Normalan jezik – ružičast, bez tragova zubi ili diskoloracije, s jasnim premazom koji pokazuje pravilno izlučivanje žlijezda slinovnica. Jezik je najjači mišić u ljudskom tijelu koji priprema hranu za žvakanje i glavni je organ okusa. Funkcija njegovog izgleda puno je važnija nego što mislimo jer poput liječničkog kartona na njemu su, prema kineskoj medicini, ispisana stanja našeg organizma.

Donosimo vam deset promjena jezika pomoću kojih možete utvrditi stanje svog organizma.

1. Normalan jezik – ružičast, bez tragova zubi ili diskoloracije, s jasnim premazom koji pokazuje pravilno izlučivanje žlijezda slinovnica.

2. Tanki bijeli površinski sloj, vidljivi tragovi zubi i nekoliko crvenih točkica – ovakav izgled jezika ukazuje na nedostatak vitalne energije u tijelu koja uzrokuje umor, loš apetit i pretjerano znojenje. Ono se manifestira i na raspoloženje pa su takve osobe najčešće zabrinute i nervozne.

3. Tanki žuti sloj na sredini okružen crvenim ostatkom površine jezika – ovakav izgled jezika odnosi se na probleme sa zatvorom, dehidracijom i kožnim bolestima. Sve se to manifestira na raspoloženje pa su osobe takvog jezika obično promjenjivog raspoloženja.

4. Masni bijeli sloj, otečeni rubni dijelovi jezika – ovakav izgled ukazuje na neuravnotežen rad probavnog sistema te sklonost nakupljanju vode u organizmu. Osobe ovakvog stanja često se osećaju malaksalo i bezvoljno.

5. Crne točkice na ljubičastoj površini – ukazuje na zastoj krvi u dijelovima tijela koji može uzrokovati probleme s venama, “teške” noge, glavobolju, bol u prsima i kožu bez sjaja.

6. Tanki bijeli sloj i crveni vrh jezika – ovo stanje otkriva kako je organizam izložen stalnom stresu koje uzrokuje nestabilno emocionalno stanje. Energija u tijelu se nakuplja u čvorovima koji uzrokuju upalne procese.

7. Crveni jezik sa žutim debelim naslagama po sredini površine – pokazatelj je povišene tjelesne temperature koja ukazuje na moguće infekcije mokraćnih puteva, probleme s kožom čija je površina ljepljiva. Osobe s takvim problemima često su ljutite i ne osjećaju se udobno u svom tijelu.

8. Gusti bijeli sloj po sredini površine blijedog otečenog jezika – izgled koji ukazuje na infekciju  ili pak na upalu povezanu s nekom autoimunom bolešću, nedostatak vitamina i minerala. Takva stanja uzrokuju blijedi ten, bol u grlu i osećaj koji često graniči s panikom.

9. Pukotine na crvenoj površini jezika – upućuje na gljivične infekcije u tijelu koje prate noćno znojenje, nesanica, iritacija.

10. Jezik čija je površina blijeda i bez naslaga – ukazuje na smanjen protok krvi u tijelu, anemiju koja može uzrokovati vrtoglavicu, umor, a osobe ovakvog stanja pate od nedostatka koncentracije i pamćenja. Osim toga kod žena je takav jezik često znak moguće hormonalne neuravnoteženosti.

http://www.dnevno.hr/zdravlje/100612-isplazite-jezik-i-provjerite-stanje-svog-organizma.html

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 18.10.2013.
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 19.10.2013.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here