Foto: pixabay.com

Sama žena se otuđila od svoje potrebe da uđe u sebe. Počela je očekivati ​​da će imati energiju, emocije i stavove muškog roda. To je tragičan znak nepoznavanja posebnog i jedinstvenog ženskog procesa. Kroz njezin silazak u dubine, žena dotiče moć ženstvenosti, moć koja dolazi od postojanja, a ne rada. Žena kroz njezin silazak dodiruje duboko ženski autoritet, različit od autoriteta muškog roda kao što je Mjesec različit od Sunca.

Uvijek govori dobro o drugima…
Depresija dolazi kao dar koji sprječava čovjeka da žurno otrči u trgovinu. Zaustavlja se, ne žuri do trgovačkog centra da kupi još jednu jeftinu bluzu za već prenatrpani ormar. Zaustavlja se i ograđuje od praznog izgovaranja onoga u što ionako više ne vjeruje.

Depresija zaustavlja vrijeme … i netko se naseli u vlastite vode kao jedrilica bez vjetra … bez vjetra … bez zamaha … i potone u svoje dubine.

I negdje, duboko u grobu grobnice, sjedi sam … i plače.

Depresija dolazi kao dar tražeći da žena prepozna svoju supstancu i vjeruje joj kao tihom, postojanom glasu vlastite istine. Dok joj vjeruje, sluša je, gleda kako se razvija, uči da se ona nikada nije smjela razvijati kad je bila vjerna kolektivu …

Depresija služi ženi kada je prisili da ostavi iza sebe ono što nije ona sama, ono što je utjecalo na nju da živi život otuđen od njene vlastite prirode. Njezina patnja, sada značajna, inzistira na tome da više ne poriče svoju istinu.

Depresija traži da se promijeni odnos prema životu, da se prepozna da izvor vlasti više nije vanjski, ali sada duboko u sebi, da se pojedinac može povezati sa svakim događajem, zadatkom i trenutkom iz vlastitog života osobno, subjektivno …

Današnje se društvo boji depresije. Također se može bojati – promišljanja, introverzije, povlačenja prema unutra kako bi se pronašla tišina.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Patnja je zastrašujuća i žrtva je odbačena. Kolektivni stavovi su se razvili potičući arhetipske muške radnje i vrijednosti postignuća. Budući da je žena ušla u područje rada izvan svoje kuće, bilo je malo alternative, osim usvajanja tih vrijednosti. Bilo je malo spoznaje da su njezini ženski procesi različiti po prirodi ili da postignuća za nju nisu bila potpuna ili valjana.

Nije upitno može li žena nešto postići, već da preokupacija postignućima može poreći silazak u njezinu dublju prirodu, što žena mora učiniti kako bi dotaknula svoju pravu snagu. Muškarac mora možda letjeti kako bi ispunio dio svoje herojske prirode. Ali žena, ako je prisiljena da leti, može se izgubiti i biti spriječena da se spusti u njezine dubine, spriječena da ispuni svoju žensku prirodu.

Kroz njezin silazak, ona dotiče moć ženstvenosti, moć koja dolazi od postojanja, a ne rada … moć mudrosti s lica vrlo stare žene, lica s kojeg čovjek čita:” Znam što znam .”

Žena kroz njezin silazak dodiruje duboko ženski autoritet, različit od autoriteta muškog roda kao što je Mjesec različit od Sunca.

To je autoritet – ne apstrahiranog, racionalnog, objektivnog znanja, već autoritet koji joj omogućuje da govori iz vlastitog jedinstvenog doživljaja života, iz vlastitog najdubljeg osobnog uvjerenja.

77

Žena koju vlastiti strahovi ili kulturni stavovi onemogućuju da izvede ovaj silazak, prepuštena je da govori samo s njezine strane orijentirane na postignuće, a ne iz dubljeg doživljaja sebe kao žene.

Budući da današnje društvo nije imalo razumijevanja, bojalo se procesa kroz koji žena mora proći kako bi preuzela svoju moć i mudrost, prepoznalo je samo muški proces, ženama su ostavili malo mogućnosti, osim da govore kao muškarci …

Sama žena se otuđila od svoje potrebe da uđe u sebe. Počela je očekivati ​​da će imati energiju, emocije i stavove muškog roda. To je tragičan znak nepoznavanja posebnog i jedinstvenog ženskog procesa …

Ženi se može pomoći da shvati svoju depresiju kao prolaz inicijacije kako bi tvrdila da se njezina duša i mudrost mogu dijeliti, kasnije, s drugim ženama dok se pripremaju za vlastiti prolaz. Umjesto toga, ona je naučena bojati se svog iskustva i prezirati se.

… To je značenje koje je proizašlo iz njezine vlastite patnje, koja omogućuje ženi da se svaki put iznova spušta u svoje dubine, da bude prisutna u istini i mudrosti koja leži tamo. Jer jedino svojim voljnim spuštanjem može iznova i iznova otkriti smisao svoga života.

Možemo li doći do novog razumijevanja ženskog procesa prema cjelovitosti? Možemo li mi, kao žene, preuzeti na sebe da se produbimo u sebi i jedni druge i uvažavamo u silasku u ženski proces?

~ Judith Duerk iz knjige „Krug od kamenja: Žensko putovanje do sebe

Uvijek govori dobro o drugima…
Željela bih dodati da iako Judith govori isključivo ženama, vjerujem da se odnosi i na muškarce ono što ona naziva “ženskim procesom“, jer je to nešto što se još više negira u njihovom iskustvu i treba ga ohrabrivati.

Ženska ili muška energija, yin ili yang, sve to postoji unutar svakog od nas i veća poruka bi trebala biti priznati “ženski proces” u svakome od nas, jer taj silazak je nešto s čime se moramo suočiti dok se susrećemo s rubovima nas samih dok rastemo.

Iako je teško usred sloma, trebamo zapamtiti da je to uistinu inicijacija i put do druge strane staroga bića i stare kože i svih načina koji se moraju priznati, vidjeti, osjetiti i preobraziti da bi ih ostavili iza sebe.

Blagoslovljene bile drage sestre!

Judith Duerk/mysticmamma

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

69 ŽENSKO TIJELO ŽENSKA MUDROST

ŽENSKO TIJELO, ŽENSKA MUDROST

Stvaranje tjelesnog i emocionalnog zdravlja

S pravom možemo reći da je ova knjiga biblija ženskog zdravlja. Ona budi iscjeljenje, samopoštovanje i razumijevanje na najdubljim razinama i pomaže nam da se oslobodimo strahova uzrokovanih pogrešnim predodžbama.

Dr. Northrup ukazuje na istinsko iscjeljenje: povezivanje tjelesnog i duhovnog, psihe i some u skladnu cjelinu. U tome nas treba voditi unutarnji glas i mudrost tijela koju medicina, nažalost, sustavno zanemaruje.

Cijena: 165 kn - Kupi ovdje

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.