Do sada ste već  vjerojatno upoznati s konceptom da je vaš život direktan odraz vas.

Ljudi, prilike, ljubav, ostvareni snovi, nade, iskustva – pa čak i materijalne stvari u vašem životu dio su velike slike koju svakodnevno slikate svojim umom. Kao rezultat toga, sve u vašem životu je prilika za razmišljanje i učenje nečeg novog o sebi. I mislim sve – u to su uključeni i loši trenuci.

Uz malo poniznosti, svi mi možemo početi malo bolje razmatrati tamne kutove naših života – područja za koja ne želimo preuzeti odgovornost, ali umjesto toga, radije krivimo druge.

Idući put kada počnete pronalaziti mane drugim ljudima, zapitajte se – je li to možda moj problem, a ne problem druge osobe?

Kada počnete osuđivati druge ljude, jedino rješenje je – pojačana svijest. Svijest je jedini alat pomoću kojeg „napad“ možemo pretvoriti u „kontemplaciju“.

Svijest je ono što će omekšati grubog kritičara u vašem umu, pomoći vam da prestanete biti fokusirani na tuđe greške i umjesto toga moći ćete za početak uočiti sličnosti.

Kada postanemo svjesni svog kritiziranja, na neki način, mi stječemo veću  perspektivu – i s takvom perspektivom dolazi suosjećanje.
Suosjećanje je kao magičan eliksir koji iscjeljuje sve rane.

Dakle, sljedeći put kada sudite nekoga, budite dovoljno hrabri  i budite svjesni što zapravo radite. Osuđivanje je osuđivanje, bez obzira na to što je druga osoba rekla ili učinila, a jedina osoba koju osudite svojom presudom ste vi sami.

Sljedeći korak je propitivanje – kako se to osuđivanje odražava na mene?

Na primjer, ukoliko se nađete u situaciji da se duboko u sebi veselite planovima vašeg prijatelja da uđe u nezdravu vezu s nekim, zapitajte se – kada u životu sam svojom voljom ušao u nezdravu vezu?
Zasigurno ćete pronaći sličan primjer iz svog života. Koliko god se u početku može činiti neugodnim spustiti se na zemlju i prepoznati da ste i vi također bili u sličnoj situaciji i slično postupili, kao rezultat naučit ćete nešto novo o sebi i trebali biste steći više suosjećanja za drugu osobu.

Zbog čega najviše osuđujete druge? Što možete iz toga naučiti o svom životu?

Izvor: thelawofattraction

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 16.06.2016.
Slijedeća objavaKako privući obilje i sreću tehnikom POJAČANE SVIJESTI?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.