudrosti prema zapdanjačkom načinu života, te su nastale različite (pod)verzije I CHING –KNJIGE PROMJENE uz komentare značenja pojedinih energetskih odnosa, odnosno odgovora na pitanja.

Tečaj I CHING u Splitu 19.03.

Tečaj I CHING koji će se držati u Splitu u Udruzi “BOJA DUŠE” kroz izravnu radionicu podučava polaznike detaljno načinu upotrebe I CHING sustava: upotrebu štapića (kao i kineskih novčića) za primanje odgovora na pitanje i knjige s tekstovima / odgovorima.

Voditelj radionice Goran Ergović na osnovu iskustva sa I CHING-om kroz posljednjih 30 godina uputit će vas na koji način možete primati informacije o svim ključnim pitanjima i prekretnicama za sebe i svoje poznanike direktno iz viših dimenzija Energetskog Univerzuma.

Facebook event

Prethodna objava22.04. Zagreb – Seminar i radionica: Osjeti dodir Anđela
Slijedeća objavaLančić Jaspis Orient
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.