Pozivam vas u tečaj intuitivnog udaraljkanja ili, kako ga još zovem “tečaj glazbe upotrebom udaraljki”. Na njemu možete naučiti kako se glazbeno izraziti s osjećajem. Kako svirati slobodno, a opet odgovorno i povezano s ostalim sviračima. Kako pratiti druge svirače i kako svoj glazbeni izraz povesti baš ondje gdje vi to želite, ali i gdje to doista možete s obzirom na svoju sviračku tehniku i iskustvo.

Tečaj počinje u ponedjeljak 19.2.2018., a ako se pitate je li on za vas, možemo se bilo koji dan prije toga naći na demonstracijskom terminu koji bi vam mogao pomoći u odluci.

U grupi će biti do najviše osam polaznika.
Termin je ponedjeljkom od 18 h do 20:30 h, s pauzom.
Sveukupno je 12 termina. Svršetak je 7.5.2018.
Mjesto održavanja je Teniski centar Maksimir, Ravnice bb (“Mali Masters”).

Financijska participacija iznosi 60 kn po terminu, a daje se početkom mjeseca za sve termine u tom mjesecu.

Imam za vas bubnjeve djembee, konge, dun-dunove i razne druge udaraljke. Svaki termin snimam profesionalnim audio snimačem i snimke šaljem svim sudionicima.

Tečaj će se odvijati po već isprobanom receptu: jedan dio termina posvećujemo raznim zabavnim vježbama za slušanje, glazbenu komunikaciju, dinamiku, osjećaj tempa, groove te intuitivnu improvizaciju – a u drugome dijelu samo sviramo.
Taj ćemo drugi dio djelomice temeljiti i na zapadnoafričkim ritmičkim dionicama (i za djembe i za dundun bubnjeve) koje ćemo ipak koristiti samo kao oslonac i inspiraciju, a nikako kao strogi okvir ni kao bilo kakvo ograničenje, a pored bubnjeva koristit ćemo i druge udaraljkaške instrumente.

Srž moje glazbene vizije i potrebe u slobodnom je, ali i odgovornom muzikalnom izrazu. U traženju i stvaranju groovea koji nam svima baš odgovara. U izrazu koji u jednom trenu može biti vlastito glazbeno igranje, “puštanje s lanca”, ludovanje zvukom i istraživanje vlastitih glazbenih potreba, apetita, žudnji i strasti, a već u drugom čvrsta, staložena i jasna podrška u tome istome nekom drugom. U izrazu koji može jednom biti repetitivan poput šamanskog ili indijanskog bubnjanja, drugi puta “eksperimentalan”, kaotičan, bez ikakvog ritma i tempa, a treći puta pak neki rock, d’n’b, reggae ili afro groove.

Ovdje možete poslušati neke snimke s tečajeva i udaraljkaških krugova koje organiziram:
https://soundcloud.com/user-491804280

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE….

Želite li sudjelovati ili imate neka pitanja, javite mi se na mail [email protected] ili telefon 092 298 3908.
Ako vas ne poznajem kao glazbenika, navedite mi svoje glazbeno iskustvo (u to ulazi i ples, ritmika, pjevanje itd.).

Veselim se novim glazbenim avanturama s vama:)

Slijedi moja glazbena biografija i tekst o elementima glazbe na kojima ćemo raditi.

Nino Orepić / Glazbena biografija:
U osnovnu sam glazbenu školu krenuo s 9 godina, prije njih 37. Nakon što sam je završio još sam tri godine pohađao srednju, s glavnim predmetom udaraljke. Već tada sam, s 14 godina, počeo svirati bubnjeve u autorskom jazz-rock bendu zajedno s danas cijenjenim jazz glazbenicima Ivanom Kapecom i Josipom Joeom Pandurom. Malo kasnije, s nekih 16 u velikoj dvorani Lisinskoga pratio sam kao solist na bongosima skupinu od 20-ak plesačica na godišnjoj smotri plesnih punktova Tihane Škrinjarić. U sljedeće tri godine sviram u jednom cover blues i jednom autorskom pop bendu. Dolazi rat i ulazim u nekoliko godina gotovo potpune sviračke pauze.
Prije 20-ak godina dobivam od brata na poklon konge i krećem ponovo redovitije svirati. Najviše uz reggae i dub dj-e te kao redovit gost u bendu RDK. Negdje oko 2010. krećem na radionice zapadnoafričkih ritmova kod Nenada Kovačića gdje se dio nas okuplja u bend Kenkedenke koji uspješno svira sljedećih pet godina.
Uskoro ulazim u cover reggae bend Naturalna mistika u kojem sviram udaraljke uz legendarnog Borisa Leinera na bubnjevima i sve redom velike hrvatske glazbenike poput Jasne Bilušić, Žana Jakopača, Igora Pavlicu i mnoge druge, a to mi se iskustvo pokazalo ključnim za nastavak moje glazbene karijere.
Jedan od najdražih glazbenih pothvata dvije su mi probe i jedan koncert s 20-eročlanim orkestrom Mimika Maka Murtića u zagrebačkom Vipu.
Posljednjih pet godina surađujem sa Žanom Jakopačem (Šo!Mazgoon) – u Naturalnoj Mistici te kasnije duetu, triju, a sada već godinu i nešto i kvintetu, odnosno obnovljenim Šomazgunima.
Zahvaljujući suradnji s glazbenoimprovizacijskim pokretom Nomad Jam prošle godine još jednom nastupam u Lisinskom – ovoga puta u maloj dvorani – na događaju na kojem je 10-15 glazbenika na pozornici (od kojih se mnogi uopće nisu ni poznavali) pružalo podršku našoj velikoj saksofonistici Vesni Gorše.
Glazbenom edukacijom upotrebom udaraljki bavim se otprije pet godina. Glavni mi je cilj rada s polaznicima mojih grupnih i individualnih termina buđenje i jačanje u njima glazbenika improvizatora. Slobodnog – ali i odgovornog; intuitivnog, osjetljivog – ali i stabilnog; spontanog i izražajnog – ali i glazbenika koji pruža jasnu i odlučnu podršku drugima.

Prijavite se ovdje ZA RADIONICU INTUITIVNO UDARALJKANJE

Prethodna objavaU susret Valentinovu: Nemojte tražiti ljubav – budite ljubav!
Slijedeća objava10 jednostavnih savjeta kako ostati zauvijek mlad
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.