sunfibers containerOvaj prirodni proizvod će poboljšati rad crijeva, otkloniti problem zatvora ili proljeva, nelagodu u stomaku, smanjiti učestalost nepravilnosti rada crijeva, nadutost, vjetrove, dispepsiju i promjene rada crijeva. Pogodno i za djecu!

atma.hr – 45

In Balance Sunfiber prebiotičko prehrambeno vlakno je certificarno organsko, 100% bez glutena, bez dodanog šećera, bez alergena, testirano na pseticide, Halal, Košer, non-GMO i pogodno za vegetarijance, vegane i dijabetičare.

Sunfiber sadrži najmanje 92% galaktomanana i jedino je vlakno koje regulira i zatvor i dijareu. Sunfiber®  ima snažne prebiotičke karakteristike povećava broj Lactobacilli i Bifidobacteria. Studija je pokazala da uzimanje 6 g dnevno nakon samo 2 tjedna daje 200 000 milijardi novih bifidobacteria.

Glavne zdravstvene prednosti prebiotičkog prehrambenog vlakna Sunfiber® :

 • reguliranje stolice kod zatvora i dijaree
 • reguliranje razine glukoze
 • kardiovaskularno zdravlje
 • kontrola tjelesne težine
 • poboljšava apsorpciju minerala, uključujući magneziji i kalcij
 • klinički dokazano povećava broj Lactobacilli i Bifidobacteria i normalizira crijevni mikrobiom

Zdravstvena agencija za hranu i lijekove u Kanadi odobrila je Sunfiberu zdravstvene tvrdnje za:

 • sindrom iritabilnog crijeva
 • Konstipaciju i abdominalnu bol u dječjoj dobi
 • Smanjenje razine glukoze nakon obroka za 20%

1. Sindrom iritabilnog crijeva

Uzimanje Sunfiber-a u količini od pet grama može pomoći:

 • poboljšati rad crijeva
 • otkloniti problem zatvora stolice
 • otkloniti problem proljeva i gastrointestinalnu nelagodu
 • smanjiti učestalost nepravilnosti rada crijeva, bol u trbuhu, nadutost, vjetrove, dispepsiju i promjene rada crijeva između proljeva i konstipacije

Sunfiber®  je jedino vlakno koje pruža ove prednosti kod SIC, a bez nuspojava kao što su plinovi, nadutost i osjećaj nelagode koje su povezane s većinom drugih vlakana kao što su  inulin i fruktooligosaharidi. Uz to, većina  drugih prehrambenih vlakana smanjuju apsorpciju esencijalnih minerala, dok Sunfiber® poboljšava njihovu apsorpciju.

2. Konstipacija u dječjoj dobi

 • pomaže u poboljšanju pravilnosti rada crijeva kod djece
 • pruža olakšanje bolova u trbuhu vezanih na konstipaciju kod djece

atma.hr – 45

3. Smanjuje razine glukoze nakon obroka za 20%

Crijevni mikrobiom  

Nedavna studija ustanovila je da su zdrav probavni sustav i dobar status crijevnog mikrobioma ključni zdravstveni pokazatelj pojedinaca koji su doživjeli starost višu od 90 godina. Glavni zaključak studije  je da, ako ste zdravi i stariji od 90 godina, vaš se crijevni mikrobiom ne razlikuje od zdravih 30-godišnjaka u istoj populaciji “, rekao je Greg Gloor, glavni voditelj studije.

Broj i omjer dobrih i loših bakterija u crijevima usko je povezan sa prevencijom nastanka kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, nekih karcinoma, imunitetom, pretilošću i životnim vijekom.

Bakterije iz crijeva šalju kemijske signale do mozga. Istraživanja su utvrdila da kod pretilih osoba u probavnom traktu prevladavaju loše bakterije koje šalju signale mozgu kreirajući žudnju za hranom koja sadrži visok udio šećara koji je njihova glavna “hrana”.

Za regulaciju tjelesne težine, jačanje imuniteta, prevenciju nastanka nekih kroničnih bolesti i produljenje životnog vijeka treba regulirati crijevni mikrobiom povećanjem broj dobrih bakterija u crijevima.

Probiotici i prebiotici su slični po nazivu, ali različiti po djelovanju.

Probiotici su dobre bakterije koje unosimo hranom ili uzimanjem dodataka prehrani. Uzimanjem probiotika povećava se broj dobrih bakterija, međutim problem je u tome što ako zbog načina prehrane te bakterije nemaju što “jesti″ ubrzo će nestati iz crijeva i status crijevnog mikrobioma se vraća na prijašnje stanje.

Za trajno povećanje broja dobrih bakterija treba povećati unos prebiotičkih prehrambenih vlakana koji su “hrana” za dobre bakterije. Prebiotička prehrambena vlakna djeluju na poboljšanje imunološkog sustava, na način da povećavaju ekspresiju protuupalnih citokina i mjenjaju sastav i broj crijevnih bakterija.

Prehrambena vlakna

Prosječnom prehranom unosimo daleko manje od preporučenih 38 g prehrambenih vlakana dnevno za muškarce i 25 g dnevno za žene.

Povećanjem unosa prehrambenih vlakana poboljšavamo zdravlje smanjujući rizik od određenih bolesti.

Za prehrambena vlakna se smatra da smanjuju rizik od koronarnih bolesti, dijabetesa, nekih vrsta raka, pretilosti i prerane smrti, jer je poznato da:

 • poboljšavaju pražnjenje crijeva povećanjem masenog udjela i smanjuju vrijeme potrebno za pražnjenje crijeva;
 • povećavaju izlučivanje žučne kiseline, estrogena i fekalnih prokarcenogena i kancerogena vezanjem na njih;
 • snižavaju serumski kolesterol;
 • smanjuju razinu šećera u krvi nakon obroka i poboljšavaju osjetljivosti na inzulin;
 • snižavaju krvni tlak;
 • potpomažu u gubitku težine;
 • inhibiraju lipidnu peroksidaciju;
 • imaju protuupalno svojstvo;

Sastojci:

Sunfiber®  topivo prebiotičko prehrambeno vlakno u prahu iz sjemena guargraha (Cyamopsis tetragonoloba)* / *ekološki uzgoj.

Način primjene:

Odrasli i djeca iznad 12 godina: uzeti 6 do 12 g / dnevno (1 do 2 mjerice).

Djeca od 7 do 11 godina: uzeti 3 do 6 g / dnevno (1/2 do 1 mjerica).

Djeca od 3 do 6 godina: uzeti 3 g  / dnevno (1/2 mjerice).

Jedna razom puna mjerica sadrži cca 6 g.

Preporučenu dnevnu dozu razmutite u 200 ml vode, soka ili bilo koje tekućine (osim gaziranih). Sunfiber® se može dodati kremama, juhama, jogurtima, desertima ili bilo kojoj drugoj hrani. Sunfiber® se brzo i potpuno otapa, ne gelira, ne mijenja okus, miris i teksturu pića ili hrane.

Popiti prije obroka ili uzeti sa obrokom u bilo koje doba dana. Nastojte uzimati svaki dan u isto vrijeme.

In Balance Sunfiber® – Organsko prehrambeno vlakno

mini 1Ovaj prirodni proizvod će poboljšati rad crijeva, otkloniti problem zatvora ili proljeva, nelagodu u stomaku, smanjiti učestalost nepravilnosti rada crijeva, nadutost, vjetrove, dispepsiju i promjene rada crijeva. Pogodno i za djecu!

Topivo prebiotičko prehrambeno vlakno u prahu iz sjemena guargraha, eko uzgoj

Neto količina: 180 g

Cijena: 168 kn