Akcija. Pokret. Promjena.

U teškim vremenima težina zvuči i sjeda drugačije. Često nas preplavljuje i stvara osjećaj nemoći. Nešto u nama zove nas natrag k nama.

No teška vremena su i prilika za susret sa sobom, kada odlučujemo prestati bježati od težine i poslušati što nam govori. Ti trenuci su dragocjeni i često to budu transformacijski momenti u životu kada se otkrivamo sebi jasnije nego inače.

U individualnoj terapiji odigrava se susret sa sobom gdje istražujemo unutarnje pejzaže i tražimo puteve k promjeni. Na tom putu nudim pomoć i suputništvo pri otkrivanju vlastitih unutarnjih svjetova – jer često je grčevita potreba za drugima i vanjskim potvrdama zapravo prerušeni vapaj za nama samima.

Individualna psihodramska terapija je akcijski oblik psihoterapije koja omogućuje bolji uvid u sebe i druge ljude putem riječi i pokreta tijela. Psihodrama je specifična po tome jer ne upotrebljava samo razgovor kao terapijsku metodu, već se koncentrira na djelovanje, odnosno na praktično istraživanje problema.

Akcija. Pokret. Promjena. – to su principi psihodramskog rada. Promjena unutar psihodramske terapije vodi promjeni u životu.

Moje ime je Iva Žurić Jakovina.

iva slikaZavršila sam petogodišnju trajnu stručnu edukaciju i stekla zvanje psihodramske terapeutkinje pri Institutu za psihodramu prema međunarodnom programu koji je akreditiran od strane EAP-a (European Association for Psychotherapy) i FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations). Nositeljica sam Europskog certifikata za psihoterapiju (ECP) i posjedujem dopusnicu za samostalan rad od Hrvatske komore psihoterapeuta. Članica sam Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH) i Hrvatske komore psihoterapeuta (HKPT). Zaposlena sam kao docentica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci gdje nastojim implementirati principe psihodramskog i sociodramskog rada u obrazovni proces.

Psihodramom se bavim posljednjih desetak godina i voditeljica sam višegodišnje psihodramske grupe koja se sastaje svaki tjedan. Osim grupnog rada održavam individualne susrete u okviru psihodramske terapije. Kroz osobni rad na sebi sam i sama prošla višegodišnju psihoterapiju i edukaciju tako da su mi, na više razina, poznati terapijski putevi, ono što volim nazvati – meandrima duše. S klijentima nastojim ostvariti terapijski odnos po principu suputništva gdje se bavimo poteškoćama poput anksioznosti, depresije, opsesivnosti, neadekvatnim bliskim i profesionalnim odnosima i svime onime što blokira zadovoljstvo životom. Na tom putu sam susrela mnogo klijenata i svaki od njih mi je iznova ukazao na važnost uspostave autentičnog ljudskog kontakta – jer odnos je taj koji liječi.

Ako ste zainteresirani za individualni rad u prijepodnevnim satima,
JAVITE MI SE NA:
e-mail: [email protected]
ili
mobitel: 091/523-7036

Za klijente izvan Zagreba terapija se odvija online na odabranim platformama (Skype, Zoom, Viber, WhatsApp).

Više informacija možete naći na mojoj stranici:
https://www.facebook.com/psihodramskagrupaspoznajsebe

„Tvoje viđenje postat će jasnije tek kada ćeš moći pogledati u svoje srce. Tko gleda van – sanja, tko pogleda unutar sebe – budi se.“ (C.G.Jung)