Foto: pixabay.com

I muškarci i žene su bića, nisu spolovi. I samo kao takvi, s onim što čine, zaslužuju poštovanje. Čovjek koji silno želi biti u jednakosti s onim drugim, nije u jednakosti sa sobom.

atma.hr – 78
Rekli bi da su jednaki, ali različito se osjećaju. Je li to zaista “jednakost” kojoj težite? Sve češće slušam žene koje govore: on me ostavio, a rodila sam mu dvoje djece. Rodile ste. Divno.

Ali kome ste to rađale tu djecu? Njemu, sebi ili vama?

Ta djeca su ionako odabrala vas, a ne vi njih.

Isto je i s muškarcima koji su “nekome” napravili djecu. Morate znati da muškarac koji želi otići ili žena, oni odlaze bez obzira na vas, na svoje susjede, obitelj, prijatelje ili djecu.

Čovjek koji želi otići, on zaista i ode. Ništa ga ne zadržava niti ga treba zadržati, osim vas samih. Nema razloga da se natječete.

I muškarci i žene su bića, nisu spolovi. I samo kao takvi, s onim što čine, zaslužuju poštovanje. Čovjek koji silno želi biti u jednakosti s onim drugim, nije u jednakosti sa sobom.

Ravnopravnost je prirodna. Ona se ne uči niti se sili. S njom živite neopterećeni. I još jednom kada kažete: meni muškarac treba napraviti … Znajte, ne treba taj muškarac ništa. A ni vi.

atma.hr – 39

Baš šteta što danas nitko neće zamazati zidove strašću. Što nitko nikoga neće nazvati. Što nećete probuditi jedni druge usred noći i pričati milijun ničega sto će značiti bas sve. Baš šteta što se nećete gađati jastucima i što se nećete zagledati jedni drugima u oči.

Baš šteta što vam je novac toliko bitan i što ima žena kojima je bitniji. Baš šteta i što ćete prije dati kompliment nekoj nepoznatoj ženi nego onoj koju poznajete.

Šteta što ćete uzimati jedni druge zdravo za gotovo dok netko od vas ne kaže i “zdravo” i “gotovo”.

I baš šteta što ćete se još stoljećima natjecati u tome tko je jači i bolji. Udaljavati se jedni od drugih zbog borbe za ravnopravnošću koja je odavno u vama.

Baš šteta što ćete postati – izrežirani roboti.

A moglo je biti dobro …

Samo da ste pokušali.

Sanja Paramainski (Astro Aisha)

atma.hr – 78
POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here