Designed by Freepik

Iako  toga   često   nismo ni  svjesni,   ime   koje   nosimo uvelike  nas   određuje.   Svako ime vibrira na određenoj frekvenciji, i temeljem njega u svoj život privlačimo određena ugodna, ili manje ugodna iskustva, te se kroz njega odražavaju i kvalitete naše osobnosti. One su dodatno naglašene ukoliko nosimo imena arhetipskih, mitskih, povijesnih i sličnih likova, ili pak nosimo imena sa značenjem.

atma.hr – 52
Ime koje nosimo – naš duhovni izbor

Prema tumačenjima drevnih duhovnih pravaca (npr. hinduizam), svi mi na razini duše izabiremo iskustva kroz koja ćemo proći, kako bismo mogli učiti, te se duhovno razvijati. Tako, na razini duše činimo cijeli niz izbora koji će nam omogućiti da kroz takva iskustva prođemo. Baš kao što će se iskustva duša inkarniranih u tijelu žene obično razlikovati od iskustava duša inkarniranih u tijelu muškarca, a iskustva rođenih u Sjevernoj Americi razlikovati od onih rođenih u Africi, tako će se naša iskustva razlikovati i ovisno o tome koje ime nosimo.

O izboru svoga imena dogovaramo se zajedno sa dušama koje izabiremo da budu naši roditelji. S takvim dušama sklapamo takozvane svete (akašičke) ugovore o iskustvima kroz koja ćemo zajedno s njima proći u ovoj dimenziji, pa tako sklapamo i ugovore o imenu koje će nam naši roditelji dodijeliti da ga nosimo u ovoj inkarnaciji.

Ponekad su iskustva koja privlačimo vibracijom svoga imena ugodna i lijepa, no ponekad su ona bolna i teška. No upravo su nam takva iskustva potrebna kako bismo se prolaskom kroz osobnu transformaciju otvorili prema ljepšim realnostima, i tako u konačnici iskusili i onaj drugi, ugodniji polaritet.

Da   bismo   izračunali   vibraciju   svoga   imena,   potrebno   je   zvuk   našeg   imena   svesti   na   njegov   brojevni ekvivalent. Svaki broj privlači određena iskustva, nosi drugačije izazove, lekcije, ali i potencijale. Ako nam primjerice ime nosi brojevni kod 1, onda ćemo u svemu nastojati biti prvi, te će nas i sam život često stavljati u situacije da moramo preuzeti inicijativu. No ukoliko se naše ambicije ne ostvare, to nam može donijeti jako puno frustracije i nezadovoljstva. S druge strane, frekvenciju imena s brojevnim kodom 5 imaju osobe koje teže za slobodom i neovisnošću, a nerijetko im život donosi iskustva u kojima im je sloboda narušena.

atma.hr – 75
Arhetipska imena, imena povijesnih ličnosti, imena sa značenjem…

Ukoliko nosite određena arhetipska imena, imena povijesnih ličnosti, imena ličnosti iz poznatih književnih djela ili imena sa značenjem, onda će cijela priča oko vašega imena biti još naglašenija.

Što mislite, kakvu ćete prirodu manifestirati i kakva iskustva privlačiti u život, ako se primjerice zovete Eros, ili Afrodita? Što ukoliko se zovete Elizabeta? Ili pak Miro, Bojan ili Zdravko? Osobno poznajem muškarca s imenom Narcis koji je vrlo samodopadan, ali i osobu s imenom Ares koja je i u privatnom životu pravi ratnik.

Što ako ime dobivamo po precima?

U procesu odabira životnih iskustava, djeca nerijetko bivaju nazvana po nekome od svojih predaka – baki ili djedu, a često i po vlastitim roditeljima. Kada se ovako nešto dogodi, dijete preuzima energetski otisak te osobe, a time i iskustva, životne obrasce i sudbinu osobe čije je ime naslijedilo. Zbog toga je vrlo često od samog  početka  sputano (ili čak  onemogućeno)  u razvoju vlastite individualnosti,  te u izgradnji vlastitog života.

Ponekad se stalnim dodjeljivanjem istih imena, generacijama prenose isti životni obrasci unutar obitelji. Ljudi koji dobivaju imena svojih predaka stavljeni su u vrlo zahtjevnu poziciju da nadvladaju (najčešće velika) ograničenja koja su preuzeli rođenjem i naslijedili od predaka, pa ako to svojom svjesnošću kroz život uspiju napraviti,  oslobađaju   ogromnu energiju i   ogromne   potencijale u   sebi,   a   nerijetko   time   iscjeljuju i  cijelo obiteljsko polje, pa se obiteljski obrasci više ne prenose na iduće generacije.

atma.hr – 75
Nadvladati izazove svoga imena

Kakva god frekvencija vašeg imena bila, ona će vas određivati sve dok ju ne nadvladate.

Uobičajeni rad na sebi kroz proces samoosvještavanja, energetski rad, te druge tehnike podizanja svjesnosti pomoći će vam da prevaziđete i ograničenja vlastitog imena – ukoliko ona postoje, te da ponekad takva početna ograničenja čak preokrenete i u vlastitu korist. No, ukoliko procijenite da su iskustva koja privlačite vibracijom svoga imena odveć teška, možete ih promjenom svoga imena i promijeniti!

No, bez obzira na sve izazove, vaše ime sasvim sigurno krije i mnoge mogućnosti i potencijale za ostvarenje vaših osobnih ciljeva i osobnu ekspanziju, kojih možda niste ni svjesni.

Osvijestite stoga potencijale svoga imena, te izazove i lekcije koji se u njemu kriju, i tako puno brže i puno

lakše ostvarite svoju materijalnu i duhovnu ekspanziju.


RADIONICA IME – VIBRACIJA KOJA NAS ODREĐUJE, održati će se 16/11/2017 u Zagrebu, Zvonimirova 15 (Sretan dan), od 18.00 do 21.00 i inspirirana je osobnim iskustvom predavačice.

Na njoj će se raspravljati o ovim, ali i o drugim temama vezanim uz izazove i potencijale IMENA koje nosite.

Više o temama koje će se obrađivati na radionici možete saznati iz linka: Radionica Ime

Prijave su obavezne zbog ograničenih mjesta, na [email protected]

Cijena za prijave do 10/11: 200 kuna; za prijave nakon tog datuma cijena je 250 kuna

Egli Ilić

Predavačica i autorica teksta je Egli Ilić, terapeut i trener, www.egliilic.com


 

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here